Premiile Emmy. Ted Lasso câştigă în stil mare, Only Murders - în ape tulburi

de Gloria Sauciuc în 13 Sep 2022
Succession, Ted Lasso şi The White Lotus au fost serialelel cu cele mai multe nominalizări

Cea mai mare surpriză a Premiilor Emmy ediţia 2022 a fost aceea că nu a existat aproape nicio surpriză, scrie Variety despre trofeele decernate luni, 12 septembrie. Cele trei seriale cu cele mai multe nominalizări - Succession, Ted Lasso şi The White Lotus - au câştigat, fiecare, premiile de vârf la categoria lor.

Pentru cei care se plâng în continuu că Hollywood-ul este prea politizat, gala de luni nu le-a dat motive de supărare, comentează Variety. Cu mai puţin de două luni înainte de alegerile din Statele Unite, gala nu a avut parte de niciun discurs politic, ceea ce e o surpriză în sine, ţinând cont de amploarea dezbaterilor de peste ocean legate de legalizarea avorturilor. Cea mai apropiată de politică luare de poziţie a fost aceea a creatorului serialului Succession, Jesse Armstrong, care a spus aseară „O săptămână importantă pentru succesiuni, deşi la noi a fost vorba de mai multe voturi decât în succesiunea Prinţului Charles - ca să nu spunem că a noastră e mai legitimă decât a lui...”. Subiectul avorturilor din SUA a fost evitat.

Only Murders in the Building a ieşit din categoriile de vârf

După 17 nominalizări în total, şi intrând în ceremonia de luni după ce a câştigat trei premii în secţiunea Creative Arts - pentru editare sunet, pentru scenografie şi pentru cel mai bun actor episodic într-o comedie (Nathan Lane) - nu a ajuns în categoriile cele mai importante. Atât Martin Short cât şi Steve Martin erau preferaţii în categoria „Actor de comedie” - poate că s-au anulat unul pe altul?, se întreabă retoric publicația Variety. Niciun premiu pentru scenariu, pentru regie, şi nici la secţiunea comedie nu a fost acordat aseară acestui serial.

Ted Lasso a bătut Abbott Elementary şi  Hacks la cea mai bună comedie, iar Jason Sudeikis ia din nou premiul pentru Cel mai bun actor

Categoria comedie a fost anul acesta formidabilă, cu Ted Lasso contra noilor senzaţii Abbott Elementary şi Only Murders in the Building, şi cu un al doilea sezon aproape perfect pentru Hacks. Şi asta, fără a mai pomeni pe foştii câştigători The Marvelous Mrs. Maisel, Barry, Curb Your Enthusiasm şi pe îndrăgitul What We Do in the Shadows. O concurenţă dură, desigur - dar votanţii Academiei TV au ales să vadă partea bună din Ted Lasso şi să dea un al doilea premiu serialului.

Doi nou-veniţi inventivi - Severance şi Yellowjackets au fost, de asemenea, scoşi din cursă

Severance, thriller-ul de la Apple TV+, a primit 14 nominalizări în iulie, dintre care mai multe în categoriile importante, iar unele - drama excepţională, cel mai bun actor (Adam Scott), cel mai bun regizor (Ben Stiller), cea mai bună actriţă într-o dramă (Patricia Arquette) puteau foarte bine să fi câştigat.

Filmul a primit două premii Emmy în cadrul ceremoniei de la Creative Arts (compozitorul Theodore Shapiro a luat pentru coloana sonoră, şi au fost premiați inclusiv Oliver Latta şi Teddy Blanks). Totuşi, în timpul ceremoniei de pe 12 septembrie, filmul nu a reuşit să ia nimic.

Cât despre Yellowjackets, drama semnată de Showtime, unul dintre cele mai celebrate seriale noi ale sezonului, acesta a primit în total şapte nominalizări: pentru dramă, pentru regie, pentru casting, două nominalizări pentru scenariu şi două pentru jocul actorilor (Melanie Lynskey în rolul principal, Christina Ricci în rolul secundar). Totuşi, cui i-a păsat?, se mai întreabă Variety.

Lee Jung-jae din Squid Game câştigă premiul pentru cel mai bun actor într-o dramă, într-o cursă foarte strânsă

Cu 600 de seriale de televiziune, gala a avut mai multe categorii în ceremonie. Pentru presa de la eveniment însă, categoria actor dramatic a fost aceea care a văzut cea mai multă concurenţă. În ultimele săptămâni, Lee Jung-Jae a devenit preferatul publicului pentru rolul său Gi-Hun din Squid Game. Totuşi, câştigătorii categoriei din 2020, Jeremy Strong şi Brian Cox, au fost nominalizaţi pentru Succession, în rolul unui tată şi al unui fiu în drama HBO. Bob Odenkirk a fost nominalizat de mai multe ori pentru Better Call Saul - actorul a supravieţuit de curând unui atac de cord - dar asta nu i-a adus premii. Pe măsură ce thriller-ul Severance de la Apple a atras atenţia, actorul din rolul lui Mark, Adam Scott, a primit o binemeritată nominalizare. Jason Bateman, în ultimul sezon din Ozarks, joacă şi produce - a luat şi un premiu Emmy pentru regie în 2019 - dar nu a câştigat niciodată cu rolul spălătorului de bani cu dileme morale Marty Byrde.

La final, Squid Game a fost un film de neoprit, ceea ce l-a făcut pe Lee să fie primul actor asiatic câştigător în categoria sa, şi abia al patrulea actor asiatic din istorie care câştigă un Emmy - un rezultat deocamdată modest.

Rhea Seehorn nu ia premiul pentru actorul în rol secundar cu Better Call Saul, iar serialul continuă să piardă

Faptul că Seehorn în sfârşit a fost nominalizată pentru rolul ei subtil, sensibil - cel al lui Kim Wexler - pe care l-a jucat în Better Call Saul timp de şase sezoane - i-a făcut pe fanii ei să îşi dorească pentru ea şi un premiu. Totuși, e greu să ne mirăm că Julia Garner a câştigat cu Ozarks - a mai câştigat de două ori înainte, şi acum e vorba de ultimul sezon al serialului (mai ales pentru personajul ei), scrie Variety.

Actriţa în rol secundar a fost una dintre cele mai dificile categorii, cu nominalizaţi din seriale pe subiecte fierbinţi precum Succession (Sarah Snook şi J. Smith Cameron), Yellowjackets (Christina Ricci), Euphoria (Sydney Sweeney), Severance (Patricia Arquette) şi Squid Game (Jung Ho-yeon, care a câştigat premiul Screen Actors Guild). Garner a câştigat cu Ozark, iar victoria ei o face prima câştigătoare de trei ori la rând - după Nancy Marchand cu Lou Grant.

Lista nominalizărilor şi câştigătorilor:.

Serial – dramă: „Better Call Saul” (AMC), „Euphoria” (HBO), „Ozark” (Netflix), „Severance” (Apple TV+), „Squid Game” (Netflix), „Stranger Things” (Netflix), „Succession” (HBO) (câştigător), „Yellowjackets” (Showtime)

Serial – comedie: „Abbott Elementary”, „Barry”, „Curb Your Enthusiasm”, „Hacks”, „The Marvelous Mrs. Maisel”, „Only Murders in the Building”, „Ted Lasso” (câştigător), „What We Do in the Shadows”

Miniserie: „Dopesick”, „The Dropout”, „Inventing Anna”, „Pam & Tommy”, „The White Lotus” (câştigător)

Scenariu pentru serial-dramă: Jesse Armstrong pentru Succession” • All The Bells Say • HBO/HBO Max • HBO in association with Project Zeus, HyperObject Industries, Gary Sanchez Productions 

Scenariu comedie: Quinta Brunson pentru „Abbott Elementary”/ Pilot/ ABC 

Scenariu Variety Special: Jerrod Carmichael: Rothaniel • HBO/HBO Max • HBO in association with Rotten Science Jerrod Carmichael

Scenariu miniserie/ antologie: Mike White pentru „The White Lotus” • HBO/HBO Max • HBO in association with Rip Cord, The District and Hallogram Inc.

Regie miniserie/ antologie/ film de televiziune: Mike White pentru „The White Lotus” • HBO/HBO Max • HBO in association with Rip Cord, The District and Hallogram Inc. 

Actor în rol principal într-un serial-dramă: Brian Cox, „Succession”, Lee Jung-jae, „Squid Game” (câştigător), Bob Odenkirk, „Better Call Saul”, Adam Scott, „Severance”, Jeremy Strong, „Succession”

Actriţă în rol principal într-un serial-dramă: Jodie Comer, „Killing Eve”, Laura Linney, „Ozark”, Melanie Lynskey, „Yellowjackets”, Sandra Oh, „Killing Eve”, Reese Witherspoon, „The Morning Show”, Zendaya, „Euphoria” (câştigător)

Actor în rol secundar într-un serial-dramă: Nicholas Braun, „Succession”, Billy Crudup, „The Morning Show”, Kieran Culkin, „Succession”, Park Hae-soo, „Squid Game”, Matthew Macfadyen, „Succession” (câştigător), John Turturro, „Severance”, Christopher Walken, „Severance”, Oh Yeong-su, „Squid Game”

Actriţă în rol secundar într-un serial-dramă: Patricia Arquette, „Severance”, Julia Garner, „Ozark” (câştigător), Jung Ho-yeon, „Squid Game”, Christina Ricci, „Yellowjackets”, Rhea Seehorn, „Better Call Saul”, J. Smith-Cameron, „Succession”, Sarah Snook, „Succession”, Sydney Sweeney, „Euphoria”

Actor în rol principal într-un serial-comedie: Donald Glover, „Atlanta”, Bill Hader, „Barry”, Nicholas Hoult, „The Great”, Steve Martin, „Only Murders in the Building”, Martin Short, „Only Murders in the Building”, Jason Sudeikis, „Ted Lasso” (câştigător)

.

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells