Premierele săptămânii 22-28 august 2014

de Ştefan Dobroiu în 22 Aug 2014
Află ce-i de văzut în acest weekend pe marile ecrane

I-am spune săptămâna energiei şi a pasiunii, pentru că pe marile ecrane din România se lansează cinci premiere, fiecare cu intensitatea ei specifică. Iată mai jos recomandările Cinemagia cu privire la posibilităţile cinematografice ale acestui weekend care nu se anunţă prea bun de ştrand şi stat pe-afară!

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de weekend şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Ţestoasele Ninja
Donatello, Rafael, Leonardo şi Michelangelo erau printre cele mai iubite personaje în anii '90, aşa că mulţi aşteaptă cu nerăbdare să vadă cum au făcut ei trecerea pe marele ecran. Te poţi aştepta liniştit la multă acţiune şi ceva umor, iar faptul că producător este Michael Bay garantează că un buget generos a fost cheltuit pe efectele speciale. De cealaltă parte a baricadei se află redutabilul Shredder (William Fichtner), planurile sale odioase afectând siguranţa unui întreg oraş, ceea ce le va face pe ţestoase să-şi dovedească pe ecran extraordinarele abilităţi în multiple stiluri de luptă şi mânuirea unui arsenal extrem de variat de arme.

Click AICI pentru o cronică.

Sin City: Am ucis pentru ea/Sin City: A Dame to Kill For
După aproape un deceniu, Robert Rodriguez se întoarce la una dintre cele mai populare lumi fictive din filmografia sa, oraşul Sin City. Un film sumbru şi violent, despre dragoste fără speranţă şi răzbunare fără limite, într-un oraş în care pericolul pândeşte la tot pasul, iar cei slabi îşi află numaidecât sfârşitul dacă stau în calea celor puternici. Cea mai interesantă achiziţie a continuării este Eva Green în rolul seducătoarei Ava Lord, o femeie în stare să trezească pasiuni nimicitoare pentru a-şi duce la bun sfârşit sinistrele planuri. Mickey Rourke, Jessica Alba, Rosario Dawson şi Bruce Willis se întorc în rolurile din prima parte a seriei. Josh Brolin îl înlocuieşte pe Clive Owen în rolul protagonistului Dwight McCarthy.

Dansul dragostei: Bătălia starurilor/Step Up: All In
A cincea parte din franciza care l-a făcut celebru pe Channing Tatum nu a fost lăudată pentru scenariu şi intrigă, ci pentru extraordinarele coregrafii de pe ringul de dans. Sequelul prilejuieşte reîntâlnirea unora dintre actorii din părţile anterioare ale francizei, aduşi împreună de organizarea unui concurs de dans în strălucitorul Las Vegas. Pentru a asigura o nouă victorie, Camille (Alyson Stoner), Andie (Briana Evigan), Moose (Adam G. Sevani), Eddy (Misha Gabriel), Jason (Stephen Boss) şi Sean (Ryan Guzman) trebuie nu doar să inventeze cele mai spectaculoase coregrafii acrobatice, ci şi să înţeleagă adevăratul spirit al unei echipe.

Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti
Această colecţie de cinci scurtmetraje cu şi despre dragoste realizate de tineri regizori români, fiecare poveste având ca fundal un alt cartier al Bucureştiului, a avut deja două proiecţii în avanpremieră primite cu entuziasm de public. Ne-am bucura dacă i-ai da o şansă acestui concept interesant, un film omnibus despre numeroasele feţe ale dragostei şi ale vieţii în doi. Noi sperăm din tot sufletul ca acest concept, unica şansă a tinerilor regizori de a-şi vedea scurtmetrajele incluse în programul cinematografelor, să devină o prezenţă familiară pe ecranele din ţară, iar scurtmetrajele să nu mai aibă proiecţii exclusiv în festivaluri.

Nuntă în ofsaid/La gran familia española
Este greu să găseşti o combinaţie mai potrivită de comedie şi dramă decât cea din Nuntă în ofsaid, marele hit comic al cinema-ului spaniol în 2013. Ai toate şansele să observi cum îţi apar lacrimi în ochi la câteva secunde după ce ai râs în hohote. Regizorul Daniel Sánchez Arévalo îmbină într-un mod extrem de imprevizibil umorul şi emoţia, iar filmul său emană o energie cuceritoare, debordantă şi luminoasă. În centrul atenţiei este o nuntă de pomină, în care cinci fraţi vor afla o mulţime de lucruri despre ceilalţi, dar şi despre ei înşişi.

Pentru o cronică click AICI.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Sin City: A Dame to Kill For, Step Up: All In, Teenage Mutant Ninja Turtles, La gran familia española, Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells