Producătorul lui Fight Club şi Pretty Woman admite: „Am fost spion la Hollywood”

de Cristina Grigore în 28 Nov 2013
Arnon Milchan a dezvăluit că a dus multă vreme viaţa unui "James Bond", iar misiunea sa era de a furniza arme Israelului

Filmele cu spioni, un subgen al thrillerelor şi al filmelor de acţiune, sunt extrem de populare în Cetatea Filmului. Iată însă că în spatele camerelor de filmat, la Hollywood, spionajul se transformă într-o poveste reală, într-un loc numai bun de „camuflaj”. Dovada este oferită de Arnon Milchan, un producător de filme, în al cărui portofoliu intră titluri celebre, precum Fight Club, Pretty Woman şi 12 Years a Slave. El a recunoscut în cadrul unei emisiuni TV a unui post israelian că a lucrat multă vreme ca spion la Hollywood sub această acoperire, de producător.

Misiunea sa, scrie The Washington Post, publicaţia care a preluat ştirea, era aceea de a furniza Israelului arme pentru a-şi dezvolta un program nuclear, desfiinţat însă în 1987.

„Aveţi idee cum e să fii un tip de 20 şi ceva de ani a cărui ţară a decis să-l lase să fie James Bond? Wow! Ce acţiune! A fost palpitant!” a dezvăluit el. „Am făcut-o pentru ţara mea şi sunt mândru de asta!”, a adăugat Milchan.

Născut în Israel, Milchan s-a mutat la Hollywood în 1970 şi s-a dedicat întru-totul producţiei de filme. Agenţia care l-a recrutat în Israel l-a folosit însă multă vreme pentru obţinerea armelor, acţiune în care acesta a avut, după cum a declarat, sprijinul multor nume mari de la Hollywood. Milchan deţine acum compania New Regency Films, prin intermediul căreia a produs în ultimii 45 de ani 120 de filme.  

Exploreaza subiecte similare:

Fight Club, Pretty Woman, 12 Years a Slave, actor

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 28 noiembrie 2013 21:32
Pe cine vor sa prosteasca cu stirea asta?Israelienii au avut mereu acces la arsenalul S.U.A. ca si cum ar fi dost al lor. De multe ori chiar era (al lor) :))
alex_il_fenomeno pe 20 ianuarie 2014 17:35
Mie imi suna a gluma, sincer...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells