Producătorii despre Goosebumps 2: Halloween bântuit: „la baza acestui film se află familia”

de Cinemagia în 23 Oct 2018
Goosebumps 2 va fi lansat pe 2 noiembrie pe marile noastre ecrane

După succesul primului film Goosebumps, realizatorii celui de-al doilea film - Goosebumps 2: Halloween bântuit s-au gândit să nu se mai limiteze la cele 200 de cărţi Goosebumps, ci să aducă pe ecran o poveste originală, o aventură inspirată din mult îndrăgita serie.  Povestea începe cu trei copii, care trebuie să-şi salveze familia şi oraşul din ghearele uneia dintre cele mai cumplite creaţii ale scriitorului R.L. Stine, Slappy, un geniu al haosului.

Așadar, după hit-ul Goosebumps care a adunat încasări de peste 150 de milioane dolari, vom vedea pe marile ecrane Goosebumps 2: Halloween bântuit, din 2 noiembrie pe marile noastre ecrane.

Goosebumps 2: Halloween bântuit îi plasează pe membrii familiei Quinn – eleva de liceu Sarah (Madison Iseman), frăţiorul ei de şcoală generală, Sonny (Jeremy Ray Taylor), şi mama lor, Kathy (Wendi McLendon-Covey) – într-o nouă serie de evenimente palpitante şi pline de haz.  Sonny şi colegul său, Sam (Caleel Harris), sunt prieteni buni şi obişnuiesc să adune, ca şi „Junk Brothers”, lucruri pe care alţii obişnuiesc să le arunce. Dar aceasta este o activitate care îi aduce, din nefericire, în braţele lui Slappy (Avery Lee Jones), ventrilocul răutăcios dintr-o carte Goosebumps, care este o marionetă.

Nenumăratele fantome, spaime şi râsete ale milioanelor de copii şi adulţi, au făcut ca R.L. Stine să fie considerat unul dintre cel mai bine vânduţi autori de cărţi pentru copii din istorie.

În total s-au tipărit 400 milioane de cărţi, care au fost traduse în 35 de limbi.

În plus, chiar şi după 25 de ani, îndrăgitul serial Goosebumps continuă să fie adus la viață

La început, Slappy pare a nu dori altceva decât să facă parte din familia Quinn, dar atunci când lucrurile merg prea departe, Sarah, Sonny şi Sam îşi dau seama că păpuşa periculoasă trebuie oprită.  Respins de către familia Quinn, Slappy decide să-şi alcătuiască propria sa familie, readucându-i la viaţă pe  prietenii săi de Halloween – inclusiv pe căpcăunul Walter (Chris Parnell).

La început, Slappy pare a nu dori altceva decât să facă parte din familia Quinn, dar atunci când lucrurile merg prea departe, Sarah, Sonny şi Sam îşi dau seama că păpuşa periculoasă trebuie oprită.  Respins de către familia Quinn, Slappy decide să-şi alcătuiască propria sa familie, readucându-i la viaţă pe  prietenii săi de Halloween – inclusiv pe căpcăunul Walter (Chris Parnell).

În timp ce Halloween-ul transformă oraşul lor liniştit într-o harababură cu monştri, şi creaturi stranii, cum ar fi urşi giganţi de cauciuc sau pitici ciudaţi de gradină, Sarah, băieţii şi vecinul lor, domnul Chu (Ken Jeong), îşi adună puterile pentru a o salva pe Kathy şi întreg oraşul din ghearele lui Slappy şi ale planului său malefic.

Cărţile s-au concentrat asupra unor eroi tineri şi curajoşi – copii care n-au pregetat să se opună monştrilor. Rob Lieber i-a onorat pe aceşti copii în scenariul său. Ei formează un trio de eroi întreprinzători.

Trecând prin aceste peripeţii cu Slappy şi cu toţi acei monştri răi, Sarah ajunge să-şi dea seama că familia ei – mama şi fratele ei – reprezintă tot ce e mai valoros în viaţa sa...

Wendi McLendon-Covey, în rolul lui Kathz, mama lui Sarah şi a lui Sonny, susţine că aceşti copii au inspirat-o, obligând-o să dea tot ce avea mai bun. „Cel mai bun lucru pe care-l vezi la aceşti copii-actori este faptul că ei îşi interpretează  personajele perfect natural, cu inteligenţă şi mult haz,” spune McLendon-Covey. „Ei sunt absolut veritabili şi reuşesc să te atragă în lumea lor hazlie, iar tu ajungi să trăieşti acolo, alături de ei”.

Producătoarea Deborah Forte spune: „La baza acestui film se află familia, iar povestea se referă la cât este de greu să te maturizezi. Ea se focalizează pe Sarah şi pe relaţia ei cu mama şi fratele ei, Sonny. Trecând prin aceste peripeţii cu Slappy şi cu toţi acei monştri răi, Sarah ajunge să-şi dea seama că familia ei – mama şi fratele ei – reprezintă tot ce e mai valoros în viaţa sa”.

Aducerea monștrilor pe ecran

Regizorul Ari Sandel trebuia să se asigure că echipa reuşea să atingă ţelul ambiţios pe care şi-l propusese: acela de a aduce la viaţă o lume de monştri specifici Halloween-ului, care te înspăimântă, te uimesc, dar te fac să şi râzi. Era necesară o magie, dublată de multă muncă şi colaborare între designeri şi costumieri talentaţi, artiştii de efecte vizuale, magicienii de efecte speciale, cascadorii, artiştii de machiaj şi mulţi, mulţi alţii. Pentru McLendon-Covey, simbioza acestora trebuia să se realizeze în timp ce ea filma o cascadorie într-o plasă de păianjen, la 7 metri în aer.

„Tocmai stăteam într-o seară, în pânza mea de păianjen, când mi-am dat seama cum ar trebui să arate Halloween-ul în realitate”, spune McLendon-Covey. „Şi arăta înspăimântător, dar în sensul bun al cuvântului. Iar efectele trebuie să fie geniale. Mă gândesc cum ar fi dacă te-ar ataca o acadea de Halloween? V-aţi gândit vreodată la aşa ceva? Ei bine, ar trebui să vă gândiţi. Ce-ar fi dacă dovleacul –felinar ar începe să tragă în voi cu fel de fel de proiectile? E uimitor, nu-i aşa?”

Maleficul Slappy

Realizatorii au considerat că protagoniştii filmului nu ar trebui să fie făcuţi din lemn. Dar acest principiu ar putea fi încălcat dacă ne gândim la vedeta necontestată a seriei Goosebumps, Slappy, manechinul ventriloc. Cine altul ar putea să-i determine pe zecile de monştri să creeze haos?

Slappy a apărut pentru prima dată în cartea Goosebumps: Night of the Living Dummy, din 1993.  R.L. Stine s-a inspirat după alţi autori, inclusiv Ray Bradbury şi Rod Sterling, dar ideea i-a venit amintindu-şi despre thrillerele clasice pe care le urmărea cu ani în copilărie. Stine relatează: „În copilărie am văzut un film vechi englezesc, intitulat În negura nopţii, care conţinea trei poveşti de groază – una dintre ele fiind despre un ventriloc a cărui marionetă pune stăpânire pe viaţa ventrilocului şi o distruge.”

În Goosebumps 2: Halloween bântuit, Slappy este interpretat de către actorul Avery Lee Jones, dar performanţa sa fizică este coordonată cu ajutorul a patru marionete, mânuite de cei de la Legacy Effects din Los Angeles. Prima marionetă este “eroul”, o marionetă complet automatizată, care poate fi mânuită cu ajutorul unei telecomenzi, dirijând mişcările ochilor, gâtului şi feţei lui Slappy, care-şi poate roti capul 360 de grade. Membrele îi sunt manevrate cu ajutorul unor braţe telescopice, iar degetele i se pot mişca. Legacy a mers şi mai departe, creând o pereche de mâini animatronice, care pot fi utilizate în acţiunea real-life, exact ca în jocurile video.

Cea de-a doua marionetă este parţial automatizată, fiind cunoscută sub numele de versiunea animatronică „simplă” -- acest Slappy are gura mecanică, iar ochii, sprâncenele şi pleoapele i se pot mişca. Cea de-a treia este marioneta “cascador”, o versiune din cauciuc, cu ochii realizaţi în 3D, care pare identică cu celelalte versiuni, dar care poate suporta forţe de presiune şi torsiune asupra corpului. Aceasta e marioneta care poate fi mânuită de copii, fiindcă e cea mai uşoară şi nu se sparge. Ultima marionetă este de fapt marioneta originală, o păpuşă ventriloc, care a fost folosită în primul film Goosebumps.

Exploreaza subiecte similare:

Goosebumps 2: Haunted Halloween, Madison Iseman, Jeremy Ray Taylor, Caleel Harris, R.L. Stine, Chris Parnell, Ken Jeong

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells