Premierele săptămânii 30 noiembrie - 6 decembrie 2018

de Ştefan Dobroiu în 30 Nov 2018
Află ce-i de văzut săptămâna aceasta la cinema!

Luna noiembrie se termină cu un weekend ce oferă doar patru premiere, dar asta nu înseamnă deloc că nu avem ce vedea la cinema. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Nutcracker and the Four Realms/Spărgătorul de Nuci şi Cele Patru Tărâmuri
În spiritul celor două filme Alice în Ţara Minunilor, noul film Disney ne ispiteşte cu extravaganţa decorurilor, a costumelor şi a efectelor speciale, având toate şansele să fie unul dintre filmele foarte gustate de familii în ultima parte a anului. În centrul atenţiei este adolescenta Clara (Mackenzie Foy), care suferă după moartea mamei sale. Pentru a deschide o cutie în care se află un ultim dar de la mama ei, Clara se aruncă într-o extraordinară aventură ce o poartă prin cele patru tărâmuri titulare, fiecare cu propriile elemente vizuale specifice. Distribuţia e plină de nume mari, de la o Helen Mirren în rolul negativ, la Keira Knightley şi Morgan Freeman. Din nefericire, cronicile menţionează că aspectul şi nu scenariul este principalul punct de atracţie al premierei.

Cronica noastră, aici.

The Possession of Hannah Grace/Diavolul în carne și oase
Un al doilea film de gen al săptămânii, acest horror i-ar putea atrage pe fanii sperieturilor şi ai subgenului filmelor cu posedări denomice. În centrul atenţiei este o fostă poliţistă, Megan, care se angajează în tura de noapte la o morgă. Sosirea unui cadavru complet desfigurat este începutul coşmarului pentru Megan, aceasta dându-şi repede seama că trebuie să înfrunte o prezenţă demonică. Filmul a fost criticat pentru modul cum dozează momentele terifiante, dar şi pentru că este o colecţie de sperieturi deja văzute în alte producţii similare. În orice caz, pentru fanii hardcore ai genului, filmul are toate şansele să funcţioneze.

Dacii liberi
Ştim cu toţii reacţiile din diverse publicaţii online şi de pe reţelele socializare, reacţii ce ridică în slăvi trecutul glorios (şi adesea cu voluptate înfrumuţesat) al dacilor. Ei bine, anumiţi oameni merg mai departe decât să dea un share pe Facebook, iar documentarul realizat de Monica Lăzurean-Gorgan şi Andrei Gorgan oferă o colecţie de momente, unele foarte amuzante, cu români care merg la un alt nivel cu simpatia lor pentru daci. De la Gheorghe Funar, fostul primar al Clujului, care este de părere că Deutschland înseamnă de fapt "Ţara Dacilor" la un grup de dacopaţi prinşi într-o bizară ceremonie păgână în mijlocul unei fâneţe, documentarul se opreşte pentru a explora variate aspecte ale dacopatiei. Nouă ne-ar fi plăcut ca filmul să depăşească abordarea anecdotică şi să ofere şi perspectiva unor specialişti asupra acestui fenomen tot mai răspândit, dar Dacii liberi cu siguranţă ne ajută să ne cunoaştem mai bine ca popor, ceea ce face lansarea sa în preajma Centenarului mai mult decât nimerită.

Moon Hotel Kabul
Nou film al regizoarei Anca Damian (după Perfect sănătos din 2017), Moon Hotel Kabul este inedit pentru cinema-ul nostru pentru că oferă o incursiune în atmosfera Afganistanului (cu scene filmate în Maroc, pentru că Afganistanul era o locaţie prea periculoasă pentru echipă). Chiar dacă Moon Hotel Kabul nu este deloc primul film românesc care explorează o dramă din viaţa unui jurnalist (ne gândim la recentele Fixeur şi Breaking News), povestea are o premisă diferită: sfârşitul unei traducătoare (Ofelia Popii) cu care a avut o aventură în Kabul îl determină pe un cinic şi respectat jurnalist (Florin Piersic Jr.) să-şi reconsidere perspectiva asupra vieţii.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Moon Hotel Kabul , Dacii Liberi, The Nutcracker and the Four Realms, The Possession of Hannah Grace

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells