Primele victime ale „provocării Bird Box”: inspirată de horror-ul Netflix, o tânără a condus legată la ochi

de Gloria Sauciuc în 13 Ian 2019
Tânăra de 17 ani a provocat un accident pe autostradă

O tânără de 17 ani din Statele Unite (Utah) a provocat un accident rutier, după ce a participat la o „provocare” inspirată de horror-ul Netflix Bird Box, scrie theguardian.com.

Inspirată din horror-ul Netflix în care joacă Sandra Bullock, „provocarea” cere tinerilor care participă să îndeplinească diverse sarcini legați la ochi, asemenea personajelor din film (care totuși o fac pentru o cauză clară, anume monștrii care îi terorizează).

Luni după-amiază, tânăra al cărei nume nu a fost menționat, conducea pe autostradă cu căciula trasă pe ochi, după care a ieșit de pe bandă, a lovit o altă mașină, un stâlp de iluminat și un separator de benzi, fiind acum acuzată de conducere imprudentă. Poliția din Layton declara sarcastic pe Twitter: „Provocare Bird Box la volan... rezultat previzibil... Din fericire, nu au fost răniți”. Purtătorul de cuvânt al autorităților a completat: „Sincer, mi-e rușine că sunt nevoit să spun 'Nu conduceți cu ochii acoperiți', dar se pare că sunt nevoit să o fac. Miza este așa de mare și este pe atât de periculos pe cât pare: să încerci așa ceva nu are nicio scuză. Pune în pericol pe toată lumea...”

Faptul că nu au fost victime e o ușurare pentru Netflix, care a recomandat oficial, luna asta, tuturor fanilor să evite genul acesta de provocare: „Nu ne vine să credem că trebuie să spunem asta, dar: VĂ RUGĂM NU VĂ EXPUNEȚI ACCIDENTELOR CU PROVOCAREA BIRD BOX”, scria site-ul Netflix pe contul oficial. „Nu știm cum a început provocarea, apreciem că v-a plăcut filmul, dar Băiatul și Fata (cei doi copii din film) au o dorință pentru 2019 anume să nu ajungeți voi la spital din cauza acestei provocări”.

Filmul, care nu a convins critica, a devenit un hit marca Netflix, cu un impact considerabil pe social media: 45 de milioane de abonați au văzut filmul în primele șapte zile de difuzare, cel mai mare succes săptămânal. Deși datele de streaming ale Netflix nu sunt verificate independent, Variety menționează că Nielsen, o firmă independentă de evaluare a ratingului, confirmă că Bird Box este pe locul 2 (locul 1 aparținând Stranger Things) ca rating între producțiile Netflix.

Exploreaza subiecte similare:

Bird Box, Sandra Bullock, Stranger Things

Alte știri din cinema

„Distanța dintre mine și mine”, despre poeta Nina Cassian, la Trieste Film Festival

Filmul va fi proiectat în competiția internațională de documentare

John Wick 3 - controverse la proiecția de test. Ce a reproşat publicul scenelor de acțiune

Regizorul Chad Stahelski are de rezolvat o dilemă pentru versiunea finală...

Pokémon Detective Pikachu – adorabilul pokemon, în două noi imagini și un clip video

Filmul a avut unul dintre trailerele cele mai vizualizate pe YouTube în 2018, iar Warner Bros. și Legendary Pictures se gândesc deja la un spin-off…

Aquaman schimbă regulile jocului, aratând că modelul Marvel nu e imbatabil

Studiourile Warner Bros. nu vor mai pune accent pe universul cinematografic „DC Extended Universe”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
boghiu_andrei pe 13 ianuarie 2019 15:38
Vai de capul meu...''o tânără a condus legată la ochi''..O proasta a condus legata la ochi:) Asa e corect:)
cavallioty pe 14 ianuarie 2019 17:03
selectia naturala, si asa planeta este supra populata

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells