Primele reacții la Mary Poppins Returns: încântare deplină de sărbători

de Gloria Sauciuc în 2 Dec 2018
Plasat în timp după filmul inițial și servind ca un fel de sequel întârziat, Mary Poppins Returns o retrimite pe bona cu calități supranaturale la Londra, în aceeași familie Banks - acolo unde copiii Banks au devenit noii adulți, care acum au propriii lor copii

Mary Poppins revine, film cu premiera la noi pe 21 decembrie, a strâns deja un număr de reacții favorabile după primele proiecții de presă, scrie publicația ScreenRant. Acest (foarte) întârziat sequel la o poveste pentru copii devenită clasică a venit la pachet cu câteva motive de îngrijorare: poate Emily Blunt să ia, cu bine, locul lui Julie Andrews? Fanii au pus vechea întrebare: poate această versiune să se ridice la înălțimea originalului? Iată acum că a venit momentul adevărului - Blunt și Mary Poppins Returns au fost apreciate în urma primelor proiecții.

În timp ce unele sequel-uri au avut tendința să copieze prea îndeaproape originalul (seria Hangover), iar altele încercau să descopere din nou roata având prea puține în comun cu primul film (Jumanji: Welcome to the Jungle), Mary Poppins Returns pare să găsească un echilibru binevenit, scrie publicația ScreenRant. Descris ca fiind „cald”, „plin de suflet”, „magic”, „năstrușnic”, „plin de veselie”, Mary Poppins Returns pare să exploateze bunăvoința primului film dar și nostalgia pe care fanii o aduc în săli, păstrând totuși libertatea de a fi un film nou pentru o întreagă nouă generație. Deși fanii s-au îngrijorat, poate, că așteptările lor nu vor fi îndeplinite, primele cronici spun că Emily Blunt ar fi reușit, de fapt, imposibilul.

Plasat în timp după filmul inițial și servind ca un fel de sequel întârziat, Mary Poppins Returns o retrimite pe bona cu calități supranaturale la Londra, în aceeași familie Banks - acolo unde copiii Banks au devenit noii adulți, care acum au propriii lor copii. Cu regia semnată de către Rob Marshall (Into the Woods), sequel-ul îi aduce pe Blunt și pe Lin-Manuel Miranda în atenția fanilor, alături de câteva alte prezențe puternice pe ecran - Colin Firth, Dick Van Dyke și Meryl Streep.

Fanii au continuat să își manifeste bucuria la fiecare set de poze de pe platourile de filmare și la fiecare nou lansat trailer, descriind-o pe Emily Blunt înlocuitoarea perfectă pentru Julie Andrews. De aceeași părere sunt și acei câțitva norocoși care au văzut deja filmul Disney, pentru care românii mai au de așteptat încă 20 de zile. Concluzia primelor comentatori ai filmului este că Mary Poppins Returns aduce o doză sănătoasă de bună-dispoziție luna aceasta.

Germain Lussier, de la publicațiile Gizmodo & io9 scrie că „Mary Poppins Returns este un film de excepție, cu muzică reușită, cu roluri excelente (în special Emily Blunt) și cu un optimism contagios. Și totuși... atât de similar cu originalul. Melodii noi, tehnologii mai bune, aceeași poveste și aceleași teme. Îl recomand”. 

Stephen (Dirk) Libbey de la publicația Cinemablend notează „Ca și familia Banks, nu mi-am dat seama cât am nevoie de Mary Poppins până când ea nu a apărut. Emily Blunt este magică. Lin Manuel este bucurie pură. Și m-am bucurat să îl văd din nou pe Dick Van Dyke”.

Courtney Howard, membră Online Film Critics Society și coabrator al publicației Variety srie că „Mary Poppins Returns este exact acea îmbrățișare caldă de care avem nevoie acum - acea alintare care ne înfășoară în sentimente de bucurie. Care echilibrează nostalgia și tehnologia modernă, lăsând o poveste fantasy plină de bucurie care te copleșește. Emily Blunt e perfectă”.

Erik Davis de la Fandango scrie că „Mary Poppins este absolut încântătoare, plină de un șarm din acela de modă veche care te binedispune tot timpul. Atâta culoare, atâta căldură, atâta vrajă - un film despre încrederea în cei dragi și iubirea pentru imaginație”. 

Zach Pope de la sandwichjfilms.com, membru al Phoenix Film Critic Society, scrie că „Magia se întoarce. Emily Blunt este perfecțiunea întruchipată în figura lui Mary Poppins și, de fiecare dată când apare pe marele ecran, nu pot să nu zâmbesc. Partea de animație 2D este excelentă. Filmul mi-a dat acea senzație magică pe care am avut-o la prima vizită la Disneyland”.

Silas Lesnick, de la Moviebill.com, scrie că Mary Poppins Returns e un film minunat. „Reușește să anticipeze și să evite orice scepticism, lăsându-te ca spectator într-o stare de bucurie pură”. Alisha Grauso Sincer, de la atomtickets.com, scrie: „am avut o zi grea înainte să merg la film. Două ore mai târziu, ieșeam de la film din nou cu chef de viață. E un film care face oamenii fericiți. Și cu siguranță va primi câteva nominalizări la Oscar”. 

Kate Erbland, de la IndieWire mărturisește: „Am plâns pur și simplu la Mary Poppins Returns”. Clayton Davis, de la awardscircuit.com, scrie că „Bucuria și fericirea sunt peste tot în Mary Poppins Returns și mare parte din ele sunt impregnate de rolul transcendent, captivant al lui Emily Blunt. Ieși de la film în al nouălea cer”...

Matt Neglia de la NextBestPicture.com scrie că „Mary Poppins Returns este un deliciu în sensul cel mai propriu și mai strălucitor. Atenția la detalii, până la surprinderea magiei este vizibilă în toate scenele semnate de către Rob Marshall. Emily Blunt este perfecțiunea întruchipată și rolurile secundare sunt, la fel, o încântare pentru suflet”.

Bloggerul Kevin O'Wreath scrie că Mary Poppins Returns este o reușită. „Sau, așa cum ar spune chiar ea, 'perfect în practic orice sens'. Filmul face referire la original și în același timp oferă ceva nou. Filmul e strălucitor vizual, așa cum n-a mai fost Rob Marshall de la Chicago încoace. Whishaw este excelent, Blunt e magică”. 

Exploreaza subiecte similare:

Mary Poppins Returns, Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Rob Marshall, Dick Van Dyke, Meryl Streep, Colin Firth, Julie Andrews, Ben Whishaw

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells