Premierele săptămânii 20-26 aprilie 2018

de Ştefan Dobroiu în 20 Apr 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Cu o săptămână înainte de lansarea lui Avengers: Infinity War, ar fi fost nerealist să aşteptăm premiere de anvergură pe marile noastre ecrane. Selecţia weekend-ului celebrează filmul de gen şi, deşi premierele nu par să fie de neuitat, iar cronicile lor nu sunt extrem de laudative, ele ar putea satisface diverse categorii de public. Avem film cu vampiri realizat în România, animaţie pentru întreaga familie, o dramă romantică pentru adolescenţi, un film german premiat la Cannes şi o comedie... cu proşti. Habar nu avem care dintre ele ar putea urca pe primul loc în box office-ul săptămânii! Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Oferta cinematografică a weekend-ului beneficiază şi de două festivaluri de film, ambele în Bucureşti: Cinepolitica, care aduce în cinematografe cele mai noi şi lăudate filme politice recente, şi DaKINO, cel mai longeviv festival din ţară, ajuns la a 27-a ediţie.

The Wanderers: The Quest of The Demon Hunter/Vânătorul de spirite
Cu siguranţă cea mai bizară ofertă a săptămânii, Vânătorul de spirite este o nouă încercare românească pe tărâmul horror-ului. Într-o industrie de film ale cărei astfel de încercări pot fi numărate pe degetele de la o singură mână, explorarea acestui gen popular trebuie salutată, chiar dacă din trailer filmul nu pare să se ridice la înălţimea aşteptărilor, aglomerând vechile clişee despre Transilvania, conace boiereşti bântuite şi vampiri. Armand Assante este Louis, vânător de vampiri american momit în pitoreasca Transilvanie de jurnalistul Robert (Lior Ashkenazi, pe care poate nu o să-l vezi în The Wanderers, dar categoric nu trebuie să-l ratezi în excelentul Foxtrot, film antirăzboi ce se va lansa în iunie). Aici au loc evenimente extreme, presărate cu apariţii ale unor actori români precum Răzvan Vasilescu şi Raluca Aprodu.

Aus dem Nichts/În întuneric/In the Fade
Noul film al lui Fatih Akin ne-o arată pe Diane Kruger în rolul Katjei, o femeie a cărei viaţă este distrusă atunci când soţul şi fiul îi sunt ucişi într-un atentat cu bombă. Faptul că soţul este de origine kurdă şi că ea este nemţoaică are consecinţe adânci în acest film despre justiţie şi răzbunare. In the Fade este inspirat dintr-un caz petrecut în realitate şi intens mediatizat în Germania, acesta subliniind rasismul, xenofobia şi prejudecăţile de la formele lor cele mai subtile până la cele letale. Alegerea lui Kruger a fost justificată şi pentru asemănarea ei cu portretul-robot al nemţoaicei blonde şi cu ochi albaştri, ajutându-i pe mulţi germani să se identifice cu victimele atacurilor, care de obicei sunt ei, "ceilalţi". "Recompensat" cu un inexplicabil rating "Interzis minorilor" în România, În întuneric poate nu îţi va dezvălui profunzimile politicilor sociale ale Europei, dar cu siguranţă te va face să-ţi îmbrăţişezi familia după ce te întorci de la cinema.

Duck Duck Goose/Raţă, raţă şi gâscan
Un gâscan teribilist află ce înseamnă responsabilitatea de părinte în această animaţie realizată de echipa răspunzătoare pentru franciza Shrek. Peng refuză cu îndârjire să respecte regulile în cârdul ce se pregăteşte de următoarea migraţie spre ţările calde, dar viaţa îi va da curând o lecţie: salvarea a doi pui de raţă din ghearele unei pisici îl va învăţa că uneori regulile şi comportamentul previzibil sunt cele mai indicate atunci când ai în grijă fiinţe neajutorate. Cu cele două perspective asupra statutului de părinte, animaţia ar putea provoca discuţii constructive între cei mici şi cei mari, deşi filmul pare destinat mai degrabă prichindeilor.

Midnight Sun/Sub soarele nopţii
Poate o boală genetică rară, ce nu permite expunerea la soare, să stea în calea unei relaţii? Evident! Dar este în acelaşi timp o premisă ce subliniază importanţa intensităţii unui anumit moment. Se spune adesea că unii ajung la vârste înaintate fără să fi trăit cu adevărat nicio clipă, iar această dramă ce ar vrea să verşi şiroaie de lacrimi în întunericul sălii de cinema tocmai asta intenţionează să dovedească. În centrul atenţiei este Katie (Bella Thorne), o adolescentă care suferă de o boală genetică rară ce-i interzice expunerea la soare. De ani de zile, Katie iese din casă numai noaptea, încercând să facă tot posibilul să ignore că de fapt trăieşte într-o închisoare activată de soare. Când Charlie (Patrick Schwarzenegger, fiul lui Arnold), tipul pe care îl plăcea, o invită în oraş, Katie trebuie să ia o grea decizie. Trebuie să facem şi o precizare: criticii nu s-au grăbit deloc să laude filmul.

Super Troopers 2/Super poliţişti 2
Când în 2001 se lansa comedia Super Troopers, nimeni nu se aştepta ca încasările să fie de opt ori mai mari decât bugetul. Iată că 17 ani mai târziu se lansează sequelul, un nou aşa-zis "film cu proşti", despre o secţie de poliţie din nordul SUA ai cărei angajaţi nu mai pot de bucurie când "ţara are din nou nevoie de ei": când se dovedeşte că un orăşel canadian se află de fapt pe teritoriul SUA, "super poliţiştii" sunt trimişi să înlocuiască poliţia călare canadiană din mica localitate. Evident, iniţiativa va înfrunta probleme atât din cauza situaţiei inedite, cât şi din cauza faptului că "super poliţiştii" sunt de fapt nişte "super idioţi". Cronicile nu au fost încurajatoare, dar filmul poate fi o idee bună pentru distracţie inofensivă la cinema.

La ce film mergi weekend-ul acesta?

Exploreaza subiecte similare:

Aus dem Nichts, The Wanderers: The Quest of The Demon Hunter, Duck Duck Goose, Midnight Sun, Super Troopers 2, Avengers: Infinity War

Alte știri din cinema

Primele reacții la filmul Shazam!

Cel mai captivant film DCEU de până acum, conform părerii criticilor de film, are suflet, magie, provoacă râsete şi senzaţii tari

Record. Captain Marvel trece de bariera de 900 milioane dolari

A depăşit încasările unor filme cu supereroi precum: Thor:Ragnarok (854 milioane dolari), Venom (855 milioane dolari) şi Spider-Man: Homecoming (880 milioane dolari)

În timpul filmărilor la Game of Thrones, Emilia Clarke a supraviețuit unui atac cerebral

„Dacă e să fiu sinceră, în fiecare clipă din zi credeam că o să mor”, a declarat actrița

După Captain Marvel, Brie Larson e alături de Samuel L. Jackson în Unicorn Store

Este filmul în care actrița de 29 de ani debutează ca regizoare

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells