« Înapoi la pagina festivalului

Principii de viaţă, pe primul loc în preferinţele publicului

de Ştefan Dobroiu in 9 Iun 2011
Principii de viaţă, pe primul loc în preferinţele publicului

Opt filme din competiţie au fost votate deja de către publicul TIFF, iar Principii de viaţă (cronică AICI), cel de-al doilea lungmetraj al lui Constantin Popescu, se află pe locul întâi în topul aprecierilor, cu un punctaj de 4,2 din 232 de voturi. Astfel drama cvadragenarului interpretat de Vlad Ivanov întrece favoritul anterior al publicului, Imperialiştii nu au murit!, punctat cu 3,96 din 138 de voturi şi comedia Aleea Regelui, cu 3,73 din 177 de voturi.

În ceea ce priveşte clasamentul general, pe primul loc se află Vitus, filmul elveţian cu românul Teo Gheorghiu în rolul unui copil-minune care alege, în ciuda părinţilor ce-i trasaseră deja un viitor glorios, să-şi trăiască viaţa exact cum vrea. Filmul regizat de Fredi M. Murer a primit punctajul 4,82 din 242 de voturi.

Câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film străin de anul acesta, Într-o lume mai bună, este al doilea în preferinţele publicului: cele 341 de voturi numărate de organizatorii festivalului i-au adus un punctaj de 4,67. Pe locul trei se află documentarul Şcoala noastră, de Mona Nicoară şi Miruna Coca-Cozma, inclus atât în secţiunea Ziua diversităţii cât şi în cea a Proiecţiilor speciale. Punctajul obţinut de povestea celor trei copii de romi care participă la un proiect de desegregare a şcolii dintr-un orăşel din Transilvania a obţinut 4,66 puncte din 149 de voturi.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Chrissy pe 9 iunie 2011 19:01
Si regizorii romani au idei bune. Acest film mi-a placut, pentru ca exprima foarte bine monotonia si viata zilnica.
alex_il_fenomeno pe 10 iunie 2011 19:30
este bine ca filmele romanesti inca mai au priza la public , dupa marile esecuri inregistrate recent !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells