Premierele săptămânii 6-12 mai 2016

de Ştefan Dobroiu în 6 Mai 2016
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Ecranele se vor zgudui din cauza unei confruntări supereroice, dar distrugerea prieteniei dintre Căpitanul America şi Iron Man nu este singurul motiv pentru care ai vrea să mergi la cinema în acest weekend. Află mai jos recomandările Cinemagia cu privire la premierele săptămânii. Ieri a debutat şi cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Filmului European, care aduce o selecţie de peste 80 de filme în mai multe oraşe ale ţării.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Captain America: Civil War/Căpitanul America: Război civil
Este unul dintre cele mai aşteptate filme cu supereroi ale anului şi îţi putem spune de la început că nu te va dezamăgi. Război Civil oferă o confruntare pe cinste între câteva dintre cele mai mari nume Marvel, în principal Căpitanul America şi Iron Man. O primă întâlnire cu Black Panther, dar şi cu noua versiune a lui Spider-Man se află printre atuurile noii producţii, care vine cu o restrângere a anvergurii în comparaţie cu Avengers 2 (niciun robot dement gata să restarteze istoria Terrei), dar plusează cu o explorare psihologică a motivaţiilor şi a aşteptărilor supereroilor. Românii au un motiv în plus să se bucure de acest film, dar preferăm să nu dăm spoilere şi te invităm să vezi Război Civil pe un ecran cât mai mare.

Cronica noastră, aici.

03.ByPass
Al treilea lungmetraj al lui Nap Toader (după Italiencele şi Nuntă în Basarabia), 03.ByPass are un subiect întrucâtva sincronizat cu scandalul actual al dezinfectanţilor din spitale. Un thriller psihologic, filmul ni-i arată pe Medeea Marinescu, Alexandru Potocean şi Gabriel Spahiu drept membri ai echipajului unei ambulanţe care fac o descoperire interesantă (grămezi de bani ascunse în saltea) când sunt chemaţi la căpătâiul unui muribund. Indiferent de idealurile lor declarate sau nu, posibilitatea evadării dintr-o viaţă marcată de probleme financiare îi va determina pe doctoriţa, asistentul şi şoferul ambulanţei să ia decizii cu bătaie lungă pentru viitorul lor.

Kollektivet/Comunitatea
Unul dintre cele mai cunoscute nume ale cinema-ului scandinav, Thomas Vinterberg revine în atenţie cu această incursiune în Danemarca anilor '70, când doi soţi decid să găduiască o comunitate liberă în spaţioasa lor casă. O poveste despre toleranţă, dar şi limite, filmul s-a lansat anul acesta în competiţia festivalului de la Berlin. A şi fost recompensat cu un premiu important, Ursul de Argint pentru Cea mai bună actriţă, câştigat de extraordinara Trine Dyrholm.

Ce film vei vedea la cinema weekend-ul acesta?

Exploreaza subiecte similare:

Captain America: Civil War, 03.ByPass, Kollektivet

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 8 mai 2016 20:27
Captain America:the civil war.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells