Premierele săptămânii 16-22 octombrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 16 Oct 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Este săptămâna violenţei, a terorii şi a fiorilor, cu nu mai puţin de trei filme cochetând cu cele mai sumbre aspecte ale sufletului uman. Revenim într-o lume mai colorată cu ajutorul unei animaţii dedicate celor mici, dar şi cu ajutorul unei comedii franceze. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Crimson Peak
Este practic imposibil să prevezi ce film va urca pe primea treaptă în box office-ul săptămânii. Să iasă oare în faţă Crimson Peak, datorită proximităţii zilei de Halloween? Vom vedea luni. Până atunci, filmul gotic al lui Guillermo del Toro a fost întâmpinat cu laudele criticilor pentru extraordinarul aspect şi pentru atmosfera neliniştitoare. Crimson Peak, un sumbru conac din Anglia sfârşitului de secol 19, devine fundalul unor experienţe terifiante pentru tânăra scriitoare Edith, venită aici după căsătoria cu fermecătorul sir Thomas (Tom Hiddleston), moştenitorul domeniului. Curând Edith va descoperi că Crimson Peak ascunde secrete extraordinare şi că subteranul conacului este bântuit de creaturi de coşmar.

Macbeth
O experienţă shakespeariană, tratată în stilul violentelor seriale Vikings şi Game of Thrones. Ecranizare după celebra tragedie a lui William Shakespeare, filmul lui Justin Kurzel (care filmează în acest moment Assassin's Creed) îi are în rolurile principale pe Michael Fassbender şi Marion Cotillard. El este Macbeth, general scoţian din secolul 16, determinat de prevestirea unor vrăjitoare să-l asasineze pe Duncan, regele ţării. Ea este Lady Macbeth, unul dintre cele mai bântuitoare personaje feminine din istoria literaturii, care îşi împinge soţul pe calea nebuniei şi a obsesiei pentru putere. Filmul este mult mai fidel textului original decât ne-am fi aşteptat, scenariul păstrând replicile din tragedie. Şi actorii, de altfel, le pronunţă de parcă s-ar afla pe scenă, detaliu ce dăunează implicării privitorului în poveste.

Cronica noastră, aici.

Legend/Gangsteri de legendă
Doză dublă de Tom Hardy în rolurile fraţilor gemeni Ronnie şi Reggie Kray, care au terorizat Londra în anii '50 şi '60. Personalităţile lor diferite sunt principalul motiv pentru care acest film biografic regizat de Brian Helgeland a fost lăudat: îi oferă lui Tom Hardy şansa unor roluri extrem de complexe, pe măsura versatilităţii sale extraordinare. Emily Browning, Christopher Eccleston şi Paul Bettany completează distribuţia acestui film ce merită văzut şi pentru atenţia ieşită din comun cu care recreează atmosfera de acum o jumătate de secol.

O oră de liniște/Une heure de tranquillité
Un milion de francezi au văzut noul film al lui Patrice Leconte (Les Bronzés), despre Michel (Christian Clavier), mare iubitor de jazz care nu îşi doreşte decât o oră de linişte pentru a asculta un album rar. Doar că scenariul îi aruncă în faţă o mulţime de provocări, de la soţia (Carole Bouquet) pe care o apucă subit cheful de vorbă la fiul venit într-o vizită neanunţată. Tracasat de aceste obstacole, Michel va ajunge în stare de orice pentru a se putea retrage în linişte şi savura iubita muzică.

Cuibul Dragonului - Începutul erei războinicilor/Dragon Nest: Warriors' Dawn
Bazată pe popularul joc Dragon Nest, animaţia ne arată fantasticul tărâm Altera, ameninţat de o creatură înfiorătoare, Dragonul negru. Lambert, eroul, ajunge să înţeleagă că niciun sacrificiu nu este prea mare pentru a salva Altera de la influenţa malefică a dragonului. Alături de tovarăşii săi, fiecare cu propria aptitudine, Lambert va începe o extraordinară aventură a cărei miză este însăşi salvarea semenilor săi.

Care crezi că este cel mai interesant film al săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Crimson Peak, Legend, Macbeth, Dragon Nest: Warriors' Dawn, Une heure de tranquillité

Alte știri din cinema

Sin City a găsit calea spre micul ecran

Proiectul se afla în planul The Weinstein Company și al Dimension Television, însă a fost abandonat după scandalul Harvey Weinstein

Christian Bale explică de ce nu s-a făcut și al patrulea film The Dark Knight

După The Dark Knight Rises (2012), Warner Bros. a dorit continuarea seriei

Ivana cea Groaznică a câștigat marele premiu la Zagreb Film Festival

Din 13 martie 2020 va rula în cinematografele din România

Yoda bebeluș este noul star din serialul The Mandalorian de pe Disney+

„Tocmai am văzut Mandalorian și tot ce pot să spun e că mi-aș da viața pentru micul Yoda...”, a scris un fan al serialului

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 16 octombrie 2015 12:51
In primul rand Crimson Peak - este un must-see . Dupa aceea Legend care pare si el foarte promitator si interesant si Macbeth (mi se pare si el interesant mai ales distributiei de clasa mare)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells