Puiu, Porumboiu, marii castigatori la CNC

de Stefan Dobroiu în 30 Sep 2008
Puiu, Porumboiu, marii castigatori la CNC

Corneliu Porumboiu si Cristi Puiu s-au clasat pe primele locuri la ultima editie a concursului CNC, ale carei rezultate au fost anuntate azi. Porumboiu a luat nota cea mai mare, iar Puiu suma cea mai importanta. Din 11 milioane RON dedicate celor zece lungmetraje de fictiune castigatoare, lui Porumboiu ii revin 1.488.000 RON, iar lui Cristi Puiu, 1.585.000 RON. Primul film castigator, al carui nume provizoriu este... Intermediar, il va avea pe Dragos Bucur in rolul principal, un politist vasluian in viata caruia se petrece un eveniment care-l scoate din rutina. Titlul filmului propus de Cristi Puiu este Aurora, scenariul fiind scris de regizor, ca si in cazul lui Porumboiu. A treia suma ca valoare este cea castigata de Tranzitia, bat-o vina, un film scris de Cristina Nichitus, pe care autoarea filmului extrem de prost primit de critica in 2006, Si totul era nimic, o va si regiza. Desi suma primita de Nichitus este a treia ca marime, proiectul regizoarei a fost ultimul pe lista castigatorilor, cu o nota de 6.87 (spre deosebire de 9.27, respectiv 9.13, primite de Porumboiu si Puiu).

Au mai castigat Adrian Sitaru, pentru noul sau proiect Din dragoste cu cele mai bune intentii, Judit Elek, pentru coproductia Caii inaripati, produsa de Artis Film, Alexa Visarion pentru Ana, o productie MediaPro, Geo Saizescu pentru Iubire elena, Bogdan Dumitrescu pentru Condamnat la viata, Igor Cobileanski pentru Afacerea Est si Krisztina Deak pentru De ce fierbe copilul in mamaliga.

Printre regizorii de sub linie se numara Ioan Carmazan, Stere Gulea, Horatiu Malaele, Andrei Blaier sau Claudiu Romila.

La sectiunea debut in lungmetraj nota cea mai mare a primit-o Dragos Iuga, pentru Micul spartan. Au mai castigat Cenusa si sange, o coproductie regizata de actrita Fanny Ardant si produsa de Libra Film, Dan Chisu cu lungmetrajul Ursul si Cornel Gheorghe Popa cu Viata mea sexuala. Toti regizorii au scris si scenariile castigatoare, iar suma impartita de CNC celor patru proiecte se ridica la 3.400.000 RON.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
TAMARAINSA pe 28 mai 2009 17:10
Si m-a rugat el: sa nu-ti faci viata publica...Si s-a dus.
O fantoma este acum?
Asa ca dreptul de-a regiza pe youtube hamletiana...este doar ce am ....voie?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells