Primul film cu o prințesă africană, în pregătire la Disney

de Cristina Grigore în 1 Aug 2018
Live-action-ul se va numi Sadé și continuă lista prințeselor de culoare din filmele companiei

Studiourile Disney se pregătesc să își adauge în portofoliu prima aventură cu o prințesă africană. Lungmetrajul live-action se va numi Sadé și îl va avea la cârmă pe Rick Famuyiwa, un regizor de culoare, apreciat pentru drama sa din 2015, Dope.

Potrivit Variety.com, de scenariul peliculei se vor ocupa Ola Shokunbi și Lindsey Reed Palmer, care vor aduce pe marele ecran „povestea unei tinere fete, Sadé, al cărei regat african se află sub amenințarea unor forțe malefice misterioase”, spune sinopsis-ul. Implicarea ei în salvarea regatului vine odată cu descoperirea unor puteri magice, pe care nu ştie să le stăpânească, dar care vor fi esenţiale în eliberarea locuitorilor regatului. Nici prinţul nu lipseşte din această aventură fantastică, ci se implică alături de Sade în nimicirea forţelor răului.

Diversificarea eroinelor Disney a luat ceva amploare în 2009, cu afro-americana Tiana din The Princess and the Frog. Prima prinţesă de origine latină a apărut în serialul de animaţie Elena din Avanor, lansat în 2016. Moana, curajoasa apărătoare a moştenirii polineziene, a ajuns în cinematografe în 2016 – filmul a primit chiar şi două nominalizări la Oscar (pentru Cel mai bun film de animaţie şi Cel mai bun cântec original – cel al lui Lin Manuel Miranda, How Far Will I Go).

Exploreaza subiecte similare:

The Princess and the Frog, Moana

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 3 august 2018 00:36
Din aceeasi categorie de bullshit ca si Blow panthieerrr de la "marvel political kkt".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells