Premierele săptămânii 30 octombrie - 5 noiembrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 30 Oct 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Este săptămâna sărbătorii de Halloween şi două premiere cum nu se poate mai diferite celebrează spiritul înspăimântător al acesteia. A 19-a ediţie a Festivalului Filmului Francez ne face să uităm de sărbătorile de import şi ne readuce pe tărâmul european al cinematografului de calitate, cu unele dintre cele mai noi şi lăudate producţii franceze în program, până pe 8 noiembrie. Iată mai jos recomandările noastre.

Citeşte şi despre zece horror-uri de neratat lansate în acest mileniu.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Hotel Transilvania 2
Nu vrem cu toţii să avem coşmaruri din cauza celor mai recente horror-uri, prin urmare putem merge, cu mic, cu mare, la acest sequel animat sprinţar şi amuzant. Fără a inova ceva în comparaţie cu debutul din 2012 al aventurilor lui Drac (Adam Sandler), Hotel Transilvania 2 oferă o oră şi jumătate de aventuri trăsnite cu personaje la fel de trăsnite, strecurând printre gagurile imaginate de Sandler şi câteva învăţături despre viaţa de familie şi cum trebuie să-i acceptăm pe cei dragi aşa cum sunt, fără a ne chinui la orice pas să-i schimbăm. Filmul nu omagiază doar sărbătoarea de Halloween cu menajeria sa de monştri, ci ne omagiază şi pe noi, românii, cu nişte glume dedicate ţării noastre. Una dintre ele, spunem noi, este unul din momentele comice emblematice ale acestui an.

Cronica noastră, aici.

Box
Al doilea lungmetraj al lui Florin Şerban a primit premiul FIPRESCI la festivalul de la Karlovy Vary şi se poate lăuda cu descoperirea unui nou actor talentat: Rafael Florea. O poveste de dragoste începută pe străzile însorite ale Sibiului, Box arată cum se pot apropia două lumi extrem de diferite, prin intermediul celui mai insolit cuplu pe care îl oferă cinema-ul nostru recent. Îi vedem pe actriţa Cristina (Hilda Péter), mamă de familie, şi tânărul boxeur rom Rafael descoperindu-se, urmărindu-se şi invitându-se reciproc pe o cale nedescoperită. Florin Şerban explorează în filmul său terenul pe care poate apărea, între cei doi protagonişti, o poveste de dragoste.

Cronica noastră, aici.

Dheepan
După ce a fost lansat în premieră în selecţia festivalului Les films de Cannes à Bucarest, Dheepan ajunge şi pe marile ecrane din ţară. Câştigătorul trofeului Palme d'Or la cea mai recentă ediţie a festivalului de la Cannes, Dheepan are legături extrem de profunde cu situaţia politică europeană actuală, când mii şi mii de refugiaţi din Orientul Mijlociu încearcă să-şi recupereze vieţile în Europa, iar porţile le sunt adesea închise în nas. Cu Antonythasan Jesuthasan în rolul principal, filmul spune povestea unui soldat, a unei tinere femei şi a unei fetiţe care fug de războiul civil din Sri Lanka şi se refugiază în Franţa, prefăcându-se o familie pentru a avea mai multe şanse să fie acceptaţi în ţara de adopţie.

Infernul din Amazon/The Green Inferno
Una dintre cele mai crunte experienţe cinematografice din anii '90 a fost difuzarea pe canalele de cablu, fără niciun avertisment, a filmului italian Cannibal Holocaust. Povestea ororilor comise de o dementă echipă de realizatori de documentare în călătoria lor pe Amazon şi cumplita răzbunare a băştinaşilor a oripilat lumea întreagă în 1980, iar Eli Roth porneşte de la o premisă eco (un grup de studenţi vrea să salveze un trib amazonian, dar descoperă că aborigenii sunt canibali) pentru a spune practic aceeaşi poveste. Unul din puţinele filme interzise minorilor aduse anul acesta pe ecranele din ţară.

Ce film vrei să vezi la cinema în acest weekend?

Exploreaza subiecte similare:

Dheepan, The Green Inferno, Hotel Transylvania 2, box, Cannibal Holocaust

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 30 octombrie 2015 13:59
The Green Inferno clar !
Adeleene pe 30 octombrie 2015 17:58
Hotel Transilvania!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells