Premierele săptămânii 21-27 decembrie 2019

de Ştefan Dobroiu în 21 Dec 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

În fiecare an, ultimele două weekend-uri sunt speciale: zilele libere de Sărbători pot atrage în cinematografe numere neaşteptat de mari de spectatori, iar distribuitorii globali programează pentru lansare un număr mai mic de premiere, doar două în fiecare weekend, dar cu titluri extrem de tentante. Iată mai jos recomandările noastre cu privire la cele patru titluri, toate disponibile de azi sau mâine în programul cinematografelor.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Aquaman/21 decembrie
Cel mai lejer blockbuster DC Comics recent, acest film sugerează că studiourile Warner au învăţat în sfârşit că poate nu e o idee bună să-ţi copleşeşti publicul cu gravitatea unor Superman şi Batman gata să ia pe umeri problemele lumii întregi. În regia lui James Wan (The Conjuring, Furious 7), Aquaman este categoric cel mai distractiv film din DCEU (DC Extended Universe) şi are toate şansele să-ţi placă, mai ales dacă pui la socoteală faptul că îţi va lua ochii cu excelente şi inovatoare efecte speciale. Mai mult, blockbusterul are în centrul atenţiei un supererou ataşant, Arthur Curry/Aquaman (Jason Momoa), căruia nu-i e deloc teamă să-şi accepte propriile limite şi să râdă de ele. Poate că unora filmul le place şi pentru că aşteptările sunt mici, dar noi ne îndoim că te vei plictisi vreo secundă dacă îi dai lui Aquaman o şansă la cinema.

Cronica noastră, aici.

Mary Poppins Returns/21 decembrie
Într-o analiză a următoarelor premii Oscar, publicaţia The Hollywood Reporter sugera că acest sequel la megahitul din 1964 ar putea avea şanse la premii din simplul motiv că este unul dintre puţinele filme cu mesaj pozitiv aflate în cursa pentru statuete. Vom vedea în februarie dacă analiza se verifică, dar până atunci trebuie să recunoaştem că premiera este parţial o dezamăgire. Fanii primului film şi ai genului muzical îl vor aprecia, dar oare durata prea mare, interpretările prea teatrale şi numerele muzicale nu întru totul prietenoase cu spectatorii mai reticenţi vor reuşi să-i aducă eroinei titulare noi admiratori? În orice caz, filmul trebuie lăudat pentru câteva coregrafii spectaculoase şi pentru mesajul peren: ce e viaţa fără un strop de magie? Mary Poppins revine poate fi văzut în România atât în versiune originală, cât şi dublat.

Spider-Man: Into the Spider-Verse/28 decembrie
Animaţia Sony se lansează weekend-ul viitor, dar avanpremierele încep de sâmbătă, 22 decembrie. Trebuie spus de la început că criticii s-au îndrăgostit de această nouă revizitare a supereroului Marvel (97% cronici pozitive pe rottentomatoes.com), dar nici rating-ul imdb nu este mult mai prejos: 8,8. Filmul a primit laude cvasi-unanime privind inventivitatea scenariului, umorul şi ingeniozitatea grafică, iar faptul că povestea are în centrul atenţiei mai multe versiuni din dimensiuni diferite ale supereroului (inclusiv Spider-Ham, un porc) lasă loc pentru aventuri pe de o parte familiare (până la urmă filmul este o poveste a originilor pe care am mai văzut de câteva ori pe ecrane) şi pe de alta amuzante şi imprevizibile.

Bumblebee
Etichetat drept "primul film Transformers a cărui inimă bate", acest prequel îl are în centrul atenţiei pe unul dintre cei mai populari Autoboţi, galbenul şi tăcutul Bumblebee. Faptul că povestea seamănă cu cea din primul film Transformers nu i-a împiedicat pe critici să salute premiera cu cronici elogioase şi să-l laude pe regizorul Travis Knight (Kubo and the Two Strings) pentru debutul său live action. Acţiunea are loc înainte de Transformers, în anul 1987, când războiul civil de pe Cybertron îl determină pe Optimus Prime să-şi trimită aghiotantul pe Terra, pentru a pune aici bazele unui avanpost unde Autoboţii să se regrupeze. Doar că socoteala de acolo nu se potriveşte cu cea de la noi, iar Bumblebee va avea nevoie de ajutorul adolescentei Charlie (Hailee Steinfeld, nominalizată la Oscar pentru rolul din westernul True Grit) pentru a supravieţui şi a-şi duce misiunea la bun sfârşit.

Ce film vei vedea la cinema în ultimele săptămâni ale lui 2018?

Exploreaza subiecte similare:

Bumblebee , Mary Poppins Returns, Spider-Man: Into the Spider-Verse, Aquaman

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 27 decembrie 2018 10:45
Am văzut Mortal Engines şi Aquaman. O să mai mă duc la Bumblebee şi Spiderman Into The SpiderVerse.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells