Premierele săptămânii 21-27 decembrie 2012

de Ștefan Dobroiu în 21 Dec 2012
Premierele săptămânii 21-27 decembrie 2012

Penultimul sfârşit de săptămână al anului (şi, sperăm, ultimul sfârşit al lumii) ar trebui să te îndemne să faci o vizită sau chiar mai multe la cinema. Una dintre cele mai aşteptate ecranizări ale ultimilor ani, o comedie neagră cu şanse la Oscarul pentru scenariu şi o comedie câştigătoare la Cannes se bat pentru atenţia ta, iar printre ele se strecoară un film românesc independent, apărut parcă de nicăieri.

Viaţa lui Pi
Nu ne-am mira ca Viaţa lui Pi să fie cel mai de succes film al weekendului, căci premiera chiar are cu ce te atrage în faţa marelui ecran. Poate ai citit şi recitit romanul şi eşti curios cât de fidel a putut ecraniza Ang Lee superba poveste a lui Yann Martel. Sau poate eşti pur şi simplu curios să afli istoria adolescentului indian care a plutit sute de zile pe apele Oceanului Pacific, însoţit în barca de salvare de un fioros tigru bengalez. Un veritabil succes 3D al lui 2012, Viaţa lui Pi îţi spune o mulţime de lucruri despre perseverenţă şi supravieţuire, având timp să se aplece şi asupra bunei înţelegeri între religii. Bineînţeles, filmul nu are cum să capete profunzimea romanului scris la persoana I al lui Martel, care-ţi dă undă verde în cele mai ascunse gânduri ale simpaticului Pi, dar ne poţi crede pe cuvânt că o mai bună ecranizare decât cea a lui Ang Lee ar fi fost imposibilă. Categoric un film de văzut!

Poţi citi cronica lui Mihnea AICI.

Şapte psihopaţi şi un câine
Violent, sângeros şi surprinzător de amuzant, filmul lui Martin McDonagh (ar trebui să-l ştii datorită excelentului In Bruges) porneşte de la o premisă trăsnită (un actor şomer fură din greşeală câinele favorit al unui gangster psihopat şi deci gata de orice pentru a-şi recupera odorul) pentru a continua şi mai trăsnit o poveste plină de reacţii demente, umor ireverenţios şi valuri de sânge. Colin Farrell, Sam Rockwell, Christopher Walken şi Woody Harrelson sunt excelenţi în rolurile unor personaje care mai de care mai sărite de pe fix, cu Tom Waits trecând delicios prin cadru cu un iepuraş alb în braţe. Şi da, micul Bonny, căţelul shitzu şterpelit din nebăgare de seamă este atât de simpatic, încât sunt toate şansele să-ţi cauţi şi tu unul după proiecţie. Noi spunem fără nicio ezitare că Şapte psihopaţi şi un câine este unul dintre cele mai originale şi inventive filme ajunse pe marile noastre ecrane în 2012 şi chiar te rugăm să nu-l ratezi. Atenţie, este interzis minorilor!

Poţi citi o cronică AICI.

Partea îngerilor
Am constatat de nenumărate ori că cititorii Cinemagia nu prea sunt sensibilizaţi de faptul că o premieră a săptămânii a câştigat un premiu la Cannes. Dar cum să rămâi indiferent la argumentul că Partea îngerilor, în regia lui Ken Loach şi cu debutantul Paul Brannigan în rolul principal, este şi film câştigător la Cannes, dar şi o comedie? Etichetat încă din mai drept un „Full Monty scoţian”, Partea îngerilor spune povestea lui Robbie, un tânăr delincvent din Glasgow, căruia viaţa îi oferă o a doua şansă. „Pornind de la o temă apăsătoare - situaţia unei generaţii căreia viitorul nu prea are ce să-i rezerve, Ken Loach dă un film înviorător, amuzant, optimist. E o alegere potrivită pentru o vizionare în această parte a anului, pentru efuziunea de sentimente pozitive pe care le naşte”, este de părere Gloria.

Poţi citi cronica ei AICI.

Jocul
Nu am aflat de acest film decât luni dimineaţa, când a apărut, parcă din neant, în programul cinematografelor. Jocul este primul lungmetraj produs de o facultate de arte din România, cea aparţinând universităţii Hyperion. Iată sinopsisul: „Filmul Jocul prezintă povestea de dragoste dintre doi tineri care încearcă să îşi găsească propria identitate. Într-o lume aflată în descompunere, acest lucru poate deveni o aventură periculoasă.” În Bucureşti premiera este prezentă doar în programul cinema Scala, iar în ţară mai poate fi văzută în Cluj, Craiova, Ploieşti şi Târgu Mureş.

La ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 21 decembrie 2012 13:27
Astept cu nerbdare saptamana viitoare cand va avea premiera Jack Reacher. In aceasta saptamana e tentant doar Life of Pi
Razvan600 pe 21 decembrie 2012 17:37
Viata lui Pi
rizea.alex70 pe 21 decembrie 2012 19:20
Viata lui Pi
alex_28 pe 21 decembrie 2012 20:59
viata lui pi
alex_il_fenomeno pe 19 ianuarie 2013 13:45
O saptamana buna, cu numeroase filme interesante.
forever_young_ pe 29 iulie 2020 23:06
viata lui pi a confirmat !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells