Premierele săptămânii 23-29 octombrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 23 Oct 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Ne-am obişnuit cu săptămâni dominate de Hollywood, dar iată că weekend-ul acesta face excepţie: doar două dintre cele şase premiere sunt americane. Iată mai jos recomandările noastre. De vineri poţi vedea în avanpremieră şi animaţia Hotel Transilvania 2 (cronica noastră aici).

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Ultimul vânător de vrăjitoare/The Last Witch Hunter
Popularitatea lui Vin Diesel şi subiectul în ton cu Halloween-ul ar putea cocoţa acest film de 90 de milioane de dolari pe prima poziţie în box office-ul weekend-ului. Kaulder, nemuritor vânător de vrăjitoare, trebuie să ia măsuri pentru a împiedica anihilarea rasei umane din cauza planurilor unor vrăjitoare malefice. Pentru asta face echipă cu Chloe (Rose Leslie, actriţa scoţiană devenită cunoscută global după ce a interpretat-o pe curajoasa Ygritte din serialul Game of Thrones), o tânără vrăjitoare. Elijah Wood, Michael Caine, Isaach De Bankolé şi actorul americano-islandez Ólafur Darri Ólafsson completează distribuţia acestui film doldora de efecte speciale.

Super Chef/Burnt
Un film care poate fi o surpriză foarte plăcută (pentru noi a fost), atâta vreme cât nu crezi că intri la o comedie. Bradley Cooper face un rol memorabil spunând povestea lui Adam Jones, un chef care revine pe scena restaurantelor de lux după ce a fost pe punctul de a-şi distruge viaţa. Posesorul a două stele Michelin (discutabilul, dar atât de influentul şi respectatul sistem de rating al restaurantelor promovat de ghidul Michelin), Adam visează la o a treia stea, garanţia accesului în panteonul zeilor artei culinare. O dramă despre ambiţie, perseverenţă şi obsesie pentru excelenţă, filmul îţi arată lupta protagonistului cu sine însuşi, dar şi cu cei din jur pentru a-şi atinge visul.

Cronica noastră, aici.

Puterea credinţei/Bajrangi Bhaijaan
A devenit al doilea cel mai popular film indian din istorie (90 de milioane de dolari încasate în lumea întreagă) şi o ocazie de apropiere între două ţări aflate în conflict de 60 de ani. Poveste a unei fetiţe mute din Pakistan care se pierde în India de mama ei şi determină un indian inimos (Salman Khan) să pornească în aventura vieţii lui pentru a o duce acasă, Puterea credinţei emoţionează şi amuză în egală măsură, ştergând în acelaşi timp graniţele dintre ţări, religii, caste şi clase sociale. Puterea credinţei este cel mai bun exemplu ca să vezi cât a evoluat cinema-ul bollywoodian şi ce concurenţă poate face în materie de anvergură şi eficienţă filmelor de la Hollywood.

Cronica noastră, aici.

Lumea e a mea
Un debut care pe noi ne face să aşteptăm cu nerăbdare următoarele lungmetraje ale lui Nicolae Constantin Tănase şi să ne întrebăm care sunt şansele unui adolescent din provincie să recupereze un start pierdut în viaţă. Povestea Larisei, o elevă de liceu care îşi doreşte să evadeze din existenţa ei mult prea comună, dar găseşte întotdeauna căile greşite pentru a o face, convinge şi datorită interpretării foarte convingătoare a actriţei Ana Maria Guran. E un film pe care orice tânăr ar trebui să-l vadă, pentru a vedea că nimic din ceea ce facem nu rămâne fără consecinţe.

Mai putem vedea pe ecrane Nuntă în Toscana/Toscaanse bruiloft, răspunsul olandezilor la comediile romantice americane. Extrem de gustat în Olanda şi în alte ţări europene, filmul compensează povestea supărător de familiară (doi tineri frumoşi şi foarte diferiţi ajung să se îndrăgostească) cu umor, energie şi bună dispoziţie. În acest weekend se lansează şi Crimă inocentă/Innocent Murder, o coproducţie România-Moldova despre traficul de copii din ţara vecină.

Ce film vezi weekendul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Last Witch Hunter, Bajrangi Bhaijaan, Lumea e a mea, Burnt, Toscaanse bruiloft, Innocent Murder

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 23 octombrie 2015 23:19
In primul rand The Last Witch Hunter iar apoi Lumea E A Mea si Puterea credintei (mi se pare foarte interesant)
cosmin742000 pe 24 octombrie 2015 07:30
O sa ma duc si eu azi la Lumea e mea

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells