Premierele săptămânii 6-12 octombrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 6 Oct 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Unul dintre cele mai aşteptate sequeluri din ultimii ani, revenirea lui Reese Witherspoon la comedia romantică şi o animaţie pentru cei mici au toate şansele să atragă publicul în cinematografe în acest weekend. Oferta este completată de două premiere româneşti, una dintre ele fiind poate cel mai ofertant documentar al lui 2017. Iată mai jos recomandările noastre.

Oferta cinematografelor este completată de al doilea weekend al festivalului Anim'est, care reuneşte cele mai noi şi lăudate animaţii din ultimul an, dar şi selecţii speciale, întâlniri cu cineaşti şi ateliere pentru copii.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Blade Runner 2049/Vânătorul de recompense 2049
Zvonuri despre o posibilă continuare a lui Blade Runner au circulat încă de la lansarea clasicului lui Ridley Scott, iar la începutul deceniului zvonurile au devenit tot mai insistente. Anunţarea lui Denis Villeneuve drept regizor nu a făcut decât să crească aşteptările, iar acestea par să se fi confirmat: cronicile sunt elogioase, iar filmul compensează durata de 164 de minute cu spectacol vizual şi provocări filozofice puţin familiare în blockbusterele hollywoodiene obişnuite. Acţiunea are loc la 30 de ani de la evenimentele din primul film, în anul 2049, când ofiţerul K (Ryan Gosling) descoperă un secret ce ameninţă stabilitatea fragilei societăţi a viitorului. Investigaţia sa i-l va scoate în cale pe Rick Deckard (acelaşi Harrison Ford), eroul primului film.

Home Again/Cum să faci ca s-o desfaci?
Au trecut 16 ani de la Blonda de la Drept, filmul care a transformat-o pe Reese Witherspoon într-un star global. După ce şi-a încercat puterile cu mai multe genuri în 2017 (recomandăm călduros mini-seria Big Little Lies), actriţa se întoarce la comedia romantică în Home Again, în care interpretează o cvadragenară recent separată de soţ (Michael Sheen). Când într-o seară acceptă să găzduiască în casa ei din Los Angeles trei tineri care visează la un viitor în cinema, eroina habar nu are că decizia îi va afecta viaţa în mult mai multe feluri decât se aştepta. Cronicile nu au fost prea binevoitoare cu acest debut în lungmetraj al lui Hallie Meyers-Shyer (fiica guru-lui comediei romantice Nancy Myers), dar filmului cu siguranţă nu-i lipseşte energia pentru a te binedispune câteva ore.

Happy Family/Familia Monstrulescu     
Un film care sună, cel puţin la o descriere sumară a scenariului, ca o combinaţie între The Incredibles şi Hotel Transilvania. Membrii unei familii, fiecare cu problemele lui, sunt blestemaţi de baba Iaga şi se transformă în monştri, aruncându-se apoi într-o extraordinară aventură pentru a-şi recăpăta înfăţişarea normală. Un film despre imperfecţiunile vieţii, despre cum putem găsi putere alături de cei apropiaţi, chiar dacă uneori am vrea ca aceştia să dispară de pe faţa pământului, şi despre modul cum o aparentă nenorocire ne poate dezvălui o nouă perspectivă asupra vieţii.

Ouăle lui Tarzan
Este unul dintre cele mai îndrăzneţe şi relevante documentare ale ultimilor ani, care nu doar că ridică anumite întrebări despre natura umană, ci şi deschide o uşă către un univers nefamiliar: un institut de cercetări din Abhazia face dureroase experimente pe maimuţe, experimente care în Uniunea Europeană sunt interzise. Regizorul Alexandru Solomon explorează istoria institutului, care în timpul lui Stalin a dezvoltat un program de creare a unui hibrid între om şi maimuţă, dar şi istoria acestei încercate regiuni de pe coasta opusă a Mării Negre. Abhazia se luptă de câteva decenii să fie recunoscută ca stat separat de Georgia.

Octav
Detalii care recomandă acest debut în lungmetraj al lui Serge Ioan Celibidachi (fiul dirijorului) este imaginea semnată de Blasco Giurato (Cinema Paradiso) şi distribuţia (Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu). Filmul spune povestea unui bărbat vârstnic (Iureş), care, îndemnat de nostalgie şi amintirile din trecut, începe o călătorie în timp, în anii copilăriei. Nu am văzut filmul, dar trailerul ne face să ne gândim la un gen de abordare edulcorată şi poetică deloc pregătită să învingă reticenţa publicului din România pentru cinema-ul nostru.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Blade Runner 2049, Home Again, Happy Family, Octav

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells