Protagonista din West Side Story, film nominalizat în șapte categorii, nu a fost invitată la gala Oscar

de Marina Florea în 22 Mar 2022
Actrița cu origini columbiene Rachel Zegler nu a fost invitată la Oscaruri, deși joacă în West Side Story, nominalizat în principala categorie, „Cel mai bun film”

Oscarurile au fost un subiect fierbinte de ceva vreme. Într-o tentativă disperată de a salva audiența tot mai scăzută, ediția 2022 a făcut un gest controversat, anume de a nu transmite live premiile la categoriile tehnice, ci de a dispersa materialul filmat în cursul emisiunilor de seară. De parcă nu ar fi fost de ajuns, au uitat să invite pe una dintre cele mai populare actrițe dintre cele care joacă în filmele nominalizate.

E vorba de Rachel Zegler, cea care avea 17 ani pe când Steven Spielberg o alegea pentru rolul Mariei din musicalul clasic Poveste din cartierul de vest. Filmul este la ora actuală nominalizat pentru șapte Oscaruri, inclusiv cel pentru Cel mai bun film. Și, totuși, chiar dacă va câștiga, Zegler nu va putea fi acolo, deși este nu doar actriță în film, a și câștigat un Glob de Aur pentru rolul ei elogiat.

„Voi susține filmul de la mine acasă și voi fi mândră de munca pe care am făcut-o, neobosit, acum 3 ani”, scria Zegler pe Instagram.

Atunci când Zegler primea rolul în 2019, era la o lună după ce posta ceea ce urma să devină un video viral în care cânta melodia Shallow, marele hit al lui Lady Gaga din versiunea 2018 a filmului A Star Is Born. Ar fi fost o idee bună pentru o gală care a scăzut în audiență să invite steaua unui film deja celebru? Cu siguranță.

Nici Zegler, nici reprezentanții Academiei de Film nu au comentat faptul, însă pe contul oficial de Twitter al actriței există o luare de poziție vizavi de asta. Totuși, mai este loc de reparație. „Sper că un miracol se va întâmpla în ultima clipă și voi putea urmări gala în persoană”, mai scira Zegler pe Instagram.

 

Exploreaza subiecte similare:

West Side Story, Rachel Zegler, Steven Spielberg, A Star Is Born

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells