Premierele săptămânii 29 septembrie - 5 octombrie 2017

de Ştefan Dobroiu în 29 Sep 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

O savuroasă revenire a lui Steven Soderbergh la cinema, dar şi un pasionant meci de tenis de acum aproape patru decenii par să fie principalele atracţii cinematografice ale săptămânii. Mai avem un film horror despre călătorii dincolo de hotarul dintre viaţă şi moarte şi un film românesc despre o dramă din lumea jurnalismului. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Logan Lucky: Cursa norocului
Când Steven Soderbergh a anunţat acum ceva vreme că spune adio cinema-ului nu l-a crezut nimeni, desigur. Ce ne bucură este faptul că se întoarce atât de repede şi cu un film atât de antrenant şi amuzant ca Logan Lucky. Acesta nu reinventează deloc roata, dar, spunând povestea unui jaf din Virginia de Vest, este un comentariu emoţionat la spectaculoasele (dar lipsitele de emoţie) filme din seria Ocean's 11, regizate de acelaşi Soderbergh. În centrul atenţiei sunt doi fraţi (Channing Tatum şi Adam Driver) celebri pentru vieţile lor pline de ghinioane care se aruncă într-o periculoasă misiune atunci când vor să jefuiască seiful unei piste de curse în timpul unei competiţii Nascar. Un film la care vei râde des şi care te va ţine în priză cu evoluţia neaşteptată a jafului. Daniel Craig apare într-un rol excelent, gata să arate că viitorul carierei sale nu depinde de filmele cu James Bond.

Borg vs. McEnroe: Înfruntarea secolului
Dacă acum câţiva ani vedeam Rush, convingătoarea explorare a rivalităţii dintre doi mari piloţi de Formula 1, James Hunt şi Niki Lauda, iată că acum trecem pe terenul de tenis pentru o altă confruntare a unor personalităţi ieşite din comun. Este anul 1980, când tenismenii Björn Borg (Sverrir Gudnason) şi John McEnroe (Shia LaBeouf) joacă unul împotriva celuilalt în campionatul de la Wimbledon. Rece şi calculat, Borg pare de neînvins, dar şicanările continue ale dezlănţuitului McEnroe ar putea provoca surprize pe teren. Filmul a fost criticat că se sfieşte să pătrundă în psihologia celor doi sportivi, preferând să treacă în revistă interacţiunile lor prezentate pe larg în presa vremii. În acelaşi timp, confuntarea finală de pe teren a fost lăudată ca unul dintre cele mai intense momente cinematografice ale anului.

Breaking News
Un film românesc despre o tragedie petrecută în direct: Alex Mazilu (Andi Vasluianu), reporter, şi Paraschiv (Dorin Andone), cameraman, fac o transmisiune în direct despre o clădire în care a avut loc o explozie şi, pentru a surprinde mai bine atmosfera, se furişează în spatele cordonului de siguranţă amplasat de poliţie. Dar goana lor după spectaculos se transformă într-o tragedie, căci tavanul etajului se prăbuşeşte, iar Paraschiv îşi pierde viaţa. Această primă scenă, una dintre cele mai dificile din cinema-ul românesc recent, este urmată de o adevărată criză existenţială a lui Mazilu, criză accentuată şi de faptul că jurnalistul trebuie să facă un material comemorativ despre viaţa lui Paraschiv, viaţă despre care îşi dă seama că nu ştie nimic. Filmul este previzibil, dar trebuie apreciat pentru că invită nu doar la o meditaţie despre superficialitatea jurnalismului, dar şi despre zgârcenia cu care oferim atenţie celor din jur.

Cronica noastră, aici.

Flatliners/Linia morţii
Sequel al filmului cu acelaşi titlu din 1990, acest horror supranatural porneşte de la un experiment periculos: cinci studenţi la medicină îşi opresc inima pentru o scurtă perioadă de timp, trecând hotarul dintre viaţă şi moarte. La început, experimentul este dominat de spiritul de aventură şi de competiţie, dar în curând cei cinci vor ajunge să lupte cu schimbările provocate înlăuntrul lor de experiment. Kiefer Sutherland, unul dintre starurile filmului original, revine în sequel, iar distribuţia este completată de Ellen Page, Diego Luna, tot mai cunoscut după apariţia sa în Rogue One, şi Nina Dobrev (Vampire's Diaries). Regizor este Niels Arden Oplev, suedezul cunoscut pentru varianta originală a ecranizării The Girl with the Dragon Tattoo.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Borg vs. McEnroe, Flatliners, Logan Lucky , Breaking News

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells