Publicul roman prefera filmul "Restul e tacere" si replica "Sunt celebru de mic, dar nu stie nimeni..."

de Gloria Sauciuc în 26 Feb 2009
Publicul roman prefera filmul "Restul e tacere" si replica "Sunt celebru de mic, dar nu stie nimeni..."

Restul e tacere, in regia lui Nae Caranfil, se afla pe primul loc in preferintele publicului, la cinci din cele sapte categorii la care a fost nominalizat anul acesta, in cadrul Premiilor Cinemagia - Premiile publicului pentru filmul romanesc. Modalitatea de votare a fost online, pe Cinemagia.ro, iar sesiunea de vot a fost deschisa intre 29 ianuarie si 26 februarie 2009, ora 12.

62,7% dintre spectatorii care au participat la sesiunea de vot considera ca Restul e tacere este cel mai bun film care a rulat in cinematografele de la noi in 2008. Cu 689 de voturi unice din 1308 totale, Restul e tacere surclaseaza productia Boogie, in regia lui Radu Muntean. Nae Caranfil a facut si cea mai buna regie, a scris si cel mai bun scenariu in viziunea spectatorilor din Romania. Daca la categoria "Cea mai buna regie" a candidat numai cu Radu Muntean, la "cel mai bun scenariu" Restul e tacere a avut urmatorii contracandidati: "Boogie", scris de Alexandru Baciu, Radu Muntean si Razvan Radulescu, "Schimb Valutar", scris de Tudor Voican si "Cocosul decapitat", al lui Radu Gabrea.

Premiile CineMagia au supus in acest an atentiei si "Replicile memorabile din filmele romanesti". La aceasta categorie castigatoare este replica spusa de personajul lui Dragos Bucur, Bogdan Ciocazanu in "Boogie": "Sunt celebru de mic, dar nu stie nimeni.... " . Replica a fost votata de 366 de persoane. Pe locul doi, la egalitate, cu 201 voturi, publicul a agreat replicile: "O sa cucerim lumea cu filmele noastre! O sa cucerim lumea!" (spusa de Leon, "Restul e tacere") si schimbul de replici "- Aveti o tigara, domnisoara?/- Nu./- Po' sa va ofer eu una?" din „Un acoperis deasupra capului".

Si actorii au fost supusi evaluarii: publicul spectator a decis ca Mirela Zeta este cea mai buna actrita intr-un rol secundar in 2008, cu 542 de voturi. Anamaria Marinca, Smaranda Ciocazanu in "Boogie", nominalizata in aceeasi categorie, a obtinut locul doi in preferintele publicului, cu 331 voturi. Ioana Bulca, Aristizza in "Restul e tacere", s-a situat pe locul trei, cu 218 voturi. Nu au existat nominalizari pentru rol feminin principal.

Dragos Bucur a obtinut 43,4% dintre voturi la categoria “Cel mai bun actor in rol principal, pentru interpretarea personajului Boogie, Bogdan Ciocazeanu, surclasandu-i cu cele 568 de voturi ale sale pe Marius Florea Vizante, Grig (Ursache) in "Restul e tacere" (313 voturi), pe Ovidiu Niculescu - Leon in "Restul e tacere"(158 voturi) si pe Cosmin Selesi, Emil in "Schimb valutar" (68 voturi).

Mihai Gruia Sandu, Iancu Ursache in "Restul e tacere", a fost ales de 436 de votanti ca cel mai bun actor in rol secundar, dupa el clasandu-se ansamblul de actori din "Nunta muta" (203 voturi), Mimi Branescu - Penescu in Boogie" (191 voturi)  Andi Vasluianu, smenarul in "Schimb valutar" (155 voturi) si Adrian Vancica, Iordache in "Boogie" (115 voturi).

Publicul spectator a salutat si interpretarea Medei Victor, Mara, mireasa din "Nunta muta", votata la categoria Cel mai bun debut in 2008 de 362 de persoane. Pe locul doi s-a clasat cu 161 voturi (12,2%) Mara Nicolescu, scenarista filmului "Un acoperis deasupra capului". Au mai fost nominalizati: George Dorobantu, pentru regia filmului "Elevator", Aliona Munteanu, pentru interpretarea din „Schimb valutar",Oana Piecnita, pentru interpretarea din "Legiunea straina", Cristi Petrescu si Iulia Verdes, pentru jocul din filmul "Elevator", si Gabriel Pintilei, pentru scenariul aceleiasi productii independente.

In total au fost 1308 voturi unice in cadrul Premiilor Cinemagia. Votarea nu a fost obligatorie la toate categoriile.

Premiile Cinemagia reflecta preferintele publicului spectator, dupa iesirea acestuia din sala de cinema.

Iata aici lista cu toate premiile.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 25 iulie 2010 11:17
l-am vazut si pot spune ca nu a fost rau , in comparatie cu celelate productii romanesti!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells