Premierele săptămânii 9-15 noiembrie 2012

de Ştefan Dobroiu în 9 Nov 2012
Premierele săptămânii 9-15 noiembrie 2012

Thriller politic, SF distopic, dramă violentă cu Matthew McConaughey şi o dramedie romantică îţi atrag atenţia din programul cinematografelor, în combinaţia probabil cel mai bine primită de critică de la începutul anului încoace. Află din materialul de mai jos informaţii despre cele patru premiere ale săptămânii şi de ce ar trebui să le vezi. Consultă programul cinematografelor pentru a vedea cum strecori un film sau două în lista ta de plăceri de la sfârşit de săptămână.

Argo
Ben Affleck calcă apăsat pe cărarea bătătorită de Clint Eastwood, jucând, producând şi regizând Argo, un film despre evenimente din 1979-1980, dar încă frapant de actual. E posibil să ştii despre ce e vorba: operaţiunea CIA de salvare, într-un mod cu totul insolit, a şase funcţionari ai ambasadei SUA din Teheran, în timpul revoluţiei din 1979. Pe foarte scurt, agenţii CIA se folosesc de un proiect cinematografic fictiv, un SF pe nume Argo, pentru a-i face pe cei şase funcţionari, scăpaţi ca prin minune de atacul revoluţionarilor şi ascunşi în casa ambasadorului canadian, să se dea drept membrii unei echipe de filmare venite în prospecţie în deşertul iranian. Dar iată că în situaţii excepţionale funcţionează iniţiative excepţionale, iar rezultatul este un film intens şi convingător, cu accente comice uşor de gustat de public. Contextul şi calitatea îl recomandă pentru Oscarurile de la anul, unde sunt mari şanse ca Argo să facă senzaţie.

Dredd 3D: Ultima judecată
Pentru escapism sângeros şi violent, poţi încerca Dredd, un nou film bazat pe eroul de bandă desenată portretizat şi de Sylvester Stallone în mult hulitul său film din 1995. Acum e rândul mulţ mai puţin cunoscutului Karl Urban să îmbrace costumul supereroului şi să încerce, în stilul său ultra-eficient, să cureţe de răufăcători străzile metropolei din viitor Mega City One. E de ajuns să-ţi spunem că filmul a primit ratingul "interzis minorilor", ca să-ţi dai seama că Dredd nu glumeşte deloc în peregrinările sale: aşteaptă-te la valuri de sânge, multe focuri de armă şi multe explozii. Nouă cea mai atractivă prezenţă din film ni se pare tot Lena Headey (reginele Gorgo din 300 şi Cersei din Urzeala tronurilor), aici feroce traficantă de droguri hotărâtă să subjuge Mega City One cu noua ei "specialitate", drogul Slo-Mo.

Celeste şi Jesse pentru totdeauna
Cu mai puţin cunoscuţii Rashida Jones şi Andy Samberg în rolurile principale, filmul spune poveste lui Celeste şi Jesse, doi tineri care s-au cunoscut în liceu şi s-au căsătorit repede. Aproape un deceniu mai târziu, cei doi nu mai sunt pe aceeaşi lungime, iar Celeste, patroana unei filme de consulting, se gândeşte să divorţeze de Jesse, acum şomer şi deloc hotărât să-şi caute o nouă ocupaţie. Dramedia lui Lee Toland Krieger se distanţează astfel de comediile romantice făcute după reţetă ale Hollywood-ului, explorând şi probleme mai serioase (şi probabil mai interesante şi apropiate pentru spectatorul din scaunul de cinema). Rashida Jones este nu doar actriţa principala, ci şi scenaristă, povestea lui Celeste şi Jesse fiind bazată pe propria ei relaţie cu actorul Will McCormack, de văzut şi el în film, într-un rol secundar.

Joe, asasin în timpul liber/Killer Joe
Ai ocazia să-l vezi pe Matthew McConaughey într-unul din cele mai interesante roluri ale carierei. Regizat de William Friedkin (cunoscut pentru Filiera franceză şi mega-hitul Exorcistul), Killer Joe a primit şi el ratingul "interzis minorilor", pentru scenele sale violente. Povestea porneşte de la Chris (Emile Hirsh), un traficant de droguri care, înglodat în datorii, complotează cu un ucigaş plătit (McConaughey) pentru a-şi ucide mama şi încasa asigurarea ei de viaţă. Filmul se bazează pe o piesă de Tracy Letts, autorul premiat cu Pulitzer pentru mai cunoscutul său August: Osage County (ecranizarea, cu Meryl Streep şi Julia Roberts, se va lansa în 2013).

La ce film te duci în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 9 noiembrie 2012 10:36
Doar Argo si Dredd 3D merita vazut la cienmatograf. Din pacate Dredd 3D nu ruleaza in saptamana premierei la timisoara. Poate va rula de saptamana viitoare. Din pacate la Timisoara ruleaza Celeste şi Jesse pentru totdeauna o drama. Sunt chiar cu curios miercuri daca Dredd va avea mai multi spectoatori decat Celeste, desi ruleaza in mai putine cinematografe.
Razvan600 pe 9 noiembrie 2012 13:09
"Argo" si "Dredd" ma intereseaza cel mai mult.
fain pe 9 noiembrie 2012 15:48
si pe mine la fel.
Phantom_sub pe 9 noiembrie 2012 14:26
La mine nu a ajuns nici măcar The Amazing SpiderMan, Total Recall sau MIB3, deci... Stau într-un orăşel. ;(
aavramescu23 pe 9 noiembrie 2012 14:36
Eu stau in Resita. Noi nu avem deloc cinematograf. Un grup de preiteni mergem 220 km pe luna dus intors pana la timisoara sa vedem filme. Mergem la 3-4 filme unul dupa altul altfel nu merita drumul. Voi macar aveti cinematograf in Valcea. e aproape Pitesti. Voi aveti de mers 130 km dus intors pana la cel mai aproiat cinematograf. Din pacate Dredd nu ruleaza nici la Pitesti :(
fain pe 9 noiembrie 2012 15:49
excelent ! sunteti tari baieti ! pasiunea voastra ma face sa ma simt bine
Skynet.Zbenga pe 9 noiembrie 2012 15:00
Nici un film care sa merite cu adevarat :D
fain pe 9 noiembrie 2012 15:49
Nu judeca un film dupa ben affleck :))
SANDA45 pe 9 noiembrie 2012 15:39
Argo nu cred k va fi premiat cu oscar.....
chrismechris pe 10 noiembrie 2012 18:27
Doar 'Argo' ma tenteaza sa il vad.
aur_11 pe 10 noiembrie 2012 20:18
ARGO!
alex_il_fenomeno pe 18 decembrie 2012 16:56
vreau sa urmaresc Dredd.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells