Premiile National Board of Reveiw 2009

de Răzvan Boboc în 4 Dec 2009
Premiile National Board of Reveiw 2009

Up in the Air a fost desemnat Cel mai bun film de către National Board of Review şi a primit în total patru premii, conform Hollywood Reporter.

Regizat de Jason Reitman (Juno, Thank You for Smoking), filmul îl are în rolul principal pe George Clooney. Acesta a fost desemnat Cel mai bun actor, alături de Morgan Freeman pentru rolul din Invictus.

Up in the Air a mai luat premii la categoriile Cea mai bună actriţă - rol secundar (Anna Kendrick) şi Cel mai bun scenariu adaptat (Reitman şi Sheldon Turner).

Cu aceste premii obţinute, Up in the Air devine un candidat foarte serios pentru Premiile Oscar. Anii anteriori, No Country for Old Men şi Slumdog Millionaire au luat premii din partea National Board of Review şi apoi au triumfat la Oscar.

Cel mai bun regizor a fost desemnat Clint Eastwood, pentru Invictus. Carey Mulligan a fost aleasă Cea mai bună actriţă, pentru prestaţia ei din An Education, iar Woody Harrelson a luat premiul pentru Cel mai bun actor - rol secundar, pentru
The Messenger.

Cel mai bun film de animaţie a fost desemnat Up, iar Cel mai bun documentar a fost ales The Cove. A Prophet a fost desemnat Cel mai bun film străin.

Premiile vor fi decernate pe 12 ianuarie în cadrul unei gale la New York.

Membrii National Board of Review of Motion Pictures (NBR) sunt profesori, istorici şi profesionişti din industria filmului şi a fost înfiinţată în 1909.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
victor_neo75 pe 4 decembrie 2009 13:46
Iata ce le 10 nominalizari ale National Board of Review: 'Up in the Air' (castigatorul), 'An Education', '(500) Days of Summer', 'The Hurt Locker', 'Inglourious Basterds', 'Invictus', 'The Messenger', 'A Serious Man', 'Star Trek', 'Up' si 'Where the Wild Things Are'.

Dintre toate cele vazute, doar 'Star Trek' si cu 'Up' sunt printre cele mai reusite. Ma astept la surprize placute de la 'Invictus' (cu Morgan Freeman in regia veteranului Clint Eastwood), 'Up in the Air' (cu George Clooney, in regia tanarului de doar 32 de ani, Jason Reitman (ce a realizat 'Juno' (in 2007) si 'Thank You for Smoking' (in 2005))) si 'An Edcucation' (cu Peter Sarsgaard si debutanta Carey Mulligan).

victor_neo75 pe 4 decembrie 2009 13:51
P.S.: De fapt sunt 11 filme nominalizate, iar in ultimii 10 ani castigatorul de aici a corespuns doar de 3 ori cu castigatorul Oscarului pt. cel mai bun film: Slumdog Millionaire (2008), No Country for Old Men (2007) si American Beauty (1999).
margott pe 26 aprilie 2012 00:47
Nu mi-a placut de nicio culoare Up in the Air, dar, nah, fiecare cu gusturile lui. In schimb, a fost o surpriza placuta Anna Kendrick pe care o stiam mai ales din saga Twilight.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells