Premierele săptămânii 28 iulie - 3 august 2017

de Ştefan Dobroiu în 28 Iul 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

După ce de-a lungul primelor trei weekend-uri ale lunii programul cinematografelor a fost dominat de o serie de blockbustere, iată că a venit vremea să schimbăm ritmul: avem parte de un sfârşit de săptămână cu patru premiere, un horror şi trei dintre cele mai apreciate filme europene din ultima vreme. O schimbare binevenită de ritm o aduce şi faptul că trei dintre cele patru premiere au în centrul atenţiei personaje feminine. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Amityville: The Awakening/Amityville: Trezirea la viaţă
Contrastul dintre numele oraşului Amityville şi evenimentele atroce petrecute în fiecare film al francizei i-a asigurat acesteia o longevitate poate nemeritată. În această revenire la casa în ungherele căreia răul de-abia aşteaptă să iasă la iveală în centrul atenţiei este Belle, o tânără care se mută împreună cu familia în aparent liniştitul Amityville. Cu fratele (tot mai cunoscutul Cameron Monaghan) în comă, Belle îi dedică acestuia toată grija şi atenţia, dar curând prezenţele malefice nu-i vor da pace. Un film care cu siguranţă le va oferi pasionaţilor de producţii horror câteva tresăriri.

La pazza gioia/Nebune de fericire
Unul dintre cele mai populare şi ataşante filme italiene din ultimii ani, Nebune de fericire s-a întâlnit cu publicul din România în cadrul festivalului Transilvania, iar de azi poate fi văzut în mai multe oraşe din ţară. Povestea insolitei prietenii legate între două paciente ale unui ospiciu, Beatrice şi Donatella, filmul explorează ce se întâmplă atunci când acestea evadează şi profită de fiecare clipă de libertate. Dar filmul lui Paolo Virzì nu se mulţumeşte doar cu acest aspect al vieţii celor două eroine, plusând cu emoţie şi empatie.

Sage femme/Ce ştii tu despre mine
Două dintre cele mai apreciate şi premiate actriţe din Franţa, Catherine Deneuve şi Catherine Frot, joacă rolurile principale din această dramă regizată de Martin Provost. Tot o explorare a unei prietenii surprinzătoare, Sage femme ne arată ce se întâmplă când Claire (Frot), o moaşă introvertită, o întâlneşte pe Beatrice (Deneuve), fosta iubită a tatălui ei. Comunicare dintre cele două femei nu va fi lipsită de surprize, dar, deşi totul pare să le separe, cele două eroine vor găsi o cale de a se apropia una de cealaltă, înfruntând împreună provocările vieţii. Deneuve şi Frot, două colecţionare de roluri puternice, se pot lăuda cu încă o partitură convingătoare.

All These Sleepless Nights/Toate aceste nopţi albe
Un film care promite să dezvăluie esenţa tinereţii, Toate aceste nopţi albe, şi el arătat la festivalul Transilvania în iunie, are în centrul atenţiei doi tineri, Michal şi Kris, şi aventurile lor în goana pentru cea mai reuşită petrecere pe străzile Varşoviei. „Adevărul acestui film stă în modul în care surprinde momente şi sentimente. Intenţia nu a fost nicio secundă să spun povestea unor personaje anume, ci să arăt cum se simte tinereţea în vremurile astea ciudate, în ţara asta", a spus regizorul Michal Marczak despre filmul său aflat la graniţa dintre ficţiune şi documentar.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

La pazza gioia, Amityville: The Awakening, Sage femme, Wszystkie nieprzespane noce

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells