Producătoarea Gabriela Suciu: „a fost un Cannes intim, foarte focusat pe business și networking”

de Alice Kanterian în 22 Iul 2021
When Night Meets Dawn, cel de-al patrulea scurtmetraj al Andreei Cristina Borțun, urmărește o zi din viața unui adolescent aflat într-o explorare a identității

La Cannes, în secțiunea independentă Quinzaine des Réalisateurs, a fost prezentat în premieră mondială - pe lângă lungmetrajul Întregalde, de Radu Muntean - și scurtmetrajul When Night meets Dawn, de Andreea Cristina Borțun. Producătoarea scurtmetrajului, Gabi Suciu, a dat câteva detalii despre film corespondentei Cinemagia la Cannes, Alice Kanterian.

„Andreea [Cristina Borțun, n.red] a intrat deja în pregătire pentru filmarea unei secvențe demonstrative pentru lungmetrajul de debut. Încă încercăm să ajungem la zi cu toate mailurile și solicitările, a fost un Cannes intim, cu o prezență mult mai redusă decât înainte de pandemie, dar cei care au fost prezenți au fost foarte focusați pe business și networking. Selecția în Quinzaine a pus cu adevărat filmul în atenția presei și a selecționerilor, iar prezența noastră acolo a dat naștere multor oportunități, atât pentru When Night meets Dawn, cât și pentru lungmetrajul de debut al Andreei Bortun pe care îl pregătim acum, Malul Vânăt”.

Legat de celălalt film selecționat anul acesta în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, anume Întregalde, de Radu Muntean, producătoarea Gabriela Suciu spune - „Îmi doresc să fi avut și ei multe oportunități, pentru că - din punctul de vedere al unui producător - văzând ce lucruri dificile au realizat acolo din punct de vedere tehnic și logistic, nu pot decât să îmi exprim tot respectul”.

When Night Meets Dawn, cel de-al patrulea scurtmetraj al Andreei Cristina Borțun, urmărește o zi din viața unui adolescent aflat într-o explorare a identității. Pe străzile fierbinți ale unui oraș ciudat acesta pornește în căutarea noului său prieten. Odată cu căderea nopții, natura din jurul său devine exotică, iar experiența căutării una viscerală.

Filmul a fost produs în plină pandemie de Atelier de Film, în coproducție cu Petra Films, Forest Film și Avanpost, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Sedica Vision și Domeniile Averești și este distribuit de Radiator IP Sales.

Andreea Cristina Borțun este cineastă și dramaturgă română, absolventă a UNATC București. Opera sa îmbină poezia vizuală și antropologia pentru a explora originile, punctul de vedere feminin și natura. Documentarele sale recente întruchipează o privire intersecțională feminină și dau o voce femeilor din mediul rural, se vede în comunicatul remis Cinemagia. Filmele la care Andreea a lucrat au avut premiera la Toronto IFF și Karlovy Vary IFF, printre altele. Andreea este, de asemenea, co-fondator al Pustnik, o rezidență internațională de scenaristică. În prezent ea încheie dezvoltarea scenariului la primul său proiect de lungmetraj, Malul Vânăt.

Exploreaza subiecte similare:

Andreea Cristina Borțun, When Night meets Dawn, Gabi Suciu

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells