Premierele săptămânii 18-24 octombrie 2013

de Ştefan Dobroiu în 18 Oct 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

O nouă săptămână în care ne e imposibil să prevedem ce premieră ar putea urca pe prima poziţie în topul încasărilor. Probabil că lupta cea mare se va da între Hugh şi Keanu. Iată în materialul de mai jos recomandările Cinemagia cu privire la noutăţile cinematografice de vineri. Consultă programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de weekend.

Prizonieri/Prisoners
Este regizat de Denis Villeneuve (cunoscut pentru filmul canadian nominalizat la Oscar Incendies) şi are o distribuţie de excepţie: Hugh Jackman, Viola Davis, Terrence Howard şi Maria Bello sunt două cupluri prietene care se reunesc pentru a sărbători Ziua Recunoştinţei. Bucurie mare şi pe cele două fetiţe, Anna şi Joy, care de-abia aşteaptă să se joace împreună. Doar că o ocazie de sărbătoare se transformă într-un coşmar, căci fetele dispar fără urmă. Când detectivul Loki (Jake Gyllenhaal), însărcinat cu rezolvarea cazului, nu pare să facă faţă situaţiei, unul dintre taţi începe o investigaţie pe cont propriu, cu rezultate dramatice pentru toţi cei implicaţi. Lansat în cadrul festivalului de la Toronto Prisoners a fost foarte bine primit de critici, care i-au apreciat complexitatea emoţională.

Ucigaş cu suflet pur/Man of Tai Chi
Keanu Reeves regizor, scenarist şi interpret al personajului negativ? E ceva vreme de când nu l-am mai văzut pe Reeves pe marele ecran (îl vom revedea în decembrie 47 Ronin, film inclus de noi în lista blockbusterelor de neratat cu premiera până la sfârşitul anului - click AICI), iar acest film cu arte marţiale ar putea fi o plăcută reîntâlnire. Man of Tai Chi este în primul rând un omagiu adus lui Tiger Chen, campionul care l-a antrenat pe Reeves la filmările trilogiei Matrix şi pe care actorul a ţinut să-l răsplătească dându-i rolul principal în debutul său în regie. Din punctul de vedere al premisei, interesantă este filozofia Tai Chi, tehnică de luptă eminamente non-agresivă, dar şi efectele psihologice devastatoare ale renunţării la aceasta: eroul, un tânăr practicant Tai Chi, se implică în underground-ul luptelor ilegale. Te poţi aştepta la coregrafii extraordinare.

Carrie
Nu există nicio îndoială că prima ecranizare a romanului lui Stephen King, regizată în 1976 de Brian de Palma, este foarte datată acum, ceea ce făcea ca o actualizare să fie mai mult decât binevenită. Cinemagia a văzut filmul aseară şi, deşi combinaţia Chloe Moretz şi Julianne Moore părea promiţătoare, rezultatul nu este convingător. Moretz nu se potriveşte deloc rolului, şleampăta adolescentă Carrie pe care viaţa alături de mama habotnică nu o pregăteşte pentru şocul primei menstruaţii, ceea ce o expune, cu consecinţe devastatoare, batjocurilor colegelor de liceu. Filmul eşuează şi în prezentarea vieţii de liceu, cu diferenţele gigantice între elevii populari şi cei complet trecuţi cu vederea, dar şi la capitolul horror: puterile telechinetice ale lui Carrie nu sunt decât motorul unor scene de acţiune realizate într-o doară, unele alegeri ale regizoarei Kimberly Peirce (vezi faţa proptită în parbriz, de exemplu) fiind pe cât de neverosimile pe atât de rizibile. Lucru cu atât mai supărător cu cât discutăm de regizoarea lui Băieţii nu plâng niciodată, filmul care i-a adus lui Hilary Swank un premiu Oscar...

Atât timp cât voi trăi/Jab Tak Hai Jaan
A trecut mult prea mult timp de la ultima premieră indiană pe marile noastre ecrane, prin urmare iniţiativa distribuitorului BML Movie Entertainment nu poate decât să ne bucure. Spectatorii din România au ocazia să vadă acum că filmul bollywoodian, care unora le-ar putea părea rizibil cu momentele lui dansante şi playback-ul încăpăţânat, a evoluat mult în ultimii ani. De vineri putem vedea pe ecrane Atât timp cât voi trăi, o dramă cu Shah Rukh Khan în rolul principal şi un subiect melodramatic: după ce are o deziluzie în dragoste, tânărul Samar devine genist, riscându-şi viaţa în fiecare zi pentru că, crede el, nu mai are nimic de pierdut. Cu programul cinematografelor dominat de filme de la Hollywood, iată că dinspre est vine o gură de aer proaspăt!

Câinele japonez
Este debutul în lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu şi reprezintă o nouă întâlnire cu Victor Rebengiuc în rolul principal, după ce reputatul actor a impresionat acum patru ani în Medalia de onoare. Lansat în cadrul festivalului de la San Sebastian, Câinele japonez a fost primit bine de critica internaţională, care i-a apreciat sinceritatea şi economia de mijloace prin care Jurgiu explorează o scurtă perioadă din viaţa lui Costache Moldu, un bătrân ce a pierdut totul după o viitură. Venirea fiului emigrat din Japonia şi însoţit acum de soţia japoneză şi fiul Koji, îi va da de gândit lui Moldu, bătrânul având de făcut o grea alegere. Recunoaştem că nouă filmul ne-a părut o idee prea simplu, dar am apreciat modul cum regizorul debutant surprinde suflul vieţii la ţară.

Care este cea mai interesantă premieră a săptămânii? 

Exploreaza subiecte similare:

Prisoners, Carrie, Jab Tak Hai Jaan, Câinele japonez, Man of Tai Chi

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 18 octombrie 2013 10:41
Carrie: singurul care ma intereseaza.
wildinthecountry pe 18 octombrie 2013 11:07
prisoners de departe
unul din cele mai bune filme ale anului de pana acum
restul sunt porcarii iar filmele romanesti...not my style

wildinthecountry pe 18 octombrie 2013 11:13
carrie deja are un procent sub 50 % pe RT..nu pare a fi decat un remake grosolan tipic american..dar ramane de vazut..o sa vizionez filmu si apoi postez review.... poate sunt persoane care nu au citit cartea si vazut filmul original si sunt sanse ca ei sa fie impresionati dar restul...slabe sanse....
wildinthecountry pe 18 octombrie 2013 19:05
Mie mi - a placut f mult filmul Nu am vazut sa fie hibe A fost imprevizibil Nota 10 din partea mea
dana1234 pe 18 octombrie 2013 11:13
Eu am vazut si Man of Tai Chi si daca esti fan al filmelor cu batai, merge. Keanu joaca un pic cam dubios, dar are rol secundar, deci nu deranjeaza foarte tare.
wildinthecountry pe 18 octombrie 2013 11:18
keanu cred ca e cel mai slab actor f cunoscut(aceeasi moaca inexpresiva,impenetrabila in toaate filmele fara pic de versatilitate) si in acelasi timp overrated..daca nu exista matrix ar fi fost de mult uitat..si asa e cam uitat in schimb a jucat intr-un film pt care eu am o slabiciune..a walk in the clouds
Mishu25 pe 18 octombrie 2013 11:38
Prisoners in primul rand, dar sunt tentat si de Man of Tai Chi
victor_neo75 pe 18 octombrie 2013 13:47
De cand un clasic precum Carrie (1976) e considerat "foarte datat"? Filme clasice precum Casablanca (1942), Gone with the Wind (1939), It's a Wonderful Life (1946), Lawrence of Arabia (1962) si lista poate sa continue nu vor fi considerate niciodata datate. Iar din categoria horror presupun ca dupa voi sunt datate si Psycho (1960), Alien (1979), Aliens (1986), The Thing (1982), Jaws (1975). Carrie (1976) este imediat dupa The Shining (1980) unul din cele mai bune adaptari dupa povestile scrise de Stephen King si totodata unul din cele mai bune filme drama horror din toate timpurile.

Din filmele de saptamana asta numai Prisoners pare interesant desi atmosfera sumbra nu m-a convins sa fac drumul pana la un cinema. Tot raman la premierele din noiembrie Captain Phillips (1 noiembrie) si The Counselor (15 noiembrie), desi nu sunt de lepadat nici Escape Plan si nici Delivery Man.

AndreBlack pe 18 octombrie 2013 19:15
Carrie si Prisoners .
radu3455 pe 18 octombrie 2013 20:05
Prisoners doar atat restul e can can
aavramescu23 pe 19 octombrie 2013 07:45
Carrie si Prisoners. Saptamna trecuta n-am avut ce sa vad la cinema. Nu era niciun film care sa merita. Dar saptamana asta voi vedea 2. Din pacate n-am vazut Rush pt ca nu l-au adus la Timisoara
sabinalin pe 19 octombrie 2013 10:27
"Cainele japonez" e singurul care ma intereseaza! In rest americanisme de serie...
wildinthecountry pe 20 octombrie 2013 07:40
Uita- te la Prisoners E facut de regizorul lui Incendies 2010 Nu o sa iti para rau..
MikkaelWolfganger pe 19 octombrie 2013 18:42
Am vazut deja Tai Chi si e jumara.In rest ce sa zic.Prioners,neinteresant, Cainele Japonez e si mai si,mai e chestia indiana care pare trasa din Camil Petrescu.Carrie e filmul meu.Poate nu il vad in cinema,dar de vazut il vad suta la suta.
rizea.alex70 pe 19 octombrie 2013 20:41
Atat timp cat voi trai si cainele japonez...
vladimir84 pe 20 octombrie 2013 19:15
Prisoners si Man of Tai Chi.
alex_il_fenomeno pe 16 noiembrie 2013 13:13
Pe toate trei imi doresc sa le urmaresc :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells