Premierele săptămânii 27 mai - 2 iunie 2016

de Ştefan Dobroiu în 27 Mai 2016
Află ce-i de văzut săptămâna aceasta pe marile ecrane!

După multe săptămâni cu cinci sau chiar şase premiere, ultimul weekend al primăverii oferă doar două titluri noi, dar ce titluri! Unul se numără printre cele mai spectaculoase premiere IMAX ale anului, iar al doilea printre cele mai amuzante şi bine primite de critică filme din 2016. Iată mai jos recomandările noastre.

Pentru clujeni, oferta cinematografică este incomparabil mai mare: începe cea de-a 15-a ediţie a festivalului Transilvania, care aduce în aproximativ 15 locaţii tradiţionale sau improvizate mai bine de 200 de filme. Un eveniment de neratat, despre care clujenii ştiu că schimbă complet ritmul vieţii culturale a oraşului.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Alice Through the Looking Glass/Alice în Ţara Oglinzilor
Continuare a lui Alice în Ţara Minunilor, filmul lui Tim Burton ce depăşea un miliard de dolari încasări pe glob acum câţiva ani, Alice în Ţara Oglinzilor a fost lăudat pentru aspectul extraordinar şi realizarea adaptată ecranelor IMAX, dar şi criticat pentru lipsa de inspiraţie a poveştii. Ne reîntâlnim cu Alice (Mia Wasikowska), care se reîntoarce în fantasticul tărâm din primul film cu ajutorul unei oglinzi magice. Bucuria reîntâlnirii cu Iepurele Alb (Michael Sheen), Asbolem (Alan Rickman) şi Pisica de Cheshire (Stephen Fry) este umbrită de faptul că Pălărierul cel Nebun (Johnny Depp) şi-ar putea pierde în curând viaţa. Alice începe astfel o mare aventură destinată să-i salveze prietenul.

The Nice Guys/Super băieţi
Criticii s-au grăbit să laude colorata şi amuzanta dramă poliţistă a lui Shane Black (Iron Man 3), care uimea la începutul primăverii cu unul dintre cele mai promiţătoare trailere văzute în ultimii ani la cinema. Prima întâlnire dintre detectivul particular Holland March (Ryan Gosling) şi bătăuşul Jackson Healy (Russell Crowe) se va lăsa cu un braţ rupt, dar o întorsătură de situaţii îi va face pe cei doi să investigheze cazul unei fete dispărute şi să provoace prăpăd, cu stilurile lor extrem de diferite de a aborda situaţii problematice, în Los Angeles-ul anilor '70. Filmul a fost lăudat pentru modul cum îmbină comedia fizică cu un mister care face Super băieţi să fie mai relevant decât te-ai fi aşteptat.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta pe marile ecrane?

Exploreaza subiecte similare:

Alice Through the Looking Glass, The Nice Guys, Russell Crowe, Ryan Gosling, Mia Wasikowska, Johnny Depp

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 27 mai 2016 13:27
Daca ramane timp, cu siguranta vreau sa le vad pe amandoua.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells