Premierele săptămânii 30 mai - 5 iunie 2014

de Ştefan Dobroiu în 30 Mai 2014
Iată ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Este fără doar şi poate săptămâna Angelinei Jolie, care se dezlănţuie într-o nouă producţie Disney şi ia ochii cu coarnele ei îmbrăcate în piele neagră. Weekendul mai plusează cu două filme de epocă, unul purtându-ne în Italia şi Turcia anilor '50, iar celălalt în aventura a unuia dintre cei mai apreciaţi politicieni ai secolului trecut.

Iată mai jos recomandările Cinemagia cu privire la noile filme lansate vineri. Consultă programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de weekend şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul Cumpără bilet de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Maleficent
Au trecut aproape patru ani de când nu am mai văzut-o într-un rol principal pe Angelina Jolie şi cu greu ai putea să găseşti o faţă şi un temperament mai potrivite pentru interpretarea lui Maleficent, adesea votată drept cel mai impresionant personaj negativ din animaţiile Disney. Debutul în regie al lui Robert Stromberg, specialist în scenografie de două ori câştigător de Oscar (pentru Avatar şi Alice în Ţara minunilor), îţi ia ochii cu efectele vizuale şi cu magnetismul actriţei, reuşind să spună povestea Frumoasei din Pădurea adormită dintr-o altă perspectivă. Filmul se lansează în format 3D, inclusiv pe unicul ecran IMAX din ţară.

Triunghiul dragostei şi al morţii
Scenaristul Hossein Amini debutează ca regizor cu acest film ce-i are pe afiş pe Viggo Mortensen, Kristen Dunst şi tot mai apreciatul Oscar Isaac. În Grecia anului 1952, Colette şi Chester, un cuplu american înstărit, vizitează Atena, unde-l întâlnesc pe conaţionalul lor Rydal (Isaac), un ghid local. Acesta îşi dă seama curând că frumoasa Colette şi carismaticul Chester ascund un secret şi se va trezi prins în plasa lor de minciuni. Amini a scris scenariul lui Drive/Cursa, dar şi pe cele ale lui 47 Ronin şi Albă ca Zăpada şi Războinicul vânător.

Walesa
Walesa/Walesa. Man of Hope spune una dintre cele mai interesante poveşti politice ale ultimelor decenii. Totul începe în 1970, când eroul titular, un simplu electrician pe şantierele navale din Gdansk, participă la un protest al muncitorilor înnăbuşit sângeros de autorităţile comuniste. Este doar începutul carierei politice a lui Walesa, cel care a ajuns între timp preşedinte al Poloniei şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Faptul că filmul biografic este regizat de maestrul cinema-ului polonez Andrzej Wajda face premiera de vineri să fie cu atât mai interesantă.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Maleficent, Walesa: Man of Hope, The Two Faces of January, Angelina Jolie, Andrzej Wajda, Hossein Amini

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 30 mai 2014 14:49
Pur si simplu Maleficent o sa domine !
chrismechris pe 1 iunie 2014 10:48
L-as vedea pe toate, dar Maleficent va fi, probabil, lider.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells