Premierele săptămânii 3-9 octombrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 3 Oct 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Două dintre cele mai aşteptate filme ale lunii se lansează în acest weekend, dar nu ne este deloc greu să ne dăm seama care dintre ele îşi va adjudeca prima poziţie în clasamentul încasărilor. Pe lângă explorarea originilor mai mult sau mai puţin istorice ale lui Dracula şi una dintre cele mai bune ecranizări ale anului, aveam de-a face cu un thriller românesc cu o asasină interpretată de nimeni alta decât Claudia Pavel, dar şi cu reprezentantul Argentinei la Oscar 2014. Iată mai jos recomandările Cinemagia.

O trecere în revistă a tuturor premierelor lunii octombrie, AICI.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Dracula: Povestea nespusă/Dracula Untold
Criticii categoric nu s-au grăbit să laude acest film ce se inspiră din istoria României şi lunga luptă cu Imperiul Otoman, dar aproape că nu există concurent în atenţia publicului de la noi. Şi e cât se poate de explicabil: cine să nu fie curios să vadă cum a folosit Hollywood-ul ofensiva condusă de Vlad Ţepeş împotriva turcilor pentru a justifica apariţia unuia dintre cele mai celebre şi ecranizate din istoria filmului şi a literaturii? Interpretat de Luke Evans, filmul regizat de irlandezul Gary Shore a avut parte de un generos buget de efecte speciale şi se lansează inclusiv pe ecranul IMAX. Suntem siguri că va deveni unul dintre cele mai populare hituri în România, într-un an care nu a dus deloc lipsă de succese de box office.

Fata dispărută/Gone Girl
Lăudat drept una dintre cele mai fidele şi captivante ecranizări recente, Fata dispărută dovedeşte din nou cât de bun este David Fincher la crearea suspansului şi lucrul cu actorii. Premiera acestei săptămâni este echivalentul familial al excelentului Zodiac, thrillerul lansat de regizor în 2007, cu Ben Affleck şi Rosamund Pike foarte buni în rolurile lui Nick şi Amy Dunne, doi soţi care întâmpină a cincea aniversare a căsătoriei cu o surpriză de proporţii: Amy dispare fără urmă, lăsându-l pe Nick să coordoneze, în micul lor orăşel, o amplă operaţiune de căutare. Doar că anumite indicii face poliţia să reconsidere rolul bărbatului în dispariţia soţiei, iar presa, bârfele şi manipulările nu întârzie să-şi facă simţite efectele nocive. Un film de două ore şi jumătate, în timpul căruia nu te plictiseşti nici măcar o secundă.

O cronică AICI.

Terapie pentru crimă
Regizorul debutant Kiki Vasilescu ne-o propune pe Claudia Pavel (în anumite cercuri mai cunoscută sub numele de Cream) drept asasin platit în thrillerul său Terapie pentru crimă. Sastisită de problemele cu banii, de rutina de la birou şi de şeful enervant, Matilde visează să ucidă pentru bani, aşa cum a văzut în filmele de la Hollywood. Dacă şi cum îi reuşeşte vedem de vineri în peste 25 de cinematografe din întreaga ţară.

Îngerul morţii/Wakolda
Natalia Oreiro se reinventează într-o dramă de epocă, despre Josef Mengele, hulitul chirurg nazist celebru pentru experimentele oribile făcute pe evrei în lagărele de concentrare din Al Doilea Război Mondial. După ce Germania pierde războiul, Mengele fuge în Patagonia, unde dorinţa pentru noi experimente i se trezeşte când o vede pe Lilith, fiica proprietarilor hotelului unde este cazat. Înspăimântaţi că Lilith, deja adolescentă, dar cu fizicul unui copil de nouă ani, nu va avea niciodată o viaţă normală, părinţii ei se lasă seduşi de promisiunile lui Mengele, dar vor ajunge curând să regrete decizia. Îngerul morţii a reprezentat Argentina la cea mai recentă ediţie a Oscarurilor.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Dracula Untold, Gone Girl, Wakolda, Terapie pentru crimă

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells