Premierele săptămânii 3-9 iulie 2015

de Ştefan Dobroiu în 3 Iul 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Unul dintre cele mai aşteptate sequeluri ale anului, filmul-concert al unei trupe extrem de populare printre adolescenţi şi o inteligentă incursiune într-unul din cele mai fascinante momente ale celui de-Al Doilea Război Mondială, iată ce conţine oferta cinematografelor în această săptămână. Iată mai jos recomandările noastre.

Bonusul săptămânii: proiecţii în avanpremieră cu animaţia Minionii!

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Terminator: Genisys
Regizorul Alan Taylor (Thor: The Dark World) scrie un nou capitol al mitologiei lansate de James Cameron în 1984 şi ambalează totul în aventura extremă a celei mai încercate familii din genul SF, acum accesorizată şi cu un "tataie" cu schelet metalic. Criticii nu s-au grăbit să laude Genisys, dar amatorii genului şi fanii francizei cu siguranţă se vor amuza cu noile replici ale Terminatorului (acelaşi Arnold Scharzenegger) şi vor privi fascinaţi încleştările spectaculoase dintre androizii de diverse tipuri din scenariu. Emilia Clarke, Jai Courtney şi Jason Clarke sunt noii Sarah Connor, Kyle Reese şi John Connor în acest sequel ce reinventează cronologia francizei, transformând Genisys într-un reboot ce ar putea revitaliza franciza. Filmul conţine şi un comentariu asupra obsesiei pentru conectare din zilele noastre.

Click aici pentru cronica filmului.

Diplomaţie/Diplomatie
Filmul lui Volker Schlöndorff a fost lansat la cea mai recentă ediţie a festivalului de la Berlin şi ni-i arată pe apreciaţii André Dussollier şi Niels Arestrup într-o poveste cu o miză interesantă: conştient că pierde războiul, Hitler plănuieşte să distrugă cele mai emblematice puncte ale Parisului. Generalul Dietrich von Choltitz (Arestrup), liderul Parisului ocupat, are misiunea de a distruge Luvrul, turnul Eiffel, catedrala Notre Dame şi alte puncte de referinţă ale Oraşului luminilor. Mai mult, apele Senei vor fi folosite pentru a inunda cartierele din vecinătate. Oare unica şansă a oraşului este diplomatul suedez Raoul Nordling (Dussolier), cel a cărui conversaţie cu von Choltitz face ca Parisul să arate la fel şi în zilele noastre?

Premiul César pentru Cea mai bună adaptare.

One Direction: Povestea din culise/One Direction: The Inside Story
Fanii formaţiei One Direction îşi pot lua doza cu One Direction: The Inside Story/One Direction: Povestea din culise, film ce explorează aventurile grupului din timpul turneului Where We Are. Popularitatea fantastică a celor cinci adolescenţi din trupă a făcut ca încasările să se ridice la peste un miliard de dolari, transformând One Direction în cea mai iubită formaţie de tineri de pe glob.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Minions, Terminator: Genisys, diplomatie, One Direction: The Inside Story

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells