Advertisement Advertisement

Premierele săptămânii 8-14 februarie 2019

de Ştefan Dobroiu în 8 Feb 2019
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Al doilea sfârşit de săptămână din februarie s-ar putea să nu revigoreze box office-ul din România (până acum topul anual e dominat de premiere cu doar aproximativ 100.000 de spectatori), dar ne va ajuta să descoperim gusturile amatorilor de cinema din ţară. Ce vor prefera ei, o comedie cu staruri cam trecute, o poveste exotică şi dătătoare de inspiraţie sau un horror? Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Mia and the White Lion/Mia şi leul alb
Poate că această coproducţie europeană nu reinventează roata, dar cu greu ar putea avea contracandidat mai bun pentru o vizită la cinema alături de cei mai mici membrii ai familiei, care vor învăţa respectul pentru natură şi pentru animale. Mia (Daniah De Villiers) este o fată de zece ani care se mută, spre disperarea ei, în Africa sălbatică, alături de familie. Mia tânjeşte după prietenii şi viaţa lăsată în urmă, dar asta numai până când la ferma tatălui ei se naşte Charlie, un pui albinos de leu. Curând cei doi vor deveni nedespărţiţi, dar la un moment dat Mia va avea de învăţat o lecţie dificilă. Pe lângă mesajul pro-natură, filmul îi trage de mânecă şi pe părinţi, care află (sau au parte de un reminder, dacă ştiau deja) cât de mult îi poate responsabiliza şi îmbogăţi afectiv pe cei mici apropierea de un animal de companie. Să sperăm doar că prichindeii se vor mulţumi cu un animal mai mic decât ditamai leul...

Cronica noastră, aici.

Drunk Parents/Şi beţivi şi mincinoşi
Pentru un film cu Salma Hayek şi Alec Baldwin, această comedie cu siguranţă a avut un parcurs bizar. Lansat deja în câteva ţări din Europa, Şi beţivi şi mincinoşi va fi văzut de americani abia în aprilie. Cei doi actori interpretează doi părinţi înstăriţi care nu mai pot de fericire atunci când fiica lor pleacă la facultate. Doar că imediat problemele financiare îşi arată nasul, iar cei doi trebuie să improvizeze din plin pentru a-şi salva stilul de viaţă costisitor şi, mai mult, pentru ca fiica lor să nu afle niciodată de necazuri. Din păcate, Drunk Parents pare a fi una dintre acele comedii care-şi îngrămădesc cele mai bune poante în trailer şi dacă nici la acela nu râzi e semn rău. Cine ştie, poate că filmul va reuşi să descreţească totuşi câteva frunţi în România.

The Prodigy/Anomalie
Amatorii de horror ar putea aprecia The Prodigy, al cărui prim atu este că îi oferă rolul principal lui Taylor Schilling, populara actriţă din serialul Netflix Orange Is the New Black. Aceasta este Sarah, o mamă al cărei fiu preşcolar, Miles, dă semne de extraordinară precocitate. Ceea ce nu ştie ea, dar spectatorii intuiesc încă din primele scene, este că trupul lui Miles ar fi invadat de spiritul unui criminal în serie mort exact în clipa când copilul apărea pe lume. Pe lângă acţiunile atroce ale lui Miles, filmul se concentrează pe eforturile mamei de a-l salva, oferind atât momente sângeroase (rating Interzis minorilor), cât şi miză, pentru că spectatorii vor investi empatie în odiseea mamei pentru salvarea fiului.

Cronica noastră, aici.

Todos lo saben/Everybody Knows/Toată lumea ştie
De două ori laureat cu Oscar (pentru A Separation şi pentru The Salesman), regizorul iranian Asghar Farhadi face acest film cu popularii Penélope Cruz şi Javier Bardem. Cruz este Laura, o femeie care călătoreşte cu copiii ei din Argentina în satul natal din Spania pentru a fi alături de sora ei la nunta acesteia. Satul spaniol şi podgoria în mijlocul căreia se află casa familiei vor deveni fundalul unei bătălii a lui Sarah cu trecutul. Filmul a fost selectat în competiţia festivalului de la Cannes anul trecut.

Cronica noastră, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Todos lo saben, Mia and the White Lion, Drunk Parents, The Prodigy

Alte știri din cinema

Coconut, micul dragon - Aventuri în junglă, din 22 februarie pe marile ecrane

Se poate viziona în 2D, dublat în limba română, iar în unele orașe și în limba maghiară

Premierele săptămânii 15-21 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Jason Momoa este ultimul dintre actorii celebri incluşi în distribuţia noului film Dune

Actorul din Aquaman şi Game of Thrones va fi unul dintre mentorii lui Paul Atreides

James Cameron spune că nu ar putea regiza niciodată un film precum Aquaman

Cineastul este de părere că producția lui James Wan este distractivă, dar nerealistă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells