Primul blockbuster care reîncepe producţia în Europa: Jurassic World 3

de Ştefan Dobroiu în 15 Iun 2020
Producţia lui Jurassic World: Dominion este găzduită de studiourile Pinewood din Londra

Blockubsterul Universal Pictures Jurassic World: Dominion va fi megaproducţia hollywoodiană care va restarta industria de film din Europa, anunţă Deadline.com. Filmările vor fi reluate pe 6 iulie la studiourile Pinewood din Londra, detaliu confirmat şi de şefii Universal.

Echipa de filmare de sute de persoane şi angajaţii Pinewood sunt gata să ia toate măsurile de siguranţă pentru ca producţia să nu alimenteze noile cazuri de covid-19 din Marea Britanie. Conform Universal, un total de cinci milioane de dolari a fost adăugat bugetului filmului pentru ca măsurile să poată fi implementate şi respectate.

Distanţarea socială, măştile, mănuşile şi dezinfectarea frecventă a materialelor folosite pentru filmări vor fi priorităţi pentru membrii echipei. Numai actorii vor fi scutiţi de purtarea măştii şi numai atunci când filmează.

O companie privată a fost contractată pentru a se ocupa de măsurile de protecţie, iar printre sarcinile acestei companii se numără instruirea întregii echipei de filmare, asigurarea prezenţei unei echipe de doctori şi de asistente pe platouri oricând se filmează, administrarea a 150 de staţii de dezinfectare şi eliberarea unei "ceţi antivirale" în timpul nopţii. De asemenea, compania va testa agresiv membrii echipei, mii de teste fiind deja comandate pentru cele aproape patru luni de producţie rămase.

În curând actorii, printre ei Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum şi Sam Neill, vor zbura la Londra, unde vor intra în carantina obligatorie de două săptămâni înainte de începutul filmărilor. Conform Deadline, regizorul Colin Trevorrow şi capii Universal au întâmpinat iniţial împotrivirea echipei de filmare, unii dintre membrii acesteia considerând că reîntoarcerea la filmări are loc prea devreme, mai ales într-o ţară care se află în topul celor mai afectate de pandemie. Graba de a relua producţia este justificată şi de faptul că studiourile Pinewood au fost plătite în această perioadă pentru întreţinerea costisitoarelor platouri de filmare ale filmului.

Marea Britanie este ţara cu cea mai consistentă ofertă de servicii pentru blockbusterele americane. În curând vom afla detalii despre reînceperea producţiei pentru titluri realizate aici precum The Batman, Fantastic Beasts And Where To Find Them 3, ambele produse de studiourile Warner, şi versiunea live action a The Little Mermaid.

Jurassic World: Dominion se va lansa pe marile ecrane pe 11 iunie 2021. Este categoric unul dintre cele mai aşteptate blockbustere ale anului viitor, după ce al doilea film al noii trilogii, Jurassic World: Fallen Kingdom (2018), a avut încasări de 1,3 miliarde de dolari, ajungând pe locul 15 în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Succesul celor două filme Jurassic World, cu încasări totale de aproape trei miliarde de dolari, a făcut ca franciza Jurassic Park să aibă una dintre cele mai bune medii de încasări per film, de 999 milioane de dolari, o medie mai bună decât a unor francize cu totulari mult mai mari (din mult mai multe filme), precum Universul Cinematografic Marvel, Star Wars, Harry Potter (redenumită Wizarding World după lansarea lui Fantastic Beasts) sau James Bond.

Foto: Chris Pratt în Jurassic World: Fallen Kingdom

Exploreaza subiecte similare:

Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Jurassic World 3, Jurassic World: Fallen Kingdom, The Batman, Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 , Colin Trevorrow, Jurassic World: Dominion

Alte știri din cinema

Lucasfilm îl angajează pe YouTuber-ul care a folosit efecte speciale pentru a îmbunătăţi filmul Mandalorianul

Shamook s-a alăturat studioului Lucasfilm ca Senior Facial Capture Artist

Atmosferă de basm la TIFF, alături de Persil

Cluj, 10 zile de artă, cu peste 170 de filme, expoziții și cineconcerte, sute de invitați speciali și mii de iubitori de film

Jungle Cruise/Croazieră în junglă, o aventură epică în junglă, un omagiu adus croazierei clasice de la Disneyland

Din astăzi, în cinematografele din toată țara

Cinemascop - festivalul din Eforie Sud ce ne aduce împreună în prima săptămână din august!

Filme europene, expoziții, ateliere creative pentru copii, o bibliotecă pop-up, un colț de experiență VR și alte surprize

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells