Primul centru de realitate virtuală IMAX din Europa va fi deschis în Marea Britanie

de Cristina Grigore în 12 Oct 2016
Proiectul, realizat în parteneriat cu ODEON&UCI Cinemas şi Acer and Starbreeze AB

Marea Britanie va avea primul centru de realitate virutală IMAX, scrie Variety.com. Realizat de IMAX în colaborare cu Odeon & UCI Cinemas Group, acesta va fi amplasat în Manchester, deschiderea sa urmând să aibă loc spre finalul acestui an.

Gândit să ofere utilizatorilor o experienţă captivantă şi multidimensională, centrul VR va fi dotat cu mai multe capsule în care vor fi montate căşti speciale HMD (Dead Mounted Display), produse de Acer and Starbreeze AB.

Acestea vor face ca imaginile vazute pe ecranul încorporat să simuleze cât mai fidel realitatea – prin lărgimea câmpului vizual (extinsă chiar la 2101 grade, faţă de cele 110 ale căştilor Oculus Rift and HTC Vive), un set de lentile ce se pot regla, pentru a potrivi distanţa între ochii privitorului, curbând uşor imaginile, o pereche de căşti şi un sistem de traking (urmărire), ce detectează poziţia capului, unghiul de înclinare şi direcţia privirii, pentru a ajusta imaginile de pe ecran în funcţie de mişcările utilizatorului.

Capsulele dotate cu echipament VR pot fi utilizate simultan de mai mulţi utilizatori (aceştia pot juca împreună un joc video precum Star Trek Bridge Crew). Iniţiativa vine în întâmplinarea celor care nu doresc să investească în echipamentul VR sau vor să beneficieze în condiţii mult mai bune de o asemenea experienţă inovatoare (şi aflată încă în stadiul de test în mall-uri şi centrele de divertisment).

„Această colaborare cu ODEON marchează o moment important în eforturile noastre continue de a oferi experienţe variate în industria de divertisment”, a declarat Richard L. Gelfond, preşedintele IMAX Corp.

Companiile partenere sunt în acum în discuţii cu mai mai mulţi dezvoltatori de conţinut, producători de jocuri video şi studiouri de la Hollywood pentru realiza producţii destinate centrului VR. Momentan, experienţa virutală într-un astfel de centru variază între 5 şi 15 minute. Locaţia din Manchester se alătură astfel unui alt pogram pilot deschis în Los Angeles, urmând ca alte centre VR să fie deschise şi în Asia, Orientul Mijlociu, Europa de Vest, Statele Unite.

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells