Premierele săptămânii 9-15 noiembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 9 Nov 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Cu un număr record de şapte premiere, a doilea weekend al lunii noiembrie nu este dominat de un mega-blockbuster, dar se bucură de o ofertă variată ce ar putea atrage în cinematografe categorii de public neglijate de obicei. Unul dintre elementele de bază este exotismul, iar celălalt acţiunea. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Girl in the Spider's Web/Prizonieră în pânza de păianjen
Claire Foy (pe care încă o poţi vedea în Primul om pe Lună într-un rol ce i-ar putea aduce o nominalizare la Oscar) este a treia actriţă ce o interpretează pe celebra şi intransigenta hackeriţă Lisbeth Salander, eroina romanelor poliţiste scrise de Stieg Larsson. Al doilea film american cu personajul în centrul atenţiei, The Girl in the Spider's Web o transformă pe Salander într-un adevărat James Bond feminin, învăluind-o în explozii, rafale de gloanţe şi urmăriri spectaculoase. Este posibil ca, pentru amatorii filmului de acţiune, aceasta să fie cea mai atractivă premieră a săptămânii.

Mai multe despre film, aici.

Overlord
Avalanşa de filme de Halloween se termină cu acest hibrid între filmul de război şi filmul cu zombi. Vedem aventurile extreme ale unor paraşutişti americani din Al Doilea Război Mondial a căror misiune este să distrugă radioul din turnul unei biserici din Franţa ocupată de nazişti, cu numai câteva ore înaintea celebrei debarcări în Normandia. Doar că soldaţii descoperă în catacombele bisericii un laborator secret nazist şi trebuie să înfrunte creaturi cum nu au mai văzut niciodată, de rezultatul confruntării depinzând însuşi deznodământul războiului. Filmul a fost lăudat pentru ingeniozitatea efectelor speciale şi pentru scenele lipsite de compromisuri, care i-au adus în România rating-ul Interzis minorilor.

Cronica noastră, aici.

Alice T.
Poate că în acest moment Moromeţii 2 este cel mai discutat film românesc, dar cu siguranţă Alice T. nu ar trebui neglijat din cauza concurenţei mai populare. Noul lungmetraj al lui Radu Muntean a fost recompansat cu un premiu de interpretare la festivalul de la Locarno şi propune o "tânără speranţă", actriţa Andra Guţi, interpreta rolului titular. Filmul explorează relaţia dificilă a lui Alice, elevă la liceu, cu mama ei, Bogdana (Mihaela Sîrbu), arătând aşteptările, temerile şi vulnerabilităţile a două generaţii. Rareori vedem adolescenţi în filmele româneşti, iar Alice T. ar trebui apreciat din plin pentru că umple acest spaţiu gol din cinema-ul nostru.

Cronica noastră, aici.

The Guilty/Vinovatul
Una dintre cele mai plăcute surprize ale anului, thrillerul danez The Guilty a câştigat Premiul Publicului în iunie la festivalul Transilvania şi acum ne arată cât de mult se poate îndepărta un regizor european de reţeta genului de la Hollywood. Dacă te-ai întrebat vreodată dacă este posibil ca un film de acţiune să te ţină în priză atunci când protagonistul său aproape că nu se ridică de la birou, Vinovatul îţi poate răspunde, iar răspunsul este un "da" categoric. Totul începe când Asger Holm (Jakob Cedergren), operatul la serviciul de urgenţă danez, răspunde la apelul unei femei răpite. Modul cum reacţionează eroul şi evoluţia poveştii ne vor provoca să ne reconsiderăm prejudecăţile legate de responsabilitate şi vină.

Cronica noastră, aici.

Thugs of Hindostan/Rebelii din Hindostan
Cu siguranţă cea mai colorată şi exotică premieră a săptămânii, Thugs of Hindostan este cel mai aşteptat film bollywoodian al anului şi asta o spunem nu noi, ci publicul: filmul a bătut deja, doar după prima zi de lansare (8 noiembrie), aproape zece recorduri de încasări, devenind cea mai bună lansare a unui film bollywoodian din toate timpurile. Acţiunea are loc în 1795, când India (pe atunci Hindostan), este tot mai prinsă în menghina controlului britanic al Companiei Indiilor de Vest. Un grup de rebeli se reuneşte pentru a face tot cele stă în putinţă pentru libertatea ţării.

Oferta weekend-ului este completată de două animaţii destinate copiilor, Elliot the Littlest Reindeer/Elliot: O poveste de Crăciun, care dă startul producţiilor de Sărbători, şi Up and Away/Covorul zburător, care explorează aspectele exotice ale Orientului Mijlociu şi readuce în atenţie unul dintre cele mai fantastice mijloace de locomoţie din O mie şi una de nopţi.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Girl in the Spider's Web , Thugs of Hindostan, The Guilty, Alice T., Overlord, Elliot the Littlest Reindeer, Up and Away

Alte știri din cinema

Primele reacții la filmul Shazam!

Cel mai captivant film DCEU de până acum, conform părerii criticilor de film, are suflet, magie, provoacă râsete şi senzaţii tari

Record. Captain Marvel trece de bariera de 900 milioane dolari

A depăşit încasările unor filme cu supereroi precum: Thor:Ragnarok (854 milioane dolari), Venom (855 milioane dolari) şi Spider-Man: Homecoming (880 milioane dolari)

În timpul filmărilor la Game of Thrones, Emilia Clarke a supraviețuit unui atac cerebral

„Dacă e să fiu sinceră, în fiecare clipă din zi credeam că o să mor”, a declarat actrița

După Captain Marvel, Brie Larson e alături de Samuel L. Jackson în Unicorn Store

Este filmul în care actrița de 29 de ani debutează ca regizoare

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius7x pe 10 noiembrie 2018 10:08
Rebelii din Hindostan e doar in Bucuresti? Pacat ca nu il distribuie si celelalte orase
StefanDo pe 11 noiembrie 2018 12:28
lista oraşelor unde poate fi văzut fillmul: Bucureşti (Cinema City AFI Palace Cotroceni, Grand Entertainment Băneasa Shopping City, Movieplex Plazza Mall, Happy Cinema Liberty Mall), Ploieşti (Cinema City Nepi Mall), Cluj-Napoca (Cinema City Iulius Mall), Buzău (Happy Cinema), Târgu Mureş (Cinema Arta), Petroşani (Cinema Victoria), Reşiţa (Cinema Dacia), Caransebeş (Cinema Luna), Oraviţa (Cinema Oraviţa) şi Vulcan (Cinema Luceafărul).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells