Premierele săptămânii 16-22 ianuarie 2014

de Ştefan Dobroiu în 16 Ian 2015
Iată ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend

Patru premiere ne aşteaptă pe ecrane în această săptămână: revenirea unui maestru al tensiunii, debutul în lungmetraj al unui popular actor, filmul cu cele mai mari şanse la Oscar şi câştigătorul Palme d'Or-ului din 2014. Noi spunem că este un weekend în care ar trebui să faci cel puţin o vizită la cinema...

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Birdman/Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei
În acest moment filmul lui Alejandro González Iñárritu este considerat principalul concurent al lui Boyhood în cursa pentru Oscar. Regizorul mexican reuşeşte performanţa de a aduce pe ecran o poveste convingătoare şi relevantă despre teatru şi cinema, urmărind provocările unui actor (Michael Keaton) popular după interpretarea unui supererou, dar care visează să impresioneze publicul de calitate cu o piesă pe Broadway. Filmat superb de Emmanuel Lubezki (un nou Oscar pentru directorul de imagine mexican după cel obţinut în 2014 pentru Gravity?) şi cu interpretări excelente din partea lui Keaton, Edward Norton şi Emma Stone, Birdman este una dintre cele mai impresionante producţii ale lui 2014. Noi îl considerăm un film obligatoriu de văzut în cinema. O cronică aici.

Blackhat/Hacker
Până îl revedem în costumul lui Thor (iată noi detalii despre The Avengers 2), Chris Hemsworth luptă împotriva unei ameninţări teroriste în Hacker, filmul de acţiune al lui Michael Mann (Heat, The Insider, Collateral). Titlul filmului vine de la "black hat hacker", un termen folosit pentru a denumi hackerii care, în loc să spargă un server doar pentru a se lăuda cu abilitatea lor, îşi folosesc cunoştinţele pentru a distruge, pentru a fura bani sau pentru a disemina informaţii periculoase. Blackhat explorează terorismul cibernetic la cel mai înalt nivel, cu un antagonist atât de periculos, încât pentru a-l prinde două puteri mondiale, Statele Unite şi China, trebuie să colaboreze. Hemsworth este Nicholas, un hacker condamnat la 15 ani de închisoare şi obligat să participe la ofensiva împotriva inamicului nevăzut.

The Water Diviner/Promisiunea
Russell Crowe debutează în regie cu acest lungmetraj în care interpretează şi rolul principal. Aflăm povestea lui Connor, un fermier australian celebru în comunitatea sa pentru că reuşeşte întotdeauna să găsească izvoare în arida regiune. Viaţa simplă a eroului este dată peste cap când cei trei fii ai săi sunt trimişi pe front, în Primul Război Mondial, şi li se pierde urma pe frontul din Turcia, după înfiorătoarea confruntare de la Gallipoli. Fără să-şi piardă speranţa, Connor porneşte pe urma lor în Turcia...

Somn de iarnă/Winter Sleep/Kis uykusu
Tot în Turcia ajungem şi cu Winter Sleep, filmul premiat cu cel mai prestigios premiu al festivalurilor internaţionale, mult-râvnitul Palme d'Or. Cel mai cunoscut regizor al Turciei, Nuri Bilge Ceylan explorează natura umană cu ajutorul lui Aydin, un fost actor acum proprietar de hotel pe o culme din Cappadocia. Relaţia cu soţia Nihal şi sora Necla, care suferă din cauza unui divorţ, dar şi cu restul membrilor comunităţii, este pusă la încercare atât de personalitatea protagonistului, cât şi de zăpada care îngreunează viaţa oamenilor din zonă. Mulţi au fost uimiţi de faptul că drama de 196 de minute a lui Ceylan nu a fost menţionată ieri, când au fost anunţate nominalizările la Oscarul pentru Cel mai bun film străin.

La ce film mergi în weekend?

Exploreaza subiecte similare:

Birdman, Blackhat, The Water Diviner, Kis uykusu

Alte știri din cinema

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Sunt un mic ticălos, prima serie animată cu peste cinci miliarde de dolari încasări

Cu începere din acest weekend, seria se va numi "Sunt un mic ticălos profitabil"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 16 ianuarie 2015 10:53
Exceptand Blackhat toate sunt filme bune sau exceptionale. Nu se lanseaza si Big Hero 6 tot weekendul asta??? Stiu ca e doar ianuarie dar ar putea fi cel mai bun weekend al anului.
radurex25 pe 16 ianuarie 2015 15:13
weekendul alalt la noi, afara in noiembrie 2014...
OwYBeS pe 16 ianuarie 2015 14:12
E aiurea ca Birdman nu e in cinema in Timisoara. Chiar vroiam sa-l vad. Daca CinemaCity nu se razgandeste,o sa-l astept pana apare pe DVD.
DeadSea07 pe 16 ianuarie 2015 14:39
la Blackhat nu o-sa ma duc in rest toate sunt bune

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells