Premierele săptămânii

de Ștefan Dobroiu în 16 Nov 2012
Premierele săptămânii

Finalul unei serii ultra-populare, o voce nouă a cinema-ului românesc și un clasic al animației readus în vedere în format 3D. Cinemagia a văzut toate cele trei premiere din acest weekend și îți spune mai jos de ce ar trebui să le pui în programul tău de vineri până luni.

Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II
Nu încape nicio îndoială că finalul seriei Twilight se va cocoța pe primul loc în topul încasărilor din această săptămână, existând șanse ca premiera mondială să bată și câteva recorduri de popularitate pe glob. Ar fi și normal, pentru că în general finalurile de serie aduc de obicei apogeul de atenție pe care publicul o acordă acestor povești întinse pe mai mulți ani de zile. Noi nu suntem în targetul seriei, dar putem să-ți spunem că ne-a plăcut lupta de la sfârșit, care te ține în mare tensiune, și că efectele speciale sunt mult mai bune decât în celelalte filme din serie. Chiar și așa, Zori de Zi 2 ni s-a părut prea lung și prea lent pentru o franciză atât de popular. Dar, dacă ești fanul Bellei, al lui Edward și al lui Jacob, cu siguranță nu te interesează părerea noastră... O cronică poți citi AICI.

O lună în Thailanda
După ce s-a filmat în iarnă, debutul în lungmetraj al lui Paul Negoescu, regizor multi-premiat pentru scurtmetrajele sale, iată că-și face loc în programul cinematografilor, pregătindu-te cumva pentru perioada Sărbătorilor. Una dintre cele mai tinere producții românești realizate vreodată, cu regizorul și actorii în majoritate în vârstă de sub 30 de ani, O lună în Thailanda ar putea să vorbească pe limba ta, mai ales dacă faci parte dintre spectatorii care nu apreciază filmele noastre minimaliste și ancorate în trecut. Premiera de azi, inclusă și în competiția Săptămâna internațională a criticii găzduită de prestigiosul festival de la Veneția, spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), un tânăr gata să sărbătorească alături de iubită și prieteni Revelionul, dar va ajunge măcinat de fantoma unei foste iubiri. O cronică AICI.

În căutarea lui Nemo 3D
Recunoaștem că nu am apucat să se vedem versiunea 3D a mult iubitei animații care a ajuns, cu povestea captivantă a peștelui-clovn Marlin, pornit peste oceane și mări în căutarea fiului său Nemo, cel mai vândut DVD din toate timpurile în 2004. Refăcut 3D (iar cronicile spun că apa nu a arătat niciodată mai bine în 3D) și dublat în românește, premiera de azi îți dă ocazia să-ți duci puștiul la cinema și să-l cunfunzi în apele albastre ale oceanelor, fără să te mai stresezi cu cititul replicilor. Noi apreciem consumul filmelor în confortul propriei case, dar nimic nu se compară cu experiența unei astfel de animații văzute pe ecran mare. Cu siguranță o să-ți facă și ție plăcere să te reîntâlnești cu uituca Dory, cu broaștele țestoase, balenele, aricii de mare și toate celelalte simpatice personaje ale animației lui Andrew Stanton.

Tu la ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Mishu25 pe 16 noiembrie 2012 11:08
Finding Nemo 3D se difuzeaza doar dublat in romana. Insa nu am observat nicio reactie de nemultumire, probabil imbecilizarea e definitiva. Din punctul meu de vedere, daca nu ii pot auzi pe Albert Brooks, Ellen DeGeneres sau Geoffrey Rush, nu are niciun sens sa il vad. Dar se pare ca nu ii pasa nimanui, a devenit acceptabil
lexy.blu pe 16 noiembrie 2012 12:56
Subscriu parerii tale!! Cea mai mare porcarie pe care o poti face unui film e sa il dublezi in romana. O mare parte din farmec este sa auzi vocile originale ale personajelor, cu intonatiile lor speciale. Este o mare prostie sa le dublezi in romana.
victor_neo75 pe 18 noiembrie 2012 01:56
Si eu eram anti dublaj pana cand a trebuit sa merg prin toamna lui 2008 cu un amic, cu unchiul si matusa lui alaturi de nepoticile lui de pana in 10 ani la varianta in romana a lui Bolt (2008) cu vocile lui Virgil Iantu, Mihaela Radulescu si Dani Otil. Si am avut o surpriza foarte placuta, dupa 15-20 de minute de film chiar ma obisnuisem cu ideea dublajului, ba chiar m-a surprins placut ca unele din melodiile in engleza erau cantate destul de bine si in romaneste. Dublajul este in general realizat pt cei mici, iar daca este si bine realizat cu voci bine alese nu mai gasesc nici o problema "grava" in a vizualiza astfel animatia respectiva. Sper in schimb sa nu se dubleze vreodata restul filmelor care nu sunt animatii!
Razvan600 pe 16 noiembrie 2012 13:09
Saga Amurg: Zori de zi - partea 2.
mariusdbrsc pe 16 noiembrie 2012 13:18
BINE CA SE TERMINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Chelbos pe 16 noiembrie 2012 14:09
am vazut recent filmul În căutarea lui Nemo. este foarte bun, mergeti sa il vedeti daca nu v-ati uitat pana acum. cat despre dublarea in limba romana am o parere foarte proasta. nu cred ca va fi actor care o sa reuseasca sa imite la perfectie vocile personajelor.
rizea.alex70 pe 16 noiembrie 2012 14:47
Merg la Saga Amurg:Zori de zi.
aly_alina pe 18 noiembrie 2012 12:45
am fooost la Twlight !!! e suuuoerb si o regie destul de originala !!! cel mai frumos din toate 5 ;)
alex_il_fenomeno pe 23 decembrie 2012 12:24
vreau sa vad O luna in Thailanda.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells