Premierele săptămânii 26 februarie - 3 martie 2016

de Ştefan Dobroiu în 26 Feb 2016
Şapte filme noi săptămâna aceasta pe marile ecrane!

Un număr record de şapte premiere ne aşteaptă săptămâna aceasta pe marile ecrane. Pe lângă un iureş de efecte speciale şi aventuri ale zeilor antici, putem vedea şi unul dintre favoriţii de la Oscar 2016. Un western cu una dintre cele mai iubite actriţe de la Hollywood, dar şi o poveste de dragoste inedită ne aşteaptă pe ecrane, în timp ce copiii se pot bucura de o animaţie, iar amatorii de cinema european de două filme premiate anul trecut la Cannes. Iată mai jos recomandările noastre.

Zeii Egiptului/Gods of Egypt
Am auzit cu toţii de Zeus, Hercule şi Afrodita, dar câte ştim despre zeii egipteni? Filmul lui Alex Proyas nu excelează deloc la capitolul scenariu, dar reuşeşte să aducă pe ecran efecte speciale şi aventuri în vremuri imemoriale, dar şi să ne informeze despre conflictele deloc puţine la număr dintre puternicii zei ce sălăşluiesc pe malul Nilului. Când Set (Gerard Butler) îşi ucide fratele, pe Osiris, şi îl înfrânge pe fiul acestuia, Horus (Nikolaj Coster-Waldau, din Urzeala tronurilor), moştenitorul porneşte într-o lungă aventură pentru a-şi recupera tronul. Faptul că în misiunea sa e însoţit de muritorul Bek (Brenton Thwaites) încă şi mai interesante, pentru că pune laolaltă două puncte de vedere diferite: unul al zeului nemuritor, care crede că i se cuvine totul, celălalt al amuzantului tânăr gata să argumenteze la nesfârşit că şi opinia sa contează.

Cronica noastră, aici.

Spotlight
Cu un subiect cum rar găseşti în oferta Hollywood-ului, Spotlight a fost considerat multă vreme preferatul membrilor Academiei la Oscar 2016. Până luni dimineaţa, când vom afla dacă Spotlight, The Big Short sau The Revenant au câştigat statueta pentru Cel mai bun film, recomandăm călduros o vizită la cinema pentru a vedea acest film biografic despre celebra investigaţie a unei mici echipe de jurnalişti Boston Globe care dezvăluie cel mai murdar secret al bisericii catolice locale. Vei vedea o înfruntare între spiritul incisiv al jurnaliştilor şi o organizaţie cu imensă putere şi mii de tentacule în comunitatea din jurul lor.

Jane: lupta pentru supravieţuire/Jane Got a Gun
Câştigătoare a premiului Oscar pentru Black Swan, Natalie Portman are parte de un rol care îi vine mănuşă în Jane Got a Gun, un western cunoscut mai degrabă pentru dramaticul producţiei sale. Portman este Jane, o femeie al cărei soţ este ameninţat de o bandă de răufăcători. Pentru a-l salva, Jane apelează la un fost iubit (Joel Edgerton), numai că ameninţarea nu va fi deloc uşor de înlăturat. Avem ocazia de a-l vedea pe apreciatul Ewan McGreggor într-un rol negativ şi de a ne bucura de un nou western, gen tot mai rar în ultimele decenii.

Despre oameni şi oi/Rams
Dramedia islandeză a câştigat premiul Un certain regard la Cannes şi Premiul publicului la festivalul Transilvania. O combinaţie ataşantă de umor sec şi emoţionantă dramă de familie, Rams ne poartă pe spectaculoasele văi ale Islandei, unde, la doar câteva sute de metri distanţă, locuiesc fraţii Gummi (Sigurður Sigurjónsson) şi Kiddi (Theodór Júlíusson). Crescători de oi, cei doi fraţi nu şi-au vorbit de patru decenii, arătând spectatorilor o relaţie frăţească şi nu prea, dar cu siguranţă amuzantă. Doar că regizorul Grímur Hákonarson le va scoate în cale o provocare ce îi va face să uite disensiunile din trecut, subliniind în acelaşi timp legătura indisolubilă dintre islandezi şi natură.

Cronica noastră, aici.

Carol
Filmul i-a adus lui Rooney Mara un trofeu de interpretare la Cannes. Actriţa o interpretează pe Therese, vânzătoare într-un magazin de păpuşi din New York-ul anilor '50. Într-o zi, întâlnirea cu Carol (Cate Blanchett), o va face pe Therese să înţeleagă că dragostea şi relaţiile sunt mai complicate, şi în acelaşi timp mai seducătoare, decât se aştepta. Curând cele două femei vor fi nevoite să-şi epuizeze resursele de devotament pentru a înfrunta poziţia societăţii vremurilor faţă de atracţia dintre ele. Inspirat de un roman al Patriciei Highsmith (Talentatul domn Ripley).

Legea pieţei/La loi du marché
Francezul Vincent Lindon (care poate fi văzut într-un foarte diferit în Jurnalul unei cameriste) a primit trofeul de interpretare la Cannes pentru rolul lui Thierry, un bărbat trecut de prima tinereţe care, după ce timp de aproape doi ani nu reuşeşte să-şi găsească un loc de muncă şi trăieşte doar din ajutorul de şomaj, pune în sfârşit mâna pe o slujbă. Încolţit de probleme financiare, Thierry îşi va da seama curând că situaţia sa îl pune într-o poziţie extrem de neplăcută: aceea de a accepta orice abuz la noul loc de muncă, doar pentru a nu-l pierde. Un film care oferă o nouă perspectivă asupra pieţei muncii din Franţa, mai celebră internaţional pentru ziua de lucru de şapte ore.

La capătul lumii/Tout en haut du monde
La capătul lumii a primit Premiul publicului la Annecy, cel mai important festival de film animat de pe glob. Cu ajutorul unor tehnice de animaţie ultra-stilizate, regizorul ne spune povestea Saşei, o fetiţă din Sankt Petersburg-ul de la sfârşitul secolului 19, care porneşte în căutarea bunicului său, un explorator celebru.  

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Carol, Spotlight, Gods of Egypt, Rams, Tout en haut du monde, La loi du marché, Jane Got a Gun, Vincent Lindon, Natalie Portman, Cate Blanchett, Rooney Mara, Joel Edgerton, Ewan McGregor

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danny987 pe 28 februarie 2016 21:31
Spotlight e bun!
marius7x pe 29 februarie 2016 15:29
@Cinemagia:
Box office-ul postat pentru saptamana trecuta e incorect. Deadpool nu apare deloc desi a rulat din nou in multe orase. Gods of Egypt la fel.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells