Premierele săptămânii 3-9 martie 2017

de Ştefan Dobroiu în 3 Mar 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Fanii filmelor cu supereroi, cei ai filmului românesc şi copiii formează săptămâna aceasta publicul avantajat de oferta cinematografelor: putem vedea cel mai nou film X-Men (şi, în opinia noastră, cel mai bun din franciză), o poveste de dragoste românească premiată la Berlin, dar şi o animaţie care îi învaţă pe cei mai mici spectatori importanţa perseverenţei. Iată mai jos recomandările noastre.

Cinefilii din Bucureşti pot vedea la Cinemateca Union o retrospectivă a filmelor regizate de Radu Gabrea. Detalii aici. Citeşte şi recomandările lunii martie, o lună doldora de titluri spectaculoase, precum Kong: Insula Craniilor, Beauty and the Beast şi Ghost in the Shell.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Logan
După ce aventurile solo ale lui Wolverine au fost primite cu reticenţă de fanii X-Men, studiourile Fox şi-au dat seama că era nevoie de o schimbare de strategie şi, inspirate şi de succesul neconvenţionalului Deadpool, au purces la realizarea lui Logan. În egală măsură violent şi emoţionant, filmul ni-l arată pe supererou în anul 2029, într-un context politic şi personal care pare să sugereze că mutanţii sunt pe cale de dispariţie. Însoţit de bunul său prieten, Charles Xavier (Patrick Stewart), Logan se va arunca într-o ultimă aventură atunci când destinul i-o scoate în cale pe Laura (Dafne Keen), o adolescentă cu puteri similiare cu ale sale. Faptul că eroii sunt urmăriţi de Transgen, o companie ce-şi bazează prosperitatea pe crearea de mutanţi şi transformarea lor în soldaţi lipsiţi de scrupule, va duce curând la confruntări sângeroase.

Cronica noastră, aici.

Ana, mon amour
La patru ani de la Poziţia copilului, filmul laureat cu Ursul de aur, regizorul Călin Netzer revine în atenţie cu Ana, mon amour, o ecranizare după romanul lui Cezar-Paul Bădescu, Luminiţa, mon amour. Selectat şi el în competiţia Berlinalei, filmul a fost recompensat cu un Urs de argint pentru contribuţie tehnică (montajul Danei Bunescu). Diana Cavaliotti şi Mircea Postelnicu îi interpretează pe Ana şi Toma, doi tineri care se întâlnesc la facultate şi care, în ciuda mai multor provocări, încearcă să clădească o relaţie. Recent, comisia de rating a CNC a luat decizia controversată de a da filmului rating-ul "Interzis minorilor".

Balerina
O animaţie 3D proiectată în România exclusiv în versiune dublată, Balerina spune povestea lui Felicie, o adolescentă orfană care visează să devină balerină. Alături de prietenul ei Victor, puştoaica va ajunge la Paris, unde începe să se antreneze pentru a câştiga concursul ce i-ar putea deschide uşile celebrei Opere pariziene. Lipsită de experienţă, Felicie pare să nu aibă nicio şansă în faţa lui Camille, concurenta ei cu tehnică perfectă şi favorita concursului, dar pasiunea pentru dans nu va întârzia să-şi spună cuvântul. O poveste pe care am mai văzut-o spusă în sute de moduri, dar care i-ar putea învăţa pe micii spectatori că orice eşec se transformă într-o victorie dacă îl foloseşti pentru a persevera.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Logan, Ballerina, Ana mon amour

Alte știri din cinema

Cristian Mungiu, distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Este cea mai mare distincţie oferită de statul francez şi vine că o recunoaştere pentru activitatea sa cinematografică

Unele dintre cele mai premiate documentare VR din lume pot fi văzute gratuit în Bucureşti

Până duminică, între orele 14:00 – 22:00, publicul poate experimenta gratuit în Veranda Mall poveștile care au schimbat modul în care privim lumea

Thor: Ragnarok, o fundație construită pe mitologia scandinavă

Filmul „Thor: Ragnarok” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră începând din 26 octombrie 2017, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos

Regizorul italian Antonio Piazza, la închiderea Les Films de Cannes à Bucarest

250 de actori participă la a doua ediție a workshopului Managing Talents

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback