Premierele săptămânii 17-23 ianuarie 2014

de Ştefan Dobroiu în 17 Ian 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Am aflat ieri nominalizările la premiile Oscar (le găseşti AICI), iar de azi avem ocazia să vedem pe marile ecrane cel mai nominalizat titlu al ediţiei. Iată mai jos recomandările Cinemagia cu privire la premierele săptămânii. Consultă programul proiecţiilor pe site ca să vezi cum strecori o vizită la cinema în planurile de weekend.

American Hustle/Ţeapă în stil american
Un film cu zece nominalizări la Oscar nu mai are nevoie de nicio prezentare. Avem de-a face cu o poveste din lumea fascinantă a unuia dintre cele grozave scandaluri ale anilor '70, în centrul atenţiei fiind un escroc genial, Irving Rosenfeld (Christian Bale), care alături de seducătoarea şi vicleana sa parteneră, Sydney Prosser (Amy Adams), este obligat de împrejurări să lucreze cu un agent FBI plin de idei trăsnite, Richie DiMaso (Bradley Cooper). DiMaso îi impinge pe cei doi în sferele puterii şi ale Mafiei din New Jersey, care sunt pe cât de fascinante pe atât de periculoase. Misiunea lor îi va împinge adesea pe muche de cuţit, cerându-le o imensă prezenţă de spirit şi multă ingeniozitate.

Jack Ryan: Agentul din umbră
Acţiune şi suspans pentru două ore de entertainment de weekend. Noi spunem că, pentru un film care se vrea un început de franciză, Jack Ryan: Agentul din umbră ar fi putut să apese mai adânc pedala acţiunii. Rezultatul este unul curat şi competent, cu Chris Pine în rolul lui Jack Ryan, popularul personaj al lui Tom Clancy şi protagonist al unei serii de bestselleruri ce au promovat genul "thriller tehnologic", Agentul din umbră aduce pe ecrane un plan rusesc de distrugere a economiei americane. Kenneth Branagh îl interpretează pe antagonist, un magnat rus (aşteaptă-te la accent bolovănos) imprevizibil căruia Jack Ryan trebuie să-i dejoace planurile, ajutat parcă prea mult de noroc şi soartă. În orice caz, action-ul arată bine şi, dacă prima jumătate pierde prea mult timp prezentându-şi personajul, a doua e doldora de acţiune şi urmăriri. Prin Moscova!

Grudge Match: Faceţi pariurile
Am intrat la acest film fără nicio aşteptare şi am ieşit chiar plăcut surprins! Este amuzant şi emoţionant în egală măsură, iar Sylvester Stallone şi Robert De Niro arată că nu degeaba au câştigat Oscaruri pentru aducerea pe ecran a unor pugilişti (Taurul furios şi Rocky): meciul final are un twist care sugerează că uneori cum câştigi este mai important decât victoria în sine... O poveste despre cum să profiţi de fiecare şansă oferită şi despre cum să reambalezi greşelile din trecut, Grudge Match nu e filmul perfect, dar categoric este mai mult decât se aşteaptă cei care-i citesc sinopsisul întrebându-se dacă să-i ofere o şansă la cinema. Bineînţeles, aceasta este doar o părere personală (o cronică AICI), Grudge Match fiind în general desfiinţat de critici.

Nimfomana Vol. I
Suntem curioşi să vedem încasările din weekend ale acestui nou "volum" marca Lars von Trier. Cinemagia va vedea la Berlin versiunea completă, în premieră mondială, a călătoriei sexuale a lui Joe (Charlotte Gainsbourg), dar pentru publicul larg există şi această versiune edulcorată, din care au fost îndepărtate scenele prea fierbinţi (chiar şi aşa, premiera a primit ratingul "Interzis minorilor"). Ştim povestea: găsită fără cunoştinţă pe stradă, Joe ajunge în casa unui bărbat (Stellan Skarsgård), căruia îi descrie întreaga ei istorie sexuală şi senzuală, din adolescenţă şi până în prezent. A doua parte a filmului, Nimfomana Vol. II, se lansează pe 7 februarie.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

American Hustle, Nymphomaniac: Volume 1, Nymphomaniac: Part 2, Jack Ryan: Shadow Recruit, Grudge Match

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 17 ianuarie 2014 17:29
American Hustle si Jack Ryan .
xerses pe 17 ianuarie 2014 18:03
Ma intereseaza sa vad Nimfomana Vol. I.
Mishu25 pe 17 ianuarie 2014 18:55
Nymphomaniac distribuit slab, bineinteles
victor_neo75 pe 18 ianuarie 2014 00:43
Pt cine a vazut excelentele Ocean's Eleven (2001) sau The Sting (Cacialmaua) (1973) sa nu aveti asteptari prea mari de la American Hustle (cu toate cele 10 nominalizari la Oscar ale sale). Interesant mi se pare momentan Jack Ryan.
Phantom_sub pe 18 ianuarie 2014 11:08
Tu poti spune asta fiindca l-ai vazut. Prefer sa ma conving singur.
wildinthecountry pe 18 ianuarie 2014 11:37
jack ryan?are you fuckin kiddin' here?
aavramescu23 pe 18 ianuarie 2014 22:21
Am vazut deja Jack Ryan si Grudge match. O sa merg sa vad si American hustle. Wolf of Wall street e demential. Nu cred ca American hustle se va ridica ca nr de specatori. N-am mai vazut sala asa plina de la Avatar.
Sorin87 pe 19 ianuarie 2014 23:00
ma intereseaza Grudge Match: Faceţi pariurile
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2014 15:52
Toate sunt interesante, eu de abia am urmarit un titlu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells