Premierele săptămânii 27 februarie - 5 martie 2015

de Ştefan Dobroiu în 27 Feb 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Poate că februarie este cea mai scurtă lună a anului, dar compensează cu unul dintre cele mai bogate weekend-uri în ceea ce priveşte oferta cinematografelor: şase premiere de genuri diferite ne aşteaptă de vineri pe marile ecrane. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

De ce eu?
Transformăm acest thriller politic românesc într-un adevărat eveniment, pentru că aduce pe marile ecrane destinul tragic al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002 în circumstanţe misterioase, după ce o investigaţie a sa a fost afectată de un val de presiuni politice. Cu numele schimbat în film în Cristian Panduru şi interpretat de un eficient Emilian Oprea, procurorul dă piept cu eminenţele cenuşii ale perioadei, care îi zdruncină încrederea în justiţie. Este o premieră incomodă, dar spectatorii vor ieşi de la proiecţie cu senzaţia că România s-a schimbat consistent în ultimii 13 ani, valul de arestări recente ale unor nume mari de pe scena politică fiind cea mai bună dovadă.

Aici găseşti o cronică a filmului, iar aici un interviu cu Tudor Giurgiu despre confruntarea cu sistemul a lui Cristian Panait, dar şi despre provocările acestui film dificil.

Focus
Dată fiind popularitatea lui Will Smith, sunt toate şansele ca filmul cu escroci Focus să urce pe prima poziţie în topul încasărilor weekend-ului. Cu acţiunea plasată în exoticele New Orleans şi Buenos Aires, Focus ni-l arată pe Smith în rolul lui Nicky, un maestru al înşelătoriilor care se ataşează mai mult decât ar trebui de noua sa ucenică, Jess (superba Margot Robbie). Bărbatul va da bir cu fugiţii, dar destinul i-o va scoate din nou în cale pe Jess, în cele mai tulburi dintre circumstanţe, când toate planurile oricât de atent elaborate pot fi date peste cap de un minuscul gest greşit. Nouă filmul ni s-a părut lipsit de originalitate, dar asta nu ne împiedică să credem că Focus ar putea fi o ocazie de ieşit în cuplu: el se va uita la secvenţele de acţiune, iar ea va fi mai atentă la povestea de dragoste dintre cei doi eroi. O cronică aici.

Efectul Lazarus/The Lazarus Effect
Amatorii de horror au parte de o nouă ocazie să meargă la cinema să o vadă pe Olivia Wilde înviată din morţi. Povestea are în centrul atenţiei încercările unui grup de cercetători hotărâţi să descopere o metodă de a învia persoanele decedate, doar că soarta îi va împinge într-o direcţie neaşteptată atunci când una dintre cercetătoare, Zoe (Wilde), moare într-un accident de laborator. Cu ajutorul unui ser revoluţionar, Lazarus, colegii ei o readuc la viaţă, dar Zoe va dovedi curând că a fost schimbată în mod misterios de vizita ei pe lumea cealaltă...

Mielul Shaun - Filmul/Shaun the Sheep
Britanicii de la Aardman Animations au devenit celebri cu animaţiile lor stop motion, în special cele cu Wallace şi Gromit, dar printre personajele lor ultra-populare se numără şi mielul Shaun. După ce a fost starul unui serial animat, iată că Shaun îşi vede de blestemăţii pe marele ecran. Din cauza trăsnăilor puse la cale de miel, stăpânul său ajunge la oraş, iar eroul şi suratele sale trebuie să pornească în căutarea sa. Vor supravieţui ele în metropola unde pericolele pândesc la tot pasul?

Băiatul din vecini/The Boy Next Door
Ne reîntoarcem pe teritoriul thriller-ului cu această revenire în atenţie a lui Jennifer Lopez. Diva interpretează pe Claire, o profesoară de literatură care, după o separare de soţ, are o aventură cu mult mai tânărul ei nou vecin (Ryan Guzman, cunoscut din cele mai recente două filme Step Up). Acesta dezvoltă o adevărată obsesie pentru ea, iar Claire are parte de o surpriză extrem de neplăcută când îl descoperă printre elevii noului an şcolar. Deşi desfiinţat de critică, filmul a reuşit să aibă încasări de nouă ori mai mari decât bugetul, ajungând să fie etichetat drept "Atracţie fatală al anului 2015".

Grand Central
Cea mai adulată actriţă franceză a momentului, Léa Seydoux, interpretează rolul principal în această producţie inclusă în selecţia festivalului de la Cannes de anul trecut. Regizoarea Rebecca Zlotowski explorează o dublă contaminare: cu radiaţii şi cu dragoste, căci eroul, Gary (Tahar Rahim) se angajează la o centrală nucleară unde se îndrăgosteşte de logodnica unui coleg.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

De ce eu?, Shaun the Sheep, Focus, The Lazarus Effect, The Boy Next Door, Grand Central, Tahar Rahim, Ryan Guzman, jennifer lopez, Step Up, Olivia Wilde, Margot Robbie, Tudor Giurgiu, Emilian Oprea

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 27 februarie 2015 11:35
Efectul Lazarus cu siguranta este cel mai interesant insa si Focus e foarte bun ;)
Bayard pe 27 februarie 2015 12:03
Crezi? Din trailer mie mi s-a parut doar o tentativa de horror ca atatea lamentabile din ultimii ani.
AlineziaBumfi pe 27 februarie 2015 18:04
Din trailer pot prezice ca o sa fie blamat de toti...
DeadSea07 pe 28 februarie 2015 17:07
Nu ma intereseaza . saptamana cu filme ne-interesante

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells