Premierele săptămânii 15-21 mai 2015

de Ştefan Dobroiu în 15 Mai 2015
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Weekendul postapocaliptic stă să înceapă! Cinemagia a văzut aseară unul dintre cele mai intense filme lansate în ultima vreme pe marile ecrane din România (da, este mai intens decât Furios şi iute 7 sau Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron) şi de-abia aşteaptă să ţi-l recomande! Iată-l mai jos, alături de celelalte premiere ale săptămânii.

Aici o trecere în revistă a tuturor premierelor lunii mai.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Mad Max: Fury Road/Mad Max: Drumul furiei
Este dovada cea mai vie că praful nu se aşază obligatoriu pe o franciză nici măcar după trei decenii de pauză. George Miller oferă cel mai intens film văzut în ultima vreme la cinema, cu o poveste simplă, dar extrem de eficientă şi o imagine care îl va transforma într-un clasic instant. Noua poveste a lui Mad Max (Tom Hardy) merită văzută pe un ecran cât mai mare, pentru a te bucura cum se cuvine de nebunia unei lumi în care personajele îşi pierd umanitatea cu voluptate sau ţin cu dinţii (şi braţe de metal) de ea. Povestea este esenţializată la maxim, cu cei buni de o parte a baricadei (sau a dunei de nisip) şi cei răi porniţi în urmărirea lor. Confruntarea are miză mare: în funcţie de cine câştigă, umanitatea are o şansă sau tot ceea ce înseamnă monstruos, fizic şi psihic va pecetlui soarta oamenilor. De neratat.

Coconut, micul dragon
Dacă Mad Max este nerecomandat sub 15 ani, cei mici pot vedea aventurile micului dragon Coconut. Acesta are parte de o surpriză foarte urâtă: însărcinat să păzească iarba de foc, datorită căreia dragonii pot sufla flăcări pe nări, eroul vede că cineva a furat-o chiar de sub nasul lui. Va începe o extraordinară călătorie pentru a-şi răscumpăra greşeala şi pentru a-şi impresiona neamul. Călătoria îl va face pe Coconut să înţeleagă că lumea este mult mai mare decât credea, dar mai ales că bunăvoinţa poate muta munţii din loc.

Live
Debutul în lungmetraj al lui Vlad Păunescu o are în rolul principal pe Rodica Lazăr. Ea este Ema, gazda unei apreciate emisiuni de investigaţii. Unul din cazurile prezentate în emisiune o aduce în mijlocul unui scandal de proporţii care îi va schimba dramatic viaţa.

Doar cu buletinul la Paris
Al doilea film românesc al săptămânii este genul acela de producţie de care auzi prima oară când câştigă bani de la Centrul Naţional al Cinematografiei şi a doua oară cu puţine zile înainte de lansare. Şerban Marinescu strânge câţiva dintre cei mai populari actori trecuţi de prima tinereţe (Mircea Diaconu, Răzvan Vasilescu, Dorel Vişan şi mulţi alţii) pentru a realiza o "satiră contemporană despre speranţele oamenilor care au crezut că după căderea comunismului va urma o uşoară şi frumoasă integrare în Europa". Nu am putea spune nimic mai mult despre film, pentru că nu i s-a făcut o vizionare de presă.

Ce film vei vedea în weekend?

Exploreaza subiecte similare:

Mad Max: Fury Road, Coconut The Little Dragon 3D, Doar cu buletinul la Paris, Live

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells