Premierele săptămânii 21-27 iulie 2017

de Ştefan Dobroiu în 21 Iul 2017
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Toropiţi de căldură, amatorii de cinema din ţară au toate şansele să ajungă totuşi în faţa marilor ecrane în acest weekend, deşi se lansează doar două filme. Ambele foarte aşteptate, dar din motive diferite, cele două titluri oferă publicului imagini spectaculoase, prin urmare ar fi o idee să fie văzute în cele mai bune condiţii. Iată mai jos recomandările noastre.

Pe lângă două premiere, timişorenii au parte de festivalul de film Ceau, Cinema, care se termină pe 23 iulie. Festivalul oferă prima proiecţie din România a filmului Mariţa, debutul în lungmetraj al lui Cristi Iftime premiat la festivalul de la Karlovy Vary, şi o nouă ocazie de a vedea documentarul lui Alexandru Solomon, Ouăle lui Tarzan. Ediţia din acest an a festivalului atrage atenţia şi asupra faptului că Timişoara, important centru cultural al României, nu dispune de nicio sală dedicată cinematografului de artă.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Dunkirk
Cel mai nou film al lui Christopher Nolan ne aruncă în mijlocul groazei şi al haosului războiului. Dunkirk descrie evacuarea soldaţilor britanici şi francezi obligaţi de armata nazistă să se regrupeze pe plajele oraşului francez Dunkerque. Ţintă a avioanelor inamice şi cu tancurile germane presând la periferia oraşului, peste 300.000 de soldaţi aşteaptă salvarea dinspre mare, de unde distrugătoarele britanice ar trebui să-i culeaga pentru a-i transporta în Anglia. Sunt momente de tensiune maximă, iar Nolan reuşeşte să recreeze extenuanta obsesie că următoarea secundă ar putea fi ultima. Cu evenimentele prezentate necronologic din trei perspective (cea a soldaţilor de pe plajă, cea a aviatorilor britanici care încearcă să doboare avioanele inamice şi cea a marinarilor civili ce ar trebui să ajute la evacuarea soldaţilor) şi ritmate de muzica omniprezentă, asurzitoare a lui Hans Zimmer, experienţele extreme ale soldaţilor fac publicul să se chircească în scaunul de cinema, intuind poate pentru prima oară în viaţă oroarea războiului.

Cronica noastră, aici.

Valerian și oraşul celor o mie de planete/Valerian and the City of a Thousand Planets
Este cel mai scump film francez şi totodată cel mai scump film independent din toate timpurile şi o nouă aventură spaţială creată de neobositul Luc Besson, la exact 20 de ani de la Al cincilea element. Tot mai cunoscuţii Dane DeHaan şi Cara Delevingne îi interpretează pe Valerian şi Laureline, agenţi speciali din secolul 28 a căror sarcină este să menţină ordinea în teritoriile ocupate de oameni. Misiunea lor îi va aduce pe Alpha, gigantică metropolă în care specii diferite trăiesc în pace, dar aceasta va fi curând ameninţată de o forţă întunecată, punând în joc viitorul întregului univers. Cu un buget de peste 200 de milioane de dolari, filmul foloseşte resurse gigantice pentru a crea un univers colorat, extravagant şi exuberant pe care îl explorează pe îndelete de-a lungul a 137 de minute.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Dunkirk, Valérian and the City of a Thousand Planets, The Fifth Element

Alte știri din cinema

Scenariul episodului pilot al lui Judge Dredd: Mega-City One a fost finalizat

Serialul postului SyFy ar putea fi lansat anul viitor

Ce vedem în IMAX și 4DX vara aceasta

Iată ce filme poţi urmări în următoarele luni în cele mai cool formate de cinema

Tom Hardy, despre viitorul filmelor Mad Max

„De la bun început a fost în plan o trilogie”, a declarat starul la San Diego Comic-Con 2018

Guardians of the Galaxy 3 a rămas fără regizor după dezvăluirea unor mesaje ofensatoare

James Gunn, care a stat la cârma primelor două filme din serie, a fost concediat de studiourile Disney

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 22 iulie 2017 12:59
doua filme pe care nu le-as vedea nici pentru tot aurul din lume
Theodor2011 pe 22 iulie 2017 13:20
:))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells