Primul sezon al serialului TV Stăpânul Inelelor a costat aproape jumătate de miliard de dolari

de Marina Florea în 17 Apr 2021
Asta înseamnă cu peste 150 de milioane de dolari mai mult decât toate cele trei filme din seria Stăpânul Inelelor semnate de Peter Jackson

Se dovedește că Pământul de Mijloc nu e ieftin. Amazon Studios cheltuie o suma impresionantă, 465 de milioane de dolari, pentru a face prequel-ul la Stăpânul Inelelor.... sau, mai bine zis, primul sezon al serialului. Asta duce la cu peste 150 de milioane de dolari mai mult decât toate cele trei filme din seria Stăpânul Inelelor semnate de Peter Jackson. Mai mult decât PIB-ul a 10 țări... Iar bugetul de 465 de milioane de dolari nu cuprinde cele 250 de milioane de dolari pe care Amazon le-a plătit pentru drepturile de autor.

Informația vine de la site-ul de știri Stuff din Noua Zeelandă și de la Official Information Act, site-ul de știri al Noii Zeelande, și a fost confirmată de Hollywood Reporter. Cu toate că nu se știe deocamdată câte episoade va avea primul sezon, știm că fiecare sezon din Urzeala Tronurilor nu a costat mai mult de 100 de milioane de dolari. Așa că cifra vehiculată mai sus pare absurdă, comentează io9.gizmodo.com/.

Desigur, are sens că nu este ieftin să aduci la viață Pământul de Mijloc, mai ales cu grandoarea de cuviință, iar descrierea oficială a serialului suprinde relativ bine unde se duc banii: „Stăpânul Inelelor aduce pe ecrane, pentru prima oară, legendele eroice ale fabuloasei celei de-a doua ere a Pământului de Mijloc. Această dramă epopeică este plasată la mii de ani înainte de evenimentele din cărțile lui J.R.R. Tolkien, Hobbit-ul și Stăpânul Inelelor, și va duce pe spectatori înapoi într-o eră în care marile puteri au fost făurite, în care s-au ridicat și au căzut în ruină imperii, în care eroi improbabili au fost puși la încercare, în care speranțele au fost cât pe ce să se piardă, și cel mai primejdios erou negativ care s-a născut vreodată din imaginația lui Tolkien amenința să arunce lumea în întuneric.

Începând într-un moment de relativă pace, serialul urmărește mai multe personaje, unele cunoscute altele noi, pe măsură ce urmează să intre într-o confruntare cu răul care din nou iese la iveală pe Pământul de Mijloc.

Din adâncurile întunecate ale Munților Cețoși până la maiestuoasele păduri ale capitalei elfilor, Lindon, la amețitoarea insulă-regat Numenor și până la cele mai îndepărtate colțuri de pe hartă, aceste regate și personaje vor construi legende care vor trăi mult după ce ei nu vor mai fi.”

Știind că Amazon a reușit să ofere un cec în alb unei părți necunoscute a operei lui Tolkien este - sau se dorește - ceva interesant.  

Exploreaza subiecte similare:

J.R.R. Tolkien

Alte știri din cinema

Jupiter's Legacy: cum faci ordine într-o lume dezlănţuită?

Serialul cu supereroi este disponibil pe Netflix din 7 mai

Noul spot TV cu Loki promite o călătorie cu senzaţii tari

Serialul semnat de către Kevin Feige şi de studiourile Marvel va duce lucrurile la nivel cosmic pe măsură ce Zeul Neascultării - Loki (Tom Hiddleston) - intră în centrul acţiunii

Jupiter's Legacy, o "obsesie timp de trei ani şi jumătate"

Iată ce are de spus Mark Millar despre serialul cu supereroi Jupiter's Legacy

Armată de drone pentru promovarea action-ului Without Remorse

Filmul cu Michael B. Jordan a avut parte de o promovare inedită din partea Amazon

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Manusa pe 18 aprilie 2021 00:23
Un serial pe care, normal, il astept cu nerabdare. La cati bani s-au bagat in el, ma astept sa fie macar la nivelul filmelor.
Costirik pe 18 aprilie 2021 04:17
Daca suma e adevarata, aceasta a generat cred o presiune incredibila pentru toti cei implicati in acest proiect. Daca o sa fie un rateu, va fi unul in stil mare :)). Pe de alta parte, nu cred ca Amazon arunca atatia bani, fara sa aiba o strategie bine pusa la punct. Asa ca eu nu vreau ceva bun, ci astept ceva magnific.
makomomo pe 20 aprilie 2021 01:24
O sa fie un fiasco, alti bani aruncati aiurea pe porcarii
sebastianliviu pe 22 aprilie 2021 13:58
"Mai mult decât PIB-ul a 10 țări..." Zau?! Mai usor cu Google Translate... Ce tara are PIB de 50 de milioane de dolari? Chiar si Rep Moldova are vreo 11 miliarde pe an...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells