Premierele săptămânii 26 mai - 1 iunie 2017

de Ştefan Dobroiu în 26 Mai 2017
Află ce-i de văzut săptămâna aceasta pe marile ecrane!

De-a lungul următoarele săptămâni vom vedea cât de puternic este vântul care împinge corăbiile din Caraibe şi câtă disponibilitate mai are publicul global pentru o nouă întâlnire cu Jack Sparrow (Johnny Depp). Într-o analiză a topului celor mai populare francize, am calculat că încasări de 1,3 miliarde de dolari ar putea catapulta Piraţii pe locul opt. Weekend-ul ne mai oferă o mostră de umor scandinav conectat la criza imigranţilor într-un film recompensat cu un Urs de Argint pentru Cea mai bună regie la festivalul de la Berlin. Iată mai jos recomandările noastre.

Pe lângă cele două premiere ale săptămânii, timişorenii se bucură de ultima parte a Festivalului Filmului European, care poposeşte în oraşul lor de vineri până duminică. Mai multe filme în program, dar probabil că principala atracţie este noul lungmetraj al lui Radu Mihăileanu, Povestea iubirii, prezentat la Timişoara în premieră naţională înainte de proiecţiile de la festivalul Transilvania şi lansarea oficială din 9 iunie.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge/Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar
Cea de-a cincea parte a francizei Disney navighează pe ape foarte familiare, căci noua poveste omagiază din plin pe cea din primul film, Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei negre. Este fără îndoială un film pentru întreaga familie, cu mult aplomb, momente amuzante şi o mulţime de efecte speciale realizate desăvârşit în formatul 3D. Că Jack Sparrow face exact aceleaşi lucruri, că zilele sale sunt întunecate (pe lângă excesul de rom) de un acelaşi blestem şi că toate problemele se rezolvă doar după descoperirea unui alt artefact supranatural arată că franciza este practic imposibil de reinventat. Oricum, pentru o ultimă călătorie pe apele Caraibelor premiera de vineri are tot ce-i trebuie pentru a-ţi oferi porţia de escapism cinematografic.

Cronica noastră, aici.

The Other Side of Hope/Cealaltă parte a speranţei
Un alt tip de umor oferă Cealaltă parte a speranţei, cel mai recent lungmetraj al regizorului  Aki Kaurismäki, o poveste despre un tânăr refugiat sirian (Sherwan Haji) şi un finlandez în vârstă de 50 de ani (Sakari Kuosmanen). O lume întreagă pare să-i despartă pe cei doi, dar scenariul scris de acelaşi Kaurismäki îi aduce laolaltă pentru a da o lecţie despre buna înţelegere şi despre cum a-l asculta pe celălalt poate să-ţi spună foarte multe despre tine. Regizorul reuşeşte să distrugă imaginea refugiatului din Orientul Mijlociu, văzut adesea de locuitorii Europei drept intruşi sau invadatori.

Mai multe detalii despre film, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, The Other Side of Hope

Alte știri din cinema

„Dumnezeu să ne ierte”, despre doi polițiști în căutarea unui monstru, din 27 octombrie

Inspectorii Velarde și Alfaro se confruntă pe neașteptate cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai repede și cât mai discret, dar acțiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului

Michael Fassbender și Alicia Vikander s-au căsătorit

Interpretul lui David din Prometheus este acum soţul Avei din Ex Machina

Cum arată Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury

Bryan Singer, regizorul peliculei biografice, a postat o nouă imagine de la filmări

Serialul multi-premiat dr. Foster revine la Diva, cu al doilea sezon

Premiera sezonului 2 al serialului săptămânal Dr. Foster este joi, 2 noiembrie, la ora 21:00, pe canalul Diva. În fiecare joi la 21:00 va fi difuzat câte un episod

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 26 mai 2017 18:10
Piratii din Caraibe este filmul ce il asteptam demult

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback