Premierele săptămânii 26 octombrie - 1 noiembrie 2018

de Ştefan Dobroiu în 26 Oct 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Luna octombrie se termină în trombă, cu nu mai puţin de şase filme noi lansate pe ecrane. Trei dintre acestea sunt filme româneşti, ceea ce subliniază încă o dată faptul că producţia locală de lungmetraje este mult prea bogată pentru ca majoritatea filmelor să se lanseze toamna, când se canibalizează unele pe celelalte. Weekend-ul acesta aflăm şi care categorie de public este mai puternică în România: amatorii filmului de acţiune sau familiile iubitoare de animaţie. Iată mai jos recomandările noastre.

Vineri, sâmbătă şi duminică, bucureştenii încă pot merge la cele mai puternice filme ale anului proiectate în cadrul noii ediţii a evenimentului Les films de Cannes à Bucarest. Pentru amatorii de cinema escapist, avem parte de o avalanşă de maratoane şi evenimente speciale prilejuite de Halloween (detalii aici).

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Aventurile lui Smallfoot
Fără a fi un clasic instant, rareori o animaţie poate satisface atât copiii, cât şi adulţii. Iată că Smallfoot o face şi reuşeşte să distreze mai multe generaţii, în timp ce ascunde, printre giumbuşlucuri copilăreşti, un mesaj mai mult decât relevant despre toleranţă, adevăr şi eforturile de a ne extinde cunoaşterea. Premisa, aceea că într-o comunitate de yeti omul este o creatură legendară pe nume smallfoot (trimitere clară la Big Foot, cum sunt numiţi yeti în engleză), face ca o întâlnire providenţială între un tânăr yeti pe nume Migo şi un om să pună în pericol echilibrul dintre cele două specii. Adus în România exclusiv în versiune dublată, filmul beneficiază de un dublaj natural, care nu zgârie urechea. Chiar îl recomandăm spectatorilor de toate vârstele.

Cronica noastră, aici.

Operaţiunea Hunter Killer
Poate trece anul fără ca Gerard Butler să nu salveze lumea, galaxia şi universul într-un action de categorie B? Nu, nu poate, prim urmare putem vedea cum umanitatea este ameninţată de un al treilea război mondial atunci când două submarine nucleare, unul rus şi unul american, dispar ca prin minune. Cu un conflict major gata să se işte între Washington şi Moscova, stă doar pe umerii unei echipe de elită pentru a dezlega misterul şi opri un eventual război. Eroul este, desigur, Gerard Butler, în rolul unui comandat de submarin care se va trezi exact în mijlocul evenimentelor.

Lemonade
Un film pe care orice român bântuit de visul emigrării ar trebui să-l vadă şi un film care va provoca fiori reci celor care au plecat şi şi-au făcut un rost în altă ţară, înfruntând obstacole la tot pasul. Debutul în lungmetraj al regizoarei Ioana Uricaru ne-o arată pe Mara (Mălina Manovici), o tânără asistentă care decide să rămână în Statele Unite după ce a venit aici pentru o slujbă temporară. Mariajul cu un american, Daniel, şi venirea din ţară a fiului ei, Dragoş, par să completeze nouă existenţă a Marei, doar că tânăra va avea un halucinant şir de surprize atunci când încearcă să obţină celebrul Green Card, fără de care nu s-ar putea angaja legal. Până unde va merge pentru a se asigura că America este noul ei cămin?

Cronica noastră, publicată în timpul festivalului de la Berlin, aici.

Shoplifters/O afacere de familie
Filmul lui Hirokazu Koreeda este recomandat de faptul că a câştigat trofeul suprem al celei mai recente ediţii a festivalului de la Cannes, Palme d'Or-ul. În centrul atenţiei sunt un tată şi fiul său, doi hoţi care, după un tur de furturi din magazine, dau peste o fetiţă ce pare abandonată. Adoptată tacit de familia lui Osamu, fetiţa se adaptează la noile condiţii de viaţă, iar toţi din jurul său par să se bucure de prezenţa ei. Asta până când neprevăzutul îi ameninţă din nou.

Mai multe despre film, aici.

Două filme româneşti independente completează oferta cinematografelor. Unul este comedia Pup-o, mă!, în care nişte ciobani încearcă să cucerească două fete de la oraş ajunse din întâmplare la stână. Celălalt, promovat ca un "film inspiraţional", este Coborâm la prima, debutul în lungmetraj al regizorului Tedy Necula. Acţiunea are loc la o zi după incendiul din Colectiv şi urmăreşte interacţiunile dintre mai multe personaje rămase blocate într-un vagon de metrou. Cronica noastră, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Hunter Killer, Shoplifters, Smallfoot, Coborâm la prima, Pup-o mă!, Lemonade

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 26 octombrie 2018 23:48
Bine că știți și voi că e prea mult 3 românești în 1 SĂPTĂMÂNĂ! De fapt, e prea mult să aglomerați pe toate cele românești doar toamna.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells