Primul Oscar indian, returnat Academiei Americane. Câştigătoarea se teme că îi va fi furat

de Cristina Grigore în 16 Dec 2012
Primul Oscar indian, returnat Academiei Americane. Câştigătoarea se teme că îi va fi furat

Bhanu Athaiya, câştigătoare a unui premiu Oscar în 1983 la categoria Cele mai bune costume, pentru filmul Gandhi, va înapoia statueta Academiei Americane de Film deoarece se teme că, dacă aceasta rămâne în ţara sa de origine, îi va fi furată. Athaiya este primul cetăţean indian onorat cu un Oscar, menţionează site-ul The Hollywood Reporter, care a preluat ştirea.

„Nu am încredere să îl las în păstrare nimănui în India. Dacă medalia primită ca premiu Nobel de Rabindranath Tagore (un apreciat scriitor şi poet indian) a putut fi furată din Shantinikeatan (oraşul de baştină al lui Tagore), ce garanţie am eu că trofeul meu va fi în siguranţă?”, a declarat Athaiya. „În India, nimeni nu pune preţ pe astfel de lucruri şi nu avem o tradiţie în păstrarea moştenirii culturale şi a lucrurilor care o perpetuează”, a mai spus ea.

Pentru a-şi proteja statueta, Athaiya a plănuit să plece spre Los Angeles la anul şi să înmâneze personal premiul Academiei, pentru siguranţă. Cum în luna iunie a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier, acest lucru se va întâmpla mai devreme. Răspunsul Academiei Americane a fost unul pozitiv. „Academia este onorată să primească înapoi statueta dumneavoastră. Suntem pe cale să realizăm cel mai mare muzeu al filmului din lume şi suntem siguri că vom găsi acolo un loc pentru a expune şi acest premiu”, s-a menţionat într-un comunicat.

Taguri:  Bhanu Athaiya, Gandhi

Părerea ta

Spune-ţi părerea
rizea.alex70 pe 16 decembrie 2012 12:17
Pacat ca trebuie sa returneze statueta...,dar din pacate in India nu prea poti pastra ceva dupa cum si ea spune....
alex_il_fenomeno pe 4 ianuarie 2013 18:55
Incredibil.... o afirmatie care spune extrem de multe despre aceasta tara.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells