Premierele săptămânii 23-29 martie 2018

de Ştefan Dobroiu în 23 Mar 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

După un weekend cu nu mai puţin de şapte premiere acum două săptămâni, iată că a venit rândul unuia cu doar două filme noi lansate în cinematografe. Două filme extrem de diferite, unul recomandat de un buget generos pentru efecte speciale, iar unul de nominalizările la Oscar şi statuetele câştigate. Iată mai jos recomandările noastre.

De concurenţa redusă ar putea beneficia a 11-a ediţie a festivalului internaţional de documentar şi drepturile omului One World (16-25 martie). Cu cele mai noi, relevante şi premiate documentare în selecţie, festivalul oferă cea mai consistentă doză de realitate pe care o poţi savura pe marele ecran. În selecţie se află şi două documentare nominalizate la Oscar 2018, Visages, Villages, de Agnès Varda, şi Ultimii bărbaţi din Aleppo/Last Men in Aleppo, de Firas Fayyad, Steen Johannessen şi Hasan Kattan.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Pacific Rim 2: Revolta/Pacific Rim: Uprising
John Boyega îşi consolidează statutul de star al genului SF cu un rol principal în acest sequel al filmului regizat de recent oscarizatul Guillermo del Toro. Cu înfăţişare şi alură de Denzel Washington tânăr, Boyega îl interpretează pe Jake Pentecost, un rebel care se întoarce în armată pentru a evita închisoarea. Şi o face exact la ţanc, pentru că în urma unui concurs de împrejurări Terra este din nou atacată de monstruoşii kaiju. Cu mai mulţi adolescenţi în poveste, Revolta arată ca un hibrid între francizele Transformers şi Power Rangers, dar confruntările dintre roboţii gigantici şi monştri arată bine şi te ţin în priză pe toata durata filmului, astfel încât nu mai contează că acesta se concentrează pe efectele speciale şi nu pe dezvoltarea personajelor.

Cronica noastră, aici.

Trei panouri în afara oraşului Ebbing, Missouri/Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
După Oscaruri pentru Frances McDormand şi Sam Rockwell şi multe voci care consideră că Three Billboards şi nu The Shape of Water ar fi meritat Oscarul pentru Cel mai bun film anul acesta, iată că în sfârşit putem vedea imprevizibila dramă a lui Martin McDonagh pe ecran mare. În centrul atenţiei este Mildred, o femeie a cărei fiică a fost violată şi ucisă cu câteva luni în urmă, în orăşelul Ebbing din statul Missouri. Nemulţumită că incompetenţa şerifului (Woody Harrelson) şi a echipei sale întârzie prinderea ucigaşului, Mildred ia problema în propriile mâini, alegerile sale punând orăşelul pe jar. Three Billboards nu este un film perfect, dar este inedit şi subversiv în comparaţie cu avalanşa de titluri produse la Hollywood în care ni se repetă la nesfârşit că societatea americană este perfectă.

Cronica noastră, aici.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Pacific Rim: Uprising, Three Billboards Outside Ebbing Missouri, Visages villages, De sidste mænd i Aleppo

Alte știri din cinema

Guillermo Del Toro, debut în animația de lungmetraj cu Pinocchio

Creatorul premiat cu Oscar va regiza, scrie și produce musicalul animat în tehnica stop motion

Spectatorii Les Films de Cannes sunt invitați să susțină eliberarea lui Kirill Serebrennikov

Kirill Serebrennikov a fost reținut la Sankt Petersburg în august 2017

Smiley dă glas haiosului Percy din animaţia „Aventurile lui Smallfoot”

„Câteodată pe amândoi ne mai fură peisajul”, a concluzionat cântărețul

Evenimente Les Films de Cannes à Bucarest până sâmbătă, 27 octombrie

Întâlniri cu artiștii, dezbateri, expoziții de fotografie, de marți, 23 octombrie, până sâmbătă, în capitală

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells