Premierele săptămânii 26 septembrie - 4 octombrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 26 Sep 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Este săptămâna în care Denzel Washington se luptă cu gangsteri ruşi, iar filmul de dragoste are parte de un rar reprezentant românesc. În acelaşi timp, Catherine Deneuve revine în atenţie cu o comedie al cărei debut mondial a avut loc în cadrul festivalului de la Cannes. Ce mai, o săptămână în care poţi ieşi la cinema între prieteni, dar şi între prietene, iar fanii cinema-ului european nu sunt deloc neglijaţi.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Equalizer
Puţini sunt actorii în pragul vârstei de 60 de ani care să fie mai credibili decât Denzel Washington într-un rol de acţiune. Actorul face din nou echipă cu Antoine Fuqua (Training Day) pentru a ni-l arăta pe Robert McCall, un agent retras din activitate care îşi reutilizează extraordinarele aptitudini în ceea ce priveşte ruptul oaselor şi deconspirarea răufăcătorilor după ce o prostituată adolescentă (Chloe Grace Moretz) este bătută cu cruzime de gangsterii ruşi care o controlează. După o ofertă de gentleman, evident luată în râs de gangsteri, McCall îi "rezolvă" cum ştie el mai mai bine, ceea ce declanşează un război pe viaţă şi pe moarte cu Teddy, şeful psihopat al ruşilor. Puţine sunt confruntările văzute recent la cinema mai convingătoare şi captivante decât cea dintre calmul, constructivul McCall şi dezlănţuitul Teddy.

O cronică AICI.

Planşa
Primul lucru care ne-a atras atenţia la acest film este foarte inspiratu titlul în limba engleză, It Takes Two to Fence (adică "e nevoie de doi pentru scrimă"), cu care filmul lui Andrei Gheorghe s-a lansat mondial la festivalul filmului de dragoste de la Mons. Producţie complet independentă, ne-am bucura ca Planşa să aibă parte de atenţia publicului din România, pentru că este unul dintre rarii reprezentanţi ai unui gen de cinema popular. O poveste de dragoste se înfiripă între Anda (Olimpia Melinte), sportivă la un club de scrimă, şi Alex (Silvian Vâlcu), fost campion nevoit acum să se rezume la profesorat. Anda va trebui la un moment dat să aleagă între Alex şi prietenul ei Mircea (Marian Adochiţei).

În curte/Dans la cour
După ce i-a oferit lui Audrey Tautou un rol-mănuşă în Hors de prix, Pierre Salvadori se înconjoară de cunoscuţi actori francezi Dans la cour, o comedie despre locatarii unui imobil din Paris. Noul portar, Antoine (Gustave de Kervern, cunoscut, alături de Benoît Delépine, ca regizor al savuroaselor Aaltra şi Mammuth), îi cunoaşte treptat pe locatari, iar viaţa acestora va fi afectată de apariţia unei fisuri în imobil, fisură folosită de regizor pentru a explora hachiţele şi ciudăţeniile pestriţului grup de oameni care include un vânzător de droguri, un maniac, dar şi o pensionară (Catherine Deneuve).

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a acestei săptămâni?

Exploreaza subiecte similare:

The Equalizer, Dans la cour, Planşa

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
andreyb22 pe 26 septembrie 2014 11:53
" The Equalizer " cu siguranta !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells