Proiectii speciale astazi si maine la TIFF

7 Iun 2007
Proiectii speciale astazi si maine la TIFF

Iubitorilor de filme li s-au pregatit doua zile pline de proiectii speciale in cadrul Festivalului International de Film Transilvania. Atat la Cluj, cat si la Sibiu, TIFF a programat joi, 7 iunie si vineri 8 iunie, filme care nu trebuie ratate.

TIFF 2007 continua traditia de a proiecta film mut, acompaniat de muzica unui DJ. Astazi, 7 iunie, clujenii vor lua pulsul peliculei care a inspirat campania de promovare a acestei editii a festivalului: Nosferatu, celebrul film mut al regizorului F. W. Murnau. Trupa Einuiea va asigura coloana sonora in timpul proiectiei programate la ora 21.30 la Meeting Point TIFF, organizat si in acest an in curtea interioara a Muzeului de Arta. Si cinefilii sibieni vor putea face cunostinta cu Nosferatu. Filmul este programat la Sibiu maine, 8 iunie, ora 22.00, in Piata Mica.

O alta proiectie speciala este programata maine, 8 iunie, ora 20.30, la Cinema Arta din Cluj Napoca. Este vorba despre Independenta Romaniei, in regia vizionarului Grigore Brezeanu. Filmul de referinta al anului 1911 l-a inspirat pe Nae Caranfil in realizarea lungmetrajului Restul e tacere. DJ Du Base va mixa la Cluj coloana sonora a primul film de lungmetraj din istoria cinematografiei autohtone: Independenta Romaniei.

Tot vineri seara, 8 iunie, de la ora 20.30, la cinema Republica din Cluj Napoca va fi organizata o proiectie speciala a filmului Morometii, la 20 de ani de la premiera, in prezenta regizorului Stere Gulea, actorilor Victor Rebengiuc, Ionel Mihaileanu, Dan Badarau, directorului de imagine Vivi Dragan Vasile, editorului Mircea Ciocaltei si scenografului Daniel Raduta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells