Premierele săptămânii 8-14 mai 2015

de Ştefan Dobroiu în 8 Mai 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Rareori avem parte de o săptămână mai polarizată decât aceasta: două comedii uşurele şi cea mai recentă dramă socială a lui Fatih Akin. Este clar că lupta pentru prima poziţie de pe podiumul încasărilor se va da între Reese Witherspoon şi Sofía Vergara, pe de o parte, şi un ansamblu comic dominat de Jennifer Aniston şi Owen Wilson. Află-ne mai jos recomandările pentru acest sfârşit de săptămână.

Aici o trecere în revistă a tuturor premierelor lunii mai.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Atenţie, săptămâna aceasta începe şi Festivalul Filmului European, cu o selecţie interesantă de filme recente. Detalii aici.

Hot Pursuit: Urmărire periculoasă
Dacă îţi doreşti o comedie lipsită de orice pretenţii, Hot Pursuit este filmul tău. Reese Witherspoon este ofiţerul Cooper, care ştie pe de rost toate regulile şi are mici probleme de comunicare cu ceilalţi colegi din secţie. Pare persoana cea mai nepotrivită să o apere pe imprevizibila, frumoasa şi dezlănţuita Dani (Sofía Vergara), văduva unui traficant de droguri ce ar trebui să depună mărturie împotriva şefului soţului ei, dar face scenariul ce face şi cele două se vor dovedi o echipă pe cinste. Trebuie să spunem de la început că filmul a fost pur şi simplu desfiinţat de critică. Mai trebuie să spunem că cele două actriţe par să se fi distrat de minune la filmări şi că Hot Pursuit ar putea să-ţi însenineze 90 de minute de weekend, dacă nu acorzi prea multă atenţia scenariului plin de probleme de logică şi te concentrezi la cele două staruri. Ceea ce nici nu e greu... La final, un montaj cu momente trăsnite de la filmări.

Viaţa bate filmul/She's Funny That Way
Wes Anderson şi Noah Baumbach au produs această comedie ce reprezintă revenirea la marele ecran a lui Peter Bogdanovich, cunoscut pentru The Last Picture Show şi prezent cu filmele sale în competiţiile de la Cannes, Berlin şi Veneţia. De această dată regizorul ia calea comediei independente şi descrie aventurile extreme ale unei dame de companie, Izzy (Imogen Poots), care se reinventează ca actriţă. Dar ce te faci când Arnold, clientul care îi oferă 30.000 de dolari ca să se lase de prostituţie, se dovedeşte a fi chiar regizorul de pe Broadway pentru care trebuie să dea probă? Lucrurile se complică şi mai mult pentru că autorul piesei (Will Forte) se îndrăgosteşte şi el de Izzy, deşi are o relaţie cu nimeni alta decât psiholoaga ei, Jane (Jennifer Aniston). Cybill Shepherd şi Rhys Ifans au şi ei roluri secundare în comedia lui Bogdanovich.

Tăietura/The Cut
Schimbăm tonul cu acest film inspirat de genocidul armean din Turcia de acum exact un veac. Tahar Rahim, devenit celebru în lumea întreagă datorită lui Un prophète al lui Jacques Audiard, îl interpretează pe fierarul armean Nazaret, ridicat de autorităţile turce într-o noapte din 1915. Unul dintre supravieţuitorii genocidului, Nazaret se va întoarce în oraşul natal după ani de muncă silnică şi va începe să le caute pe fiicele sale gemene, despre care află că încă trăiesc. Pentru a le regăsi şi pentru a-şi reîntregi familia, Nazaret va începe o călătorie ce-l va duce pe mai multe continente. Filmul a concurat anul trecut în competiţia festivalului de la Veneţia.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Reese Witherspoon, Sofía Vergara, Owen Wilson, Jennifer Aniston, Peter Bogdanovich, Fatih Akin, Tahar Rahim, The Cut, Hot Pursuit, She's Funny That Way

Alte știri din cinema

Film istoric despre o zi din viaţa lui Ştefan cel Mare, în producţie

Regizorul Alexandru Maftei resetează o parte din preconcepţiile românilor despre voievod

Premiile Gopo: iată nominalizările ediţiei din acest an

Urma şi Ivana cea groaznică primesc câte 12 nominalizări

Holy Father, documentarul lui Andrei Dăscălescu, o co-producție HBO Europe, din 13 mai pe HBO GO

Cel de-al treilea documentar semnat de Andrei Dăscălescu vorbește despre familie, relația autorului cu tatăl său, călugăr, și cu iubita lui cu care urmează să aibă un copil

Iată care a fost, de fapt, cea mai dificilă parte la filmările serialului Downton Abbey

Serialul a declanşat o revoluţie, generând interesul publicului pentru drame TV de epocă, precum Bridgerton

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 8 mai 2015 13:58
Hot Pursuit este o dezamagire din pacate :(
Mishu25 pe 8 mai 2015 21:05
adica l-ai vazut?
pearliewhite2430_gmail_com pe 8 mai 2015 17:39
Zinc helps with digestion and the metastasis of element and accelerator. Metal plays an main persona in the healing of poet and wounds. SPARTAGEN XT Metal promotes and supports our reproductive scheme by portion spermatozoon utilization and facilitating ovulation and dressing. SPARTAGEN XT We can stitch from the descriptions of righteous a few of the minerals visible to us honorable how important minerals are to our lives and health. Visit it! To get more information >>>>>> http://xmrecoveryabout.com/spartagen-xt/

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells